Dijital Pazarlama

Ücretsiz Grafik Tasarımı ve Fotoğraf Düzenleme Aracı: CANVA

Ücretsiz web tabanlı tasarım uygulaması olan Canva, büyük veri teknolojileri çağında pratik grafik tasarımı yapmak ve fotoğraf düzenlemek isteyenlerin en büyük destekçisi olmaktadır. Hızlı ve pratik çözümlerin ön plana çıktığı bu dönemde, doğru görsellerle; sunum, reklam, poster, sosyal medya gönderileri veya e-ticaret sitesi görsel düzenlemelerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Geçmiş dönemlerde görsel hazırlamak bir hayli uğraş gerektirir, belki saatlerce sürerdi. Hayalimizde canlandırdığımız görsellerin tasarım aşamasına geldiğimizde yaşadığımız bocalama nedeniyle, hazır görsellere yönelmek veya görsel satın almak durumunda kalıyorduk. Fakat günümüze geldiğimizde, sürekli gelişen tasarım araçlarıyla karşılaşıyoruz. 

2000’li yıllardan itibaren ortaya çıkan Web 2.0 çağı, internet aracılığıyla yeni bir dünya yarattı. Web 3.0 dönemi, bu dünyayı daha da ileriye taşıyarak sınırsız görsel tasarım ağı döngüsü yarattı. Yapay zeka teknolojileri her gün bizi daha fazla şaşırtırken, duyularımız da farklı boyutlar kazandı. Şimdi ise görme duyusunun etkileşiminden faydalanan tasarım evreni, en akılda kalıcı ve dikkat çekici görsellere ulaşmamızı sağlamaktadır. 

Canva Nasıl Kullanılır?

Canva kullanmak için tasarım bilgilerimizin ileri derecede olmasına gerek yok. Oldukça basit adımlarla sıra dışı ve yeni görseller yaratabiliriz. Fotoğraf düzenleme adımlarını takip ederek, istediğimiz boyut ve renklere ulaşabilir, farklı fotoğrafları bir araya getirebiliriz.

Canva Türkçe dil desteğiyle çalışmaktadır. Bu sayede uygulama içerisinde gezinerek dahi grafik tasarımı hazırlık sürecine dahil olabilirsiniz. Canva’yı kullanmaya başlamadan önce  site üzerinde inceleme yapabilir ve neler tasarlayabileceğinizi ayrıntılarına göz atabilirsiniz. Kobisi e-ticaret sitesi, blog sitesi, iş sunumları, eğitim, pazarlama, sosyal medya gibi farklı sistemlerde kullanabileceğiniz görseller için alternatiflerin yer aldığını göreceksiniz. Daha önceden oluşturduğunuz bir hesabınız varsa oturum aç butonundan giriş yapabilirsiniz.

Canva’yla ilk tanışmanız ise kaydol butonuna tıkladıktan sonra Facebook, Google ya da Gmail hesabınız üzerinden Canva hesabı oluşturabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra web tasarımı uygulaması keşfetmeye ve tasarımlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. 

Canva’da Slider Tasarımı Nasıl Yapılır? 

Slider tasarımı yapmaya başlamadan önce hazırlayacağınız görseli, hangi amaçla ve nerede kullanacağınızı belirlemeniz, sonuca daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Boyut, renk ve görsel içeriğini seçtikten sonra birkaç kolay adımla istediğiniz sunuma ulaşabilirsiniz.

5 Adımda Slider Tasarımı:

  • Slider boyutunu belirleyin. Özel boyut seçimi ile görseli ekleyeceğiniz panele uygun değerler seçebilirsiniz. Örneğin; 1700×500 yatay görsel hazırlayalım.
  • Slider şablonunuza karar verin. Bu aşamada Canva’da bulunan hazır şablonlardan destek alabilirsiniz. 
  • Şablon üzerinde değişiklik yapmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz kendi seçtiğiniz görselleri kullanabilir isterseniz de kütüphaneki ücretsiz görsellerden birini kullanabilirsiniz.
  • Seçtiğiniz şablonda filtre, renk, yazı karakteri, yazı boyutu düzenlemeleri yapabilirsiniz.
  • Görsel üzerine vermek istediğiniz mesajı ekleyebilir ya da ürününüzü tanıtan bir içerik girebilirsiniz. 

Canva’da slider tasarımı yapmak bu kadar kolay!

Canva’da Banner Nasıl Hazırlanır?

Banner hazırlarken görsellerin; renk, boyut ve içerik olarak birbiriyle uyumlu olması göze daha çok hitap etmektedir. Seçtiğiniz görselleri ideal görünüme ulaştırmak için Canva banner tasarlama aracını kullanabilirsiniz.

5 Adımda Banner Tasarımı:

  • Banner hazırlarken birden fazla görsel kullanabilirsiniz. İlk olarak hangi görselleri kullanacağınıza karar verin. 
  • Tasarım oluştur’a tıklayarak özel boyut aracından görsel boyutunu belirleyin.
  • Resim yükle bölümüne geldiğinizde kendi yüklediğiniz görselleri veya hazır görselleri seçebilirsiniz.
  • Görselleri düzenleme kısmında; yeni sayfa ekle butonuna tıklayarak, görsel sayısını artırabilirsiniz.
  • Dilerseniz bu aşamada görsellerin üzerine yazı veya logo ekleyebilir dilerseniz de indir butonuna tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Siz de Canva ücretsiz görsel düzenleme aracını kullanarak etkileyici fotoğraf, banner, slider içerikleri hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız içerikleri Canva indir, yükle veya paylaş seçenekleri sayesinde farklı yerlerde dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X