E-Ticaret Sadık Müşteriler
E-Ticaret

E-Ticaret Sitesinde Müşteri Sadakati Nasıl Kazanılır?

E ticaret sitelerinde müşteri sadakati kazanmak için iyi bir pazarlama stratejisi belirlenmeli ve müşterilerin hoşuna gidecek değişiklikler yapılmalıdır. Araştırmacılar, yeni bir müşteri kazanmanın aslında var olan müşteriyi sadık hale getirmekten 5 kat daha fazla maliyeti olacağını belirtiyorlar. Müşteri sadakati yaratma işte bu yüzden e ticaret işletmeleri için oldukça önemli bir hal alıyor. Müşteri sadakati kazanmanın farklı türleri ve yöntemleri bulunuyor. Müşteriler, size sadakat duyduklarında hem bir anda birkaç farklı ürünü satın alabiliyor hem de işletmenizi başka insanlara tanıtıyor. Her açıdan karlı çıkan ise e ticaret sitesi sahipleri oluyor.

Yapılan araştırmalar e ticaret sitelerinin her yıl müşterilerinin ortalama yüzde 25’ini kaybettiklerini gösteriyor. Bir müşteriyi sadık hale getirmek ise kar oranını yüzde 25 yükseltiyor. Bu istatistikler müşteri sadakatinin önemini daha da arttırıyor. Peki müşteri sadakati nasıl oluşturulur?

Müşteri sadakati nasıl sağlanır

E-Bültenler Müşteriyle Organik Bağ Kurmanızı Sağlar

E-bülten gönderimi yaparken tüm müşterilerinize basma kalıp cümleler ile seslenmekten vazgeçin. Emin olun müşteriler,  bu tür herkese gönderilen e-bültenleri okumuyor. Bunun yerine müşteriye adı ile seslenen ve müşteri kitlenizin demografik özelliklerine göre seslenen e-bültenler müşteriyle iyi bir iletişimin temelini oluşturuyor.

Müşterilerin Tercih Ettiği Ürünleri Analiz Edin

Birçok e-ticaret firması ziyaretçileri, müşterilere çevirmek için uğraşırken halihazırda var olan müşterileri ile ilgilenmez. Fakat asıl mesele müşterilerin hangi ürünleri daha çok talep ettiklerini ve hangi sıklıkla bu ürünlere ihtiyaç duyduğunu analiz etmektir. Böylece müşteri daha ürüne ihtiyaç duymadan onlara ürünleri önerebilirsiniz.

Müşterilerinizin Geri Bildirimlerini Önemseyin

Müşterilerinizi ürün ve hizmetleriniz konusunda yorum yapmaya teşvik edin. Onların şikayetlerini, isteklerini, ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurun. Bu geri bildirimler doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapmaktan kesinlikle kaçınmayın. Sizin yapacağınız birkaç küçük değişiklik müşterilerin kendilerini önemsenmiş hissetmesini sağlayacak ve müşteri sadakati yaratacaktır. Zaman zaman müşteri memnuniyeti anketleri düzenleyerek, müşterilerinizin ihtiyaç, talep ve isteklerini öğrenebilirsiniz.

Müşterilerinize Jest Yapın

Müşterilerinize bir anda yaptığınız sürprizler, gelecek diğer sürprizleri beklemelerini sağlar. Bir anda müşterilerinize sürpriz bir hediye göndermeniz onları şaşırtacak ve mutlu edecektir. Hatta bu hediye onların kendilerini özel hissetmelerine yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra müşterilerinize indirim kuponu ya da promosyonlu ürünlerden yollayarak, müşteri sadakati kazanabilirsiniz. Hatta yeni piyasaya sürmek istediğiniz ürünler ile ilgili müşterilerin düşüncelerini alabilir ve bu geri bildirimler ile ürün hakkında genel bir fikre sahip olabilirsiniz. Böylece hem müşterilerinizi mutlu etmiş, hem de ürünü test etmiş olacaksınız.

Ancak henüz bir e-ticaret siteniz yoksa öncelikle e-ticaret sitenizi oluşturmanızda fayda var. Hızlı bir şekilde oldukça uygun fiyatlarla sitenizi oluşturmak için Kobisi e-ticaret platformunu ve e-ticaret paketi fiyatlarını inceleyin. Kobisi e-ticaret platformunda sitenizi dakikalar içerisinde kurabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X