E-ticaret İpuçları

İnternetten Satış Yapmanın Püf Noktaları

Online alışverişin yaygınlaşması ve artık insanların mağaza gezme alışkanlığını bir kenara bırakması ile birlikte hızla gelişen e-ticaret; küçük veya büyük ölçekli işletmeler için yeni bir kazanç kapısı oldu. Bu kazançlı yola, e-ticaret sitesi kurarak başlayan işletmelerin internet üzerinden satış yaparken dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Çünkü bir noktada satışlarınız azabilir veya durabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için, aşağıda açıkladığımız püf noktalara dikkat etmelisiniz.

1. Markayı Hedef Kitleye Tanıtma

Pek çok işletmenin aklında şu sıralar tek bir soru dolaşıyor: İnternet satışları nasıl arttırılır? Satışlarınızı arttırmanın ilk yolu, marka bilinirliğini arttırmaktır. Bu nedenle de hedef kitlenize markanızı tanıtarak işe koyulmalısınız. Marka bilinirliği nasıl arttırılır?

  • Dijital pazarlama yöntemleri kullanılabilir,
  • Müşteri memnuniyetine önem verilebilir,
  • Müşterilerin marka hakkında yorumlar yapması sağlanabilir,
  • Sosyal medya aktif olarak kullanılabilir, 
  • Instagram paylaşımları yapılabilir (canlı yayın, anket, çekiliş vb.).

2. Blog İçerikleri Oluşturma

Her yerde görünür olabilmenin yolu blog yazılarından geçiyor. Günümüzde önemli bir meslek ve iş haline gelen blog yazımı, e-ticaret sahipleri için başarının anahtarıdır. E-ticaret sitenize ait bir blog oluşturarak, arama motorları tarafından sitenizin değerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Diyelim ki, e-ticaret sitenizde ayakkabı satıyorsunuz ve blogunuzda, “Ayakkabı Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?” konulu bir içerik yayınladınız; bu konu ile ilgili araştırma yapan kullanıcılar, arama motoru sonuç sayfasında yazınıza denk gelecek ve sitenizi ziyaret edecek. Kim bilir, belki de tek bir yazı ile yüzlerce müşteri kazanırsınız!

3. Başarının Yolu: Reklam ve Sosyal Medya

Büyük bir gelişim gösteren dijital pazarlama yöntemleri ve sosyal medya platformları; potansiyel müşterilere ulaşmanızı sağlıyor. Ücretli reklamlar ve sosyal medya paylaşımları yaparak müşteri kazabilirsiniz. Marka bilinirliğini artırmak için de kullanılan sosyal medya, reklam amacıyla da kullanılıyor. Nasıl mı? Ücretli reklamlarınızı, Instagram ve Facebook gibi sosyal platformlarda da yayınlayabilirsiniz. Bu sayede, bu platformları aktif kullanan hedef kitlenize de ulaşabilirsiniz.

4. Site Güvenliği Her Şeydir

İnternetten satış yapmanın püf noktalarından en önemlisi, site güvenliğidir. SSL sertifikası olmayan veya süresi bitmiş olan e-ticaret sitelerinin satış yapmasının neredeyse hiç şansı yoktur. Bu yüzden, SSL sertifikası satın almalı ve sitenizi HTTPS’e geçirmelisiniz. Ayrıca; site çökmesi, 404, 502 gibi hataların oluşmaması için, özel güvenlik yazılımları kullanmalısınız.

Aşağıdaki yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz:

5. Kendinizi Kullanıcı Deneyimini Geliştirmeye Adayın

Kullanıcı deneyimini geliştirmenin pek çok yolu bulunuyor. Sitenin mobil görünümünü geliştirmek, anlaşılır ve sade site teması seçmek, ürün görselleri ve açıklamalarını optimize etmek gibi daha birçok yol var. Sitenizde aradığı her şeye kolay ulaşabilen müşteriler, online mağazanızda daha fazla vakit geçireceği için, kullanıcı deneyimi de doğrudan artar. Kullanıcı deneyimi arttıktan sonra da arama motorlarındaki sıralamanız da yükselir ve daha fazla müşteri online mağazanızı ziyaret eder.

6. Site İçi ve Site Dışı SEO Çalışmaları Yapın

İnternetten satış yapmak için gerekenlerden biri de SEO çalışmalarıdır. Arama motorlarının marka bilinirliği ve satışlar üzerindeki etkisini yukarıda açıklamıştık. SEO çalışmaları da doğrudan arama motorlarına yöneliktir. Yani, mağazanızın SERP (arama sonuç sayfası)’teki sırasını yükseltmek için çalışmalar yapar. Tabii ki yaptığı tek iş bu değil. Site i̇çi SEO çalışmaları ile; ürün başlıkları, ürün açıklamaları, anahtar kelimeler, görsel optimizasyonu gibi daha pek çok etkili çalışmaya imzasını atıyor. Sonuç olarak, site ve site dışı SEO çalışmaları doğrultusunda sitenize organik müşteri trafiği çekiliyor. SEO çalışmalarıyla hızlı sonuç elde etmek ve başarılı olmak için, alanında uzman bir ekiple çalışmanız daha doğru bir strateji olabilir.

Diğer yazılarımız ile SEO çalışmaları hakkında bilgi alabilirsiniz:

7. Güvenli ve Hızlı Teslimat

Kargo süreci, müşteri memnuniyetini etkileyen en önemli süreçtir. Kargoları hızlı ve güvenli şekilde müşterilerine ulaştıran e-ticaret sahipleri her zaman başarılı olmuştur. Siz de bu başarıya ortak olmak istiyorsanız, kargo sürecinizi düzenlemeli ve güvenli şekilde müşterilere ulaştığından emin olmalısınız. Hasarlı veya geç teslim edilen ürünler, müşteri kaybetmenize yol açabilir.

8. İade Sürecine Özen Gösterin

Satışını yaptığınız ürünler kadar, iade ürünlerle de karşılaşacaksınız. Düzenli ve kolay iade sistemi oluşturarak, bir sorun haline gelmeden bu süreci atlatabilirsiniz. İade talebi sunan müşterilere zorlu bir süreç sunmak yerine, kolay iade sürecinin benimserseniz; hem müşterileriniz hem de online mağazanız için daha rahat bir süreç olabilir. Bu doğrultuda, iade koşullarını ve sürecini açıklayan bir metin de hazırlayabilirsiniz.

KOBİSİ Altyapısı ile Mutlu Müşteriler!

İnternetten satış yapmak istiyorsanız, e-ticaret altyapı seçimine önem vermelisiniz. Sade ve anlaşılır site temaları, SEO ve mobil uyumlu site tasarımı, tüm ödeme seçeneklerini sizlere sunan KOBİSİ, sunduğu kaliteli ve kusursuz hizmeti ile müşterilerini mutlu ediyor.

15 gün boyunca bu eşsiz deneyimi ücretsiz test etmenize de imkan tanıyor. Üstelik herhangi bir kart bilgi girmenize bile gerek yok! Uygun e-ticaret altyapı paket fiyatları sayesinde, hayalini kurduğunuz online mağazanızı kurabilirsiniz. Sizi bekleyen müşterilerinize ulaşmak için hâlâ neyi bekliyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X