E-Ticaret

Google’ın Yeni Reklamları Gallery Ads Nedir?

Google’ın yeni reklam modeli olan Gallery Ads mobil arama ağı sonuçlarının en üst kısmında gösterilecek. Bu yenilik, mobil kullanıcıların % 75’lik kısmının arama sonuçları neticesinde, etkili ve hızlı geri dönüş alabilme beklentisi üzerine geliştirilmiştir.

Gallery Ads’in bünyesinde en az 4, en fazla 8 görsel ile bu görsellerin her biri için 70 karakterlik metin açıklaması girilebilmektedir. Aynı zamanda kaydırılabilir açıklama ve görsel olması yönüyle Gallery Ads Facebook döngüsel reklam modeli ile benzerlik göstermektedir. Bu reklam türü Google Ads yenilikleri ile alakalı bilgiler içeren sunumlarda 14 Mayıs tarihinde açıklanmıştır. Zaman içerisinde daha da net hale gelecek yeni uygulama, kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır. Bu kolaylıklardan elde edilen fayda ise e-ticaretle ilgilenen kişilere fazlasıyla hitap etmektedir.

ile benzerlik göstermektedir. Bu reklam türü Google Ads yenilikleri ile alakalı bilgiler içeren sunumlarda 14 Mayıs tarihinde açıklanmıştır. Zaman içerisinde daha da net hale gelecek yeni uygulama, kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır. Bu kolaylıklardan elde edilen fayda ise e-ticaretle ilgilenen kişilere fazlasıyla hitap etmektedir.

Google’ın Yeni Reklamları Gallery Ads

Gallery Ads reklamlarında diğer reklam türlerine kıyasla reklamların başlık kısmına bir de etiket satırı eşlik etmektedir. Bu başlık kısmına en fazla üç tane özgün yazı ekleme hakkınız vardır ve bunun için farklı önerileri dikkate alabilirsiniz.

Google tarafından ortaya çıkan son yeniliklerden biri olan Gallery Ads’le ilgili elde edilen ilk geri dönüşlere göre bu reklam türünde standart reklamlara göre % 25 daha fazla tıklanma oranı olduğu görülmüştür. Bu da reklam veren işletmeler ve e-ticaret siteleri tarafından hedeflenen bir durumdur. Dolayısıyla Gallery Ads’e olan ilgi giderek artacağa benzemektedir.

Gallery Ads Reklamlarının Özellikleri Nelerdir? 

İşletmenizin daha etkili bir şekilde değer kazanmasına yardımcı olan Gallery Ads reklamları özellikle akıllı telefon kullanıcılarının yoğun olduğu şu dönemlerde son derece elverişlidir. B2C ve B2B şirketleri tarafından etkin bir şekilde kullanılabilecek olan Gallery Ads reklamları pek çok yönden avantajlıdır.

B2C açısından incelediğinizde Gallery Ads reklamları sayesinde bir reklamda birden fazla ürüne yer vererek kullanıcı üzerinde büyük etki meydana getirebilirsiniz. Sadece ürün değil hizmet ve deneyim aktarımı veya bir ürünün, deneyimin ve hizmetin pek çok yönünün bir arada verilebilmesi, bu reklamları daha da avantajlı hale getirmektedir. Böylelikle galeri reklamlarının ikna edici özelliği daha da fazla olacaktır.

B2B açısından baktığınızda ise B2C’ye göre biraz daha az özellik görülebilir. Dijital pazarlama hizmeti ya da yazılımla ilgili hizmet satılıyorsa bununla alakalı olarak çok fazla görsele ihtiyaç duyulmayabilir. Ancak geniş çaplı düşündüğünüzde hangi hizmet türü olursa olsun görsellerin insanlar üzerinde her zaman önemli etkisi vardır. Görsel içerikli reklamlar her zaman müşterilere ulaşmak için iyi bir araçtır.

Reklamlarla Kullanıcı Kitlelerini Hitap Edebilirsiniz

Google Gallery Ads reklamları sayesinde ilk elli milisaniye içerisinde insanlarda ilk izlenim oluşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin görsel içerikleri akılda tutma olasılıkları her zaman biraz daha yüksektir. Hatta mobil cihazlar aracılığıyla yapılan alışverişlerde görseller alışverişin önemli bir parçası olarak kabul edilir. Edinilen genel bilgiye göre günlük yaşamda insanlar gördüklerinin % 80’ini hatırlarken okuduklarında bu oran % 20’ye düşmektedir.

Google’ın yeni reklam tekniği olan Gallery Ads’in, sahip olduğu özellikler yönünden Facebook ve İnstagram ile benzerlik göstermesi dikkat çekici olmuştur. Reklamlar çıkmadan önce nasıl etkiler yaratacağı önceden tahmin edilmiştir. Buna göre yapılan Google Ads reklamları ile satın alma hedeflerini artırmak mümkün olmaktadır. Sağladığı pek çok avantaj sayesinde Gallery Ads’i hiç vakit kaybetmeden kullanmaya başlayabilirsiniz. Ne kadar erken kullanmaya başlarsanız gireceğiniz rekabetten elde edeceğiniz avantaj da o kadar fazla olacaktır. Kullanıma erkenden başlamak az da olsa risk içermesine karşın size büyük avantajlar sunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X