E-Ticaret

E-Ticaret Sitenizde Müşteri Memnuniyetini Nasıl Sağlarsınız?

E ticaret sitenizde müşteri memnuniyeti sağlamak; sadık müşteri kitlesi oluşturur, kazancınızı arttırır, ücretsiz reklam ve tanıtım olanağı sağlar. E ticaret alanında müşteri memnuniyeti sağladığınız anda markanız ile duygusal bağ kuran birçok sadık müşteri edinirsiniz. Bu sadık müşteri kitlesi, düzenli olarak alışveriş yapar ve satışlarınızı arttırır. Bunun yanı sıra sadık müşteriler sosyal medya ve dijital ortamda markanızın reklam ve tanıtımını yapar. Böylece ücretsiz ve organik reklamlarınız olumlu geri dönüşlere sebep olur. Müşteri memnuniyeti oluşturmanız müşterilere olan yaklaşımınız, müşteriler ile kurduğunuz iletişim ve onların ihtiyaçlarına nasıl cevap verip sorunlarını nasıl çözdüğünüze göre şekillenecektir. E ticaret sitesi sahipleri bu yüzden müşteri odaklı çalışmayı kendine düstur edinmelidir.

Müşteri Odaklı Anlayış

Bir kere şunu kabul etmelisiniz. Satışlarınızı ve karınızı arttırmak için sloganınız ‘müşteri her zaman haklıdır’ olmalıdır. Müşterilerin yüzde yüz markanızdan memnun olması için onların tüm sorunlarına çözüm sunmalısınız. Hızlı ve ücretsiz kargo hizmetleri, müşteriye kendini özel hissettirmek, minik jestler yapmak, indirim kuponları ve promosyon ürünleri gibi özel teklifler sunmak, yeniliklerden haberdar etmek gibi tüm aksiyonlar müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Sunacağınız tüm hizmetler eksiksiz, hızlı ve zarif olmalıdır.

Hedef Kitleyi Doğru Anlamak

hedef-kitleyi-dogru-anlamak

Müşterilerinizi iyi tanımanız demek onlara ulaşmanız demektir. Müşterilerinizin zevkleri, ilgileri, ihtiyaç, sorun ve taleplerini doğru bir biçimde saptamak için detaylı araştırmalar yapmanız gereklidir. Hedef kitlenizin özellikleri, gelir durumu, demografik bilgileri, medeni durumları, yaşadıkları yerler, meslekleri ve öğrenim durumları gibi bilgiler onların nelere ihtiyaç duyduğunu ve nelerden zevk aldığını size gösterecektir. Hedef kitlenizi tanıdıktan sonra onlara uygun stratejiler geliştirmeniz kolaylaşacaktır.

Müşteriler ile Duygusal Bağ Kurmak

Müşteri odaklı bir anlayış geliştirmek için onlarla duygusal bağ kurabilmelisiniz. Müşteriler ile arasında duygusal bağ kurmuş markalar, sadık müşteri kitlesi yaratırlar. Müşterilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına anında çözüm üretmek ve onları anladığınızı ve dinlediğinizi hissettirmek duygusal bağ kurmanıza yardımcı olacaktır.

Gerçek Zamanlı Müşteri Yorumları

Müşterilerinizin sorularına anında cevap vermelisiniz. Onların istek ve taleplerine de hemen karşılık vererek müşteri memnuniyeti sağlamalısınız. Onlar ile iletişim kurarken mutlaka yapıcı ve çözüm üreten bir tavır sergilemeniz gerekir. Ayrıca müşterilerin markanıza dair eleştirilerini mutlaka değerlendirmeli ve gerekli değişiklikleri yapmalısınız. Müşteriler, eleştirilerinin dikkate alındığını gördüklerinde mutlaka iyi hissedecek ve sadık müşterilere dönüşeceklerdir. Bu yüzden ürün ve markanız hakkında mutlaka müşteri yorumlarını ciddi bir şekilde analiz etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X