E-Ticaret

E-Ticarette Başarının Anahtarı: Kullanıcı Yorumları

E-ticaret sahiplerinin başarılı olabilmesinin pek çok yolu bulunuyor. Ancak başarının en büyük anahtarı kullanıcı yorumlarıdır. Kullanıcı yorumları, en etkili ve doğal pazarlama yöntemlerinden birisidir. Doğal bir pazarlama çeşidi dememizin sebebi ise, herhangi bir reklam ücreti harcamadan müşterilerinizin gerçek fikirlerine dayanan bir pazarlama çeşidi olmasından kaynaklıdır. Kullanıcı yorumları aynı zamanda, potansiyel müşterilerinizin de sunduğunuz ürün veya hizmet hakkındaki fikirlerini doğrudan etkiler ve ürünü satın almasına yardımcı olur. Kullanıcı yorumları neden bu kadar önemli?

Markanıza ve Ürünlerinde Olan Güven Artar

E-ticaret büyümek ve gelişmek için mutlaka marka bilinirliğinizi artırmanız gerekiyor. SEO çalışmaları ve ücretli reklamlar yolu ile markanızın tanınır olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizi satın alan kullanıcıların yorumları da doğrudan markanıza ve ürünlerinize olan güveni artırır ve daha geniş müşteri kitleleri tarafından tanınmanızı sağlar.

Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak, müşterilerinize yönelik hangi çalışmaları yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz: 

Müşterilerinizi Yorum Yapmaya Teşvik Edin

trendyol.com’dan alınmıştır.

Müşterilerinizi yorum yapmaya teşvik ederek, yorum sayınızı direkt olarak artırabilirsiniz. Ürününüz hakkında ne kadar çok yorum yapılırsa, bir o kadar müşteri de ürününüzü inceler ve satın alır. Bunun için de müşterilerinizi teşvik edici stratejiler izlemelisiniz. Örneğin, yorum yapmaları için bildirimler gönderebilir veya yorum yaparlarsa hesaplarına indirim kuponu tanımlanacağını söyleyebilirsiniz. Bu doğrultuda iyi bir strateji oluşturarak, satışlarınızı ve bilinirliğini artırmanız kaçınılmaz olur.

Satışlarınız ve Ürünlerinize Olan İlgi Artar

E-ticaret firmalarının başarısını satışları belirler. Bu sebeple de sektörde öncü bir firma kalmak istiyorsanız, satışlarınız artıracak ve sitenize müşteri trafiği çekecek hamleler yapmalısınız. Bu ekili hamlelerden biri de kullanıcı yorumlarıdır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların satın almalarını etkileyen en önemli etken ürüne yapılmış yorumlardır.

Müşteriler yorumları okuyarak, ürün hakkında gerçek bilgilere sahip olur ve bu yorumlardan etkilenerek ürünü satın alabilirler. Ancak hiç yorumun olmadığı ürünler, potansiyel müşterinin kararsız kalıp sitenizi terk etmenize neden olabilir. Çünkü o ürünün satın alınıp alınmadığından emin değildir ve ürününü güvenilirliğinden şüphe duyar. Bu şüphe yüzünden de rakibinizin ürününüzü tercih edebilir. Bu durumu engellemek için de mutlaka kullanıcı yorumlarına önlem vermelisiniz.

Satışlarınızı arttırmaya yönelik hangi adımları atmanız gerektiğini öğrenmek için, aşağıdakiler yazıları inceleyebilirsiniz:

SEO Çalışmalarını Olumlu Etkiler

E-ticarette SEO çalışmalarının önemi tartışılmaz bir gerçektir. Site i̇çi ve site dışı SEO çalışmaları ile sitenizin arama motorları tarafından değer kazanmasını sağlayarak, müşteri trafiğini sitenize çekebilirsiniz. Kullanıcı yorumları da arama motorları tarafından indekslendiği için, sitenizin ve sayfanızın değerini artırır. Değeri artırdığı için de ilgili sayfa SERP’te (arama motoru sonuç sayfası) üst sıralara çıkar ve siteye organik trafik çekilir.

Ürünlerinizi Geliştirmenize Yardımcı Olur

Olumlu kullanıcı yorumları kadar olumsuz yorumlara da ihtiyacınız var. Olumlu ve olumsuz yorumlar, müşterilerin güvenini kazanmanızı sağlayacağı gibi, markanızı geliştirecek adımlar atmanızı da sağlar. Öncelikle, yapılan her yorumu okuyup, dikkatli şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Özellikle olumsuz yorumlar, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi geliştirebilmeniz için en büyük yardımcınızdır.

Kullanıcı yorumları vasıtası ile stok planı da yapabilirsiniz. Örneğin, bir ürününüze çok yorum geliyor ve yorumlar genellikle stoğun çabuk tükendiği ile alakalı. Bu durumda o ürüne çok yoğun talep olduğunu ve diğer ürünlere kıyasla daha fazla satışının yapıldığını anlayarak, ürünün stoğunu artırabilir ve satışlarınızı direkt olarak artırabilirsiniz.

Olumlu ve olumsuz kullanıcı yorumları, e-ticaret sitenizin bilinirliğini ve gelişimini doğrudan etkiler. Başarının anahtarı olan kullanıcı yorumlarını elinizde tutarak, başarınızın önündeki tüm engelleri kaldırabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X