Sosyal Medya

Sosyal Medya Platformları 2021 Yılında Nasıl Şekillenecek?

Hem kullanıcılar hem de işletmeler açısından büyük öneme sahip olan sosyal medya platformları 2021 yılında da özellikle işletmelerin marka bilinirliklerinin arttırılması ve daha fazla kişiye ulaşmaları üzerinde son derece etkilidir. Bu tür platformlarda oluşturacağınız reklam kampanyaları sizi gün geçtikçe daha fazla kişiye ulaştıracaktır. Böylece yeni kitlelere sahip olmak içi iyi bir fırsat elde edebilirsiniz. 

Ancak bunun için sosyal medyada yaşanan trendleri takip etmeli ve bunlara ayak uydurmalısınız. Özellikle yakın zamanda kabul edilen sosyal medya yasası ile bu platformlarda daha farklı bir dönem için adım atılmıştır. Bu sayede platformlar belirli kurallar çerçevesinde ve daha kaliteli şekilde kullanılabilir hale gelmiştir. Dilerseniz konu hakkında bir sosyal medya uzmanı ile de görüşebilirsiniz.

Bkz **Sosyal Medya Paylaşımlarını Etkili Bir Şekilde Tasarlama

Sosyal Medya Platformları 2021 Trendleri

Sosyal medya nedir diye baktığınızda bu platformların insanlar arası paylaşım temelli kullanıldığını göreceksiniz. Dünyanın dört bir yanında bulunan insanların etkileşim içinde olmasını sağlayan bu platformları işletmeniz için fırsata dönüştürebilirsiniz. Doğru ve eksiksiz olarak yapacağınız sosyal medya yönetimi sizi hedefinize ulaştıracaktır. Buna ilaveten şu trendlere de göz atmanızda yarar vardır;

Bkz **Sosyal Medyada Hedef Kitleye Erişmenin Alternatif Yolları

Hikaye İçerikleri Popülerliği

Snapchat, Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya uygulamaları için geçerli olan hikaye özelliği kullanıcı alışkanlıklarını bu hikayeleri izleme yönünde değiştirmiştir. 24 saat boyunca geçerli olan ve sonradan otomatik olarak silinen hikayeler 2021 yılı için de yaygın kullanımını devam ettirecektir. Bu nedenle hikaye reklamları işletmeler için daha da önemli hale gelmiştir. Siz de reklam içeriği belirleyecekseniz bu hikayelerden oluşturmaya öncelik verebilirsiniz. İsterseniz bu konuda sosyal medya ajansları ile iletişime geçerek sizi en iyi şekilde yansıtan içerikleri hazırlayabilirsiniz.

Bkz **Etkili Sosyal Medya Kampanyaları Nasıl Oluşturulur?

Videolar Öne Çıkacak

Görsel ve yazılı içeriklere kıyasla videoların etkisi daha da fazla olmaktadır. Bu nedenle sosyal medya platformları zaman içerisinde videolara geniş yer ayıracaktır. Video içerikler kullanıcılar arasındaki etkileşimin artmasını sağlamaktadır. Bunu avantaja çevirmek isteyen işletmeler yatırımlarını organik paylaşım ve reklam üzerine kurulu videolarla yapmaktadır. Siz de işletmenizin olumlu gidişatına katkı sağlamak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Artık sosyal medya nedir diye baktığınızda karşınıza daha fazla video içerik çıkacaktır.

Bkz **E-Ticarette En Etkili Sosyal Medya Satış Yöntemleri

Sosyal Medyadan Müşteri Desteği

Son dönemlerde giderek yaygın hale gelen sosyal medya hesapları üzerinden müşteri desteği insanların da beğenisini kazanmaktadır. Trendler arasında yer alan bu uygulama gün geçtikçe daha fazla firma tarafından yapılmaktadır. Siz de iletişim kanallarınızı daha da geliştirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak adına bu platformları aktif olarak kullanabilirsiniz. Hem videoların ve diğer içeriklerin altına yapılan yorumlar hem de mesaj kısmından ziyaretçilerinizle olan iletişiminizi canlı tutabilirsiniz. Böylece müşteriler için izlediğiniz destek stratejisini sosyal medya ile daha da profesyonel hale getirebilirsiniz. Bu amaçla sosyal medya siteleri için hazırlanan örnek çalışmalara göz atabilirsiniz.

Bkz **Sosyal Medya Reklamlarında Yapılan En Büyük 5 Hata

Artırılmış Gerçeklik Filtrelemeleri

Ortaya çıktığı günden bu yana kullanıcıların ilgisini çeken artırılmış gerçeklik filtrelemeleri özellikle Snapchat, İnstagram ve Facebook gibi platformlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.   Bunlar 2021 yılında da sosyal medya hizmetleri kapsamında ilgi görmeye devam edecektir. Snapchat bu alanda gelişme göstererek pazarlama stratejileri oluşturmuştur. Böylece reklam yapmak isteyen firmalar tarafından daha da tercih edilir hale gelmiştir. Tabii bu uygulama sosyal medya kullanmamak gibi tercihi olan hedef kitleniz için işe yaramayacaktır.

Bkz **E-Ticarette Kullanabileceğiniz Sosyal Medya Yarışmaları

Bkz **Havalı Bir Pazarlama Influencer Marketing

İnfluencer Pazarlama Çalışmaları

2021 yılında da influencer pazarlama çalışmaları etkilerini sürdürmeye devam edecektir. Sosyal medya reklamcılığı ile ilgili çalışmalara göz attığınızda bunun örneklerine sıkça rastlayabilirsiniz. İnfluencer kişi ya da kullanıcılarla çalıştığınızda içeriklerinizin ve markanızın tanıtımını daha etkili şekilde yapabilirsiniz.

Not: Sosyal Medya 2019 verileri için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X