blog-nasil-yazilir
E-Ticaret

E-ticaret Sitelerinde İçerik Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret siteleri günümüzün fiber dünyasında artık yerini tamamen sağlamlaştırmıştır. Dolayısıyla birçok firma ve şirketler sanal alışveriş siteleri ile daha fazla kar elde etmeyi amaçlamaktadır. Fiziki mağazaların yerini alan sanal mağazalar artık çok daha az maliyetle ve daha fazla satışla yer alan firmaların yanında yeni şirketlerinde kurulmasına katkı sağlamaktadır. Ancak oluşan birçok sanal mağazanın rekabet halinde olması, firma sahiplerini yeni yollara başvurmaya itmektedir. Günümüzde her 10 e-ticaret sitesinden 8’i, sürekli ziyaret edilmesine rağmen satış yapamamaktadır. Bu konuda en önemli faktör de site içi düzenlenmelerin ve başlıkların yeterli derecede dikkat çekici olmamasıdır. Ödeme sistemindeki yeterlilik ve ürün portföyü geniş olsa da alıcılar beğendikleri ürünü almadan siteden çıkış yapmaktadırlar. Bu devrede, site tasarımı çok büyük önem arz etmektedir. İyi hazırlanmış bir site daha fazla müşteri çekerek alışveriş oranını arttırmaktadır.

Site içi düzenleme nasıl olmalıdır?

E-ticaret sitelerinden sık sık alışveriş yapan müşteriler için en önemli özellik, sitenin hızlı ve pratik bir şekilde çalışmasıdır. Çalışanların ve vakit problemi olanların e-ticaret sitelerini daha çok tercih ettiklerini düşünürsek hızlı ve pratik bir sitenin oldukça önemli olduğunu fark edebiliriz. E-ticaret sitesinin oldukça sade ve net bir çizgisinin olması, güvenli alışveriş algısını yaratacağı için birçok kullanıcının tercih edeceği bir site olacaktır. Bu nedenle, site mutlaka sade, alınacak ürünlere tek bir tıkla yönlendirebilen ve aşırı reklamdan uzak olmalıdır.

Bir e-ticaret sitesinde, ilk giriş oldukça önemlidir. Bu yüzden sitenizin anasayfasına ayrı bir özen göstermeniz gerekmektedir. Anasayfa sade olduğu kadar, ürün ve kampanyaları da detaylı gösterecek şekilde hazırlanmalıdır. Bu sayede, site kullanıcıları kampanya ve ürünlere ulaşmak isteyecek ve ilgili sayfalara giriş yapacaktır. Çok fazla e-ticaret sitelerinin var olduğunu düşünürsek, sitenin mutlaka farklı bir görseli ve hizmeti olması rekabet açısından oldukça önemlidir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de dikkat çekmek için çok fazla renkli görsel kullanmaması ve fazla renklere yer verilmemesi hususudur. Bu durumlar  müşterilerin siteyi terk etmelerine neden olmaktadır. Olumsuz etki yaratmamak amacıyla mutlaka sade bir site kullanmalısınız.

Siteyi ziyaret eden bir kullanıcı ürünlere ve site içine ulaşırken saniyelerce beklememelidir. Alacağı ürünü görüntülemesi ve sepete ulaşması çok hızlı ve kolay olmalıdır. Böylece alışveriş işlemi kolaylaşacak ve müşteri memnun olacaktır. Ayrıca her ürün kategori altına alınmalı ve ürüne ulaşmak kolay olmalıdır. Bu sayede arama işlemiyle uğraşmayacak olan kullanıcılar istedikleri ürüne kolay ulaşacaklardır. Site içi düzenlemede, anasayfada olması gereken bir diğer seçenek de arama çubuğudur. Arama çubuğu sayesinde kullanıcılar istediği marka ve modelin adını yazarak ürüne hızlıca ulaşabilecektir. Ayrıca sitelerde, filtreleme olması da istenilen markaların ürünlerini sadece görüntülemek için mutlaka bulunmalıdır. Bu özellikler kullanıcıların memnun olmasını sağlayacak ve alışveriş sitesinden ürünü satın alarak ayrılmalarını sağlayacaktır.

Ürün bilgisine geniş yer verilmelidir.

E-ticaret sitesinde ürünlerin çok geniş bir yelpazede sunulması oldukça önemlidir. İstenilen ürünler haricinde birçok farklı seçenekler sunulması, müşterilerin dikkatini çekmektedir.  Aynı zamanda satın alınacak ürünlerin içerikleri hakkında geniş yer verilmesi de gerekmektedir. Kullanıcılar ürün özelliklerini sık sık incelemektedir. Bu da ürünü alma kararlarına olumlu etki etmektedir. Bu yüzden ürünlerin içerik bilgilerine geniş yer verilmesi, ürünün satın alımını kolaylaştırmaktadır.

Güvenli site oldukça önemlidir.

E-ticaret sitesinin yukarıda belirtilen özelliklerde olmasının yanı sıra güvenilirliği de kullanıcıların alışveriş yapmaların olumlu katkı sağlayacaktır. Sayfa düzeninin ve tasarımının kaliteli olması, detaylı bilgi içerikli olması müşterilerin güvenini kazanmadaki ilk basamaklardan birisidir. Aynı zamanda şirket, firma bilgileri, telefon ve adresleri ve hatta mümkünse harita üzerinde yer tarifi de şirketin varlığını kanıtlayarak güvenilirliğini arttıracaktır. Kullanıcılar sitelerden alışveriş yapmadan önce mutlaka şirketin varlığıyla ilgili araştırma yapmaktadırlar. Bu yüzden şirket bilgilerine ayrıntılı yer verilmelidir.

Aynı zamanda müşteri hizmetleri servisi bulunan siteler, güvenilirlik açısından tam not almaktadırlar. Bu yüzden mutlaka e-ticaret sitenizin bir müşteri hizmetleri servisi olmalıdır. Bu güvenilirliği arttırırken aynı zamanda müşteri memnuniyetini de beraberinde getirecektir. Kullanıcılar beğenmedikleri veya talep ettikleri ürün ile ilgili istek, şikayet veya öneri belirterek, sizlerin de daha çok talebe göre ürün belirlemenizi sağlayacaktır. Bu sayede, çok daha fazla ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

 

ssl

Site reklamı mutlaka olmalıdır.

Sitenizin daha çok kişi tarafından takip edilmesi ve kullanılması için reklam oldukça önemlidir. Sitenizin reklamını yaparken mutlaka dikkat çekici şekilde hazırlamalısınız. Ayrıca reklam siteye mutlaka yönlendirilmelidir. Böylece site daha çok kişi tarafından görüntülenecektir. Sosyal medya hesaplarında da sitenizin olduğu bir hesap açılarak, ürünler ve kampanyalar hakkında detaylı bilgilere yer verilmelidir. Böylece daha geniş kitlelere ulaşabileceksiniz.

E-ticaret sitesinde;
  • Doğru içerik ve ürün bilgisi,
  • İyi tasarlanmış kaliteli bir içerik sunmalısı,
  • Çok fazla reklam olmaması ve farklı sayfalara yönlendirmemesi,
  • Kolay ve güvenli alışveriş imkanı sunması,
  • Site içerisinde hızlı bir arama olması,
  • Ürünün çeşitliliği daima güncel tutulması,
  • Site reklamlarının dikkat çekici şekilde yapılması önem taşımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X