SEO

Küçük İşletmelerin Kolaylıkla Uygulayabileceği SEO Çalışmaları

E-ticaret alanında firmasını geliştirmek isteyen küçük işletmeler, kendi tanıtımlarını yaparak da büyümelerine katkıda bulunabilirler. Peki bu nasıl olacak? Tabii ki düzenli ve planlı şekilde uygulanan SEO çalışmaları ile mümkün. Herhangi bir ajansa veya profesyonel bir desteğe ihtiyaç duymadan, site i̇çi ve site dışı SEO çalışmalarınızı bizzat siz yapabilirsiniz. İyi şekilde planlanmış ve her hafta düzenli olarak uygulanan çalışmalar ile sitenizin tanıtımını yapabileceğiniz gibi, marka bilinirliğini de artırabilirsiniz.

Küçük ölçekli işletmeler, her hafta uygulayacakları SEO çalışmaları sayesinde, en iyi dönüşleri alabilirler. Ücretli reklamlara kıyasla daha uzun vadede sonuç vermesine rağmen, en etkili ve kalıcı çalışmalardır. Ancak SEO çalışmalarının etkilerini daha iyi şekilde görebilmek için, biraz zaman geçmesi gerektiğini de unutmamalısınız.

Küçük işletmeler için en etkili SEO çalışmaları nelerdir?

Her Hafta İki İçerik Üretin ve İçeriklerinizi Sık Sık Güncelleyin

E-ticarette başarılı olmanın en önemli anahtarı, kuşkusuz blog bölümleridir. Blog bölümüzü planlı şekilde yöneterek, hem sitenizi canlı tutabilir hem de sitenizi ziyaret eden müşterilerin sizden ürün veya hizmet almasını sağlayabilirsiniz. Sitenize ait bloglarda ürettiğiniz içerikler ile;

  • Kullanıcıların ilgisini çekebilir,
  • Site i̇çi müşteri trafiğini artırabilir,
  • Potansiyel müşterilerinizin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilir, 
  • İlgi çekici içerikler ile marka bilinirliğini artırabilirsiniz.

Blog yönetimi ile sitenize organik trafik çekerek, satışlarınızı artırabileceğiniz gibi, sektördeki bilinirliğinizi de artırmanız da daha kolay olur. İş planınıza gören haftada en az 2 içerik üretmeye çalışın. Ancak bunu yaparken de her hafta düzenli olarak içerik yayınlamaya özen göstermelisiniz. Örneğin, bir iki hafta bu planı uyguladıktan sonra ayda bir-iki içerik yayınlarsanız, yapmış olduğunuz tüm SEO çalışmaları boşa gidebilir. Bu sebeple de haftada iki içerik üreterek, blog bölümünü canlı tutabilirsiniz. Ayrıca yayınladığınız içerikleri sık sık güncelleyerek, SEO çalışmalarında daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Uzun vadede kalıcı dönüşümler elde ederek, satışlarınızı ve kârınızı artırabilirsiniz.

Blog yazarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Farklı Sitelerde Tanıtım Yazılarınızı Yayınlayın

Sitenizin değerini artırmak için mutlaka tanıtım yazıları yayınlamalısınız. Özellikle sektöre yeni adım attıysanız ve tanınmaya ihtiyacınız varsa, mutlaka tanıtım yazılarına ihtiyacınız olacak. Tanıtım yazıları için önünüzde iki seçenek bulunuyor. Birincisi, belirli bir ücret karşılığında tanıtım yazılarınızı yayınlatmak, ikincisi ise kendiniz başka sitelere yazılar yazmak yani konuk yazar olmak. 

  • Ücretli tanıtım yazıları yayınlamak istiyorsanız, öncelikle bulunduğunuz sektörle alakalı hizmet veren siteleri tercih etmelisiniz. Ayrıca sitenin değerini ve trafiğini analiz eden araçlar kullanmayı da unutmayın.
  • Konuk yazar olmak istiyorsanız da yine sektörle alakalı sitelerde yazılar yazmalısınız. Ayrıca bu platformlarda ilgi çekici ve düzenli içerikleri üretmeniz gerektiğini de unutmayın. Yayınladığınız yazılar sayesinde, sitenize doğrudan trafik çekebilir ve hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın

Sosyal medya pazarlaması, en etkili SEO çalışmalarından birisidir. Sosyal medyayı aktif kullanarak, düzenli paylaşımlar yaparak ve gündemi takip ederek, hedef kitlenize daha rahat ulaşabilirsiniz. Örneğin, gündemle alakalı dikkat çekici veya eğlenceli bir paylaşımda bulunduğunuzda, kullanıcıların dikkatini otomatik olarak çekebilirsiniz. Özellikle günümüzde, milyonlarca kişinin aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu göz önüne alırsanız, büyük bir güç olduğunu daha net anlayabilirsiniz. Bu gücü yanınıza almak için, tüm sosyal medya platformlarında hesabınız olmalı ve düzenli paylaşımlarda bulunmalısınız.

Sosyal medya platformlarında daha hızlı dönüşümler elde etmek istiyorsanız, ücretli olarak tanıtımınızı yapabilirsiniz. Neyden mi bahsediyoruz, tabii ki influencerlar. Influencer pazarlaması sayesinde, sosyal medya platformlarında geniş kitleye hitap eden kişilerle iletişim kurarak, tanıtımınızı yaptırabilirsiniz. Bu tanıtımlar ile daha hızlı ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle Youtube gibi platformlarda videolu tanıtımlarınızı yayınlatırsanız, daha kalıcı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyayı etkili kullanabilmenin yollarını öğrenmek için, aşağıdaki içeriklerimize göz atabilirsiniz:

Google Analytics Verilerini Önemseyin

Her hafta düzenli olarak sitenizin Google Analytics kontrollerini yapın. Çıkan sonuçlar doğrultusunda analizlerinizi gerçekleştirin ve bir plan oluşturun. Yayınladığınız içeriklerin dönüşümlerini takip edin, organik trafiğinizi inceleyin ve anahtar kelimelerinizi takip edin. Bu analizler doğrultusunda anahtar kelimelerinizi güncelleyebilir, içeriklerinizi optimize edebilir ve trafik alan veya almayan sayfalarınızı belirleyebilirsiniz.

Küçük işletmelerin ve sektöre yeni adım atmış olan firmaların, etkili ve kolay şekilde uygulayabileceği SEO çalışmaları ile sitelerin değeri ve organik trafiği daha kolay artar. Siz de e-ticaret sitenizi geliştirmek ve büyütmek istiyorsanız, yukarıda açıkladığımız noktalara dikkat ederek, sitenizin gelişimine önemli katkılarda bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X