Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Stratejileri 2021’e Özel Plan ve Projeler

E-ticaret sitenizi daha fazla kişiye ulaştırmak istediğinizde başarılı bir yol izlemeli, dijital pazarlama stratejileri uygulamalısınız. Böylece yeni kitlelere daha rahat ulaşabilir, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi tanıtabilirsiniz. Yıl boyunca yapacağınız çalışmaları önceden planladığınızda verimliliğinizin arttığını görebilirsiniz. Bu sayede hem işlerinizi daha kolay yönetebilir hem de bütçenizi daha doğru kullanabilirsiniz.

Web sitenize özel kişisel pazarlama stratejinizi belirlerken bazı hususlara öncelik vermenizde yarar vardır. Temel başlıklar olarak baktığınızda dijital pazarlama stratejileri arasında içerik üretimi ve paylaşımı, hedef belirleme, veri takip ve analiz çalışmaları, amaç belirleme, var olan içerikleri gözden geçirme ve dijital platformlar içerisinde bir düzen oluşturma gibi sınıflandırmaları görebilirsiniz. Bunların her birini eksiksiz olarak yapmanız siteniz açısından ciddi faydalar sağlayacaktır.  

Bkz. **Tanıtım ve Pazarlama Stratejileri

İçerik Üretimi ve Paylaşımı

Dijital kanallar üzerinden pazarlama yaparken görsel, yazılı ve video içerikler üretmeniz gerekecektir. Bu içerikleri üretirken dikkate almanız gereken özellikler ve onları ne zaman sunacağınız ile ilgili bilgi sahibi olmanızda yarar vardır. Bu amaçla sitenize özel bir içerik takvimi oluşturabilirsiniz.

Hazırladığınız özgün ve açıklayıcı içerikleri paylaşırken çeşitli platformları tercih edebilirsiniz. Bunlar arasında blog yazıları, e-posta gönderileri, sosyal medya içerikleri, influencer pazarlama ve dijital yayıncılar olmak üzere farklı seçenekler mevcuttur. Özellikle influencer pazarlama şekli gün geçtikçe daha da yaygın hale gelmekte olup tanınmış hesaplar ya da kişilerle iş ortaklığı yapmanızı gerekli kılar. Bu pazarlama şeklinde içerikleri siz hazırlayıp kişiye verebilir ya da doğrudan onun hazırlamasını isteyebilirsiniz. Diğer paylaşım türlerinde de hem görsel hem de video içerikler kullanabilirsiniz.

Bkz. **İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

Amaç Belirleme

Web sitenizin gidişatı için uygun bir amaç belirlemelisiniz. Bu hedeflerin gerçekçi ve ulaşılabilir düzeyde olmasına özen göstermelisiniz. Bunu yaparken hedeflerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık gibi kategorilere ayırabilirsiniz.

Amacınızın gerçekçi olmasının yanı sıra ölçümleyebileceğiniz düzeyde olmasına özen gösterin. Bunun yaparken hangi ölçütlere öncelik vermeniz gerektiğini belirleyin ve değerlendirmelerinizi buna göre yapın.

Son aşamada dijital pazarlama planı oluşturun. Bu sayede yapacağınız çalışmanın hedeflerinize uygun olup olmadığını daha rahat kontrol edebilirsiniz.

Veri Takibi ve Analiz

Genellikle pazarlama stratejilerinin son aşamasında yer alan veri takibi ve analiz çalışmaları kapsamlı bir içeriğe sahiptir. Bunu yaparken kullanacağınız platforma uygun ölçütler belirleyebilirsiniz. Özellikle pazarlama çalışmalarınıza yönelik ölçütler belirlerseniz yatırımlarınızın ne derece etkili olduğunu daha iyi analiz edebilirsiniz. Yatırım getirileriniz sunduğunuz gidişatın işleyişi bakımından son derece önemli olduğundan dilerseniz kampanya başına analiz yaparak daha etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bu sayede hangi çalışmalarınızın size daha ciddi katkı sağladığını görebilirsiniz.

Bkz. **Dijital Pazarlama ve En Çok Kullanılan Reklam Modelleri

Dijital Platformları Düzenlemek

Kullandığınız dijital platform üzerinde düzen oluşturduğunuz takdirde süreç sizin için daha verimli hale gelecektir. Etkili ve kalıcı bir ziyaretçi trafiği elde etmek istiyorsanız bu gibi detaylara önem vermeniz gerekir. Bu sayede marka bilinirliğiniz ve bunun neticesinde ürünlerinize, hizmetlerinize duyulan ilgi daha da artacaktır. Aynı zamanda satışlarınızda yukarı yönlü bir hareketlilik meydana gelecektir. Özellikle kullandığınız içerikler ve düzenli olarak yaptığınız paylaşımlarla insanların harekete geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bkz. **Organik Trafik Takibine Yardımcı 3 SEO Taktiği |Bölüm 1

İçerik Değerlendirme

Geçmiş dönemlere ait içerikleriniz varsa bunları yeniden değerlendirebilir ve 2021 pazarlama stratejisi yönetiminize dahil edebilirsiniz. Bu durum o içeriklerinize ait trafiğin artmasına katkıda bulunacaktır. Bunu yaparken SEO odaklı olmaya, anahtar kelime analizi yaparak doğru kelimeleri seçmeye özen göstermelisiniz. Bu gibi detaylar ziyaretçi trafiğinizi organik yapacak, sosyal platformlarda görülme oranınızı artıracaktır. Bu çalışmalar için içerik seçerken mevcut trafiği az olan yazılara öncelik verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X