E-Ticaret

Etkili Bir Ürün Detay Sayfası Nasıl Olmalıdır?

Online alışveriş siteleri çoğaldıkça aralarındaki rekabet de aynı oranda artmaya başladı. Artık aynı ürünü satan onlarca web sitesi var ve fiyat düşürerek yapılan rekabet sadece bir noktaya kadar gidebiliyor. Peki rakiplerimizi fiyatları büyük oranda düşürüp zarara girmeden geçmenin bir yolu var mı? Elbette, bunun yolu da ürün detay sayfası özeninden geçiyor.

Toplumun büyük kesimi tarafından kullanılmaya başlandıktan sonra sınırsız bilgi kaynağı olacağı sanılan internet pek çoklarını hayal kırıklığına uğrattı. Aradığınız bilgiyi noktalama işaretlerine kadar bütün sitelerde kopyalanıp yapıştırılmış şekilde bulmak hepimizin başına gelen sinir bozucu işlemlerden biri. Hâl böyle olunca piyasada her zamanki gibi farklı olan kullanıcıların dikkatini çekip aradan sıyrılmayı başarıyor.

Kopya İçeriklerden Uzak Durun

Online alışverişte de aynı bilgi eksikliğini ve taklitçiliği sık yaşıyoruz. Aynı üründen satan pek çok web sitesi olmasına rağmen hepsinde de ürünün aynı fotoğrafları, aynı ürün görselleri ve aynı açıklamalarla karşılaşıyoruz. Fiyatları da neredeyse aynı tutan bu sitelerin arasında eğer düşük fiyatlı bir ürün gördüğümüz zaman kargo ücretiyle toplam tutarın yine eşitlendiğini görüyoruz. Can sıkıcı olmasının yanında aynı zamanda vakit öldürücü bu sorun, farkı yaratan siteler minnet duymamızı sağlıyor. Bilgi konusunda bonkör davranan, ürününü en ince detaylara kadar anlatan web siteleri her daim en çok alışveriş yapılan siteler olarak rakipleri içinde parlıyor.

Müşteri İhtiyaçlarını Gözetin

Siz de aynı ürünü satan diğer web siteler arasında farkınızı konuşturmak istiyorsanız ihtiyacınız olan şeyler çok az bir vakit, belki bir miktar bütçe ve bolca özen. Aynı zamanda da müşterilerin ihtiyaçlarının neye yönelik olduğunu keşfetmek için derinlemesine bir araştırma.

Verilmesi gereken bilgi, sattığınız ürünün ne olduğuna göre değişebilir. Çoğu üründe bizce mutlaka verilmesi gereken bilgi ölçüleridir. Ağırlık, boy ve en gibi ölçülerin olabildiğince doğru bir şekilde girilmesi size maddi olarak hiçbir yük yaratmayacaktır. Ama bu bilgiye ulaşmak isteyen müşterileri sizin tarafınıza çekecek, hazırda var olan müşterilerinizin ürün eline geçtiği zaman hayal kırıklığına uğramasını engelleyecektir.

Ürünler Hakkında Bilgi Vermekten Korkmayın

Satış siteniz giyim ağırlıklı ise beden ölçüleri yanında bel, göğüs, kalça ölçüleri, bacak uzunluğu gibi detayları da girmeniz alıcılar için çok yardımcı olacaktır. Aynı zamanda iade edilen ürün sayısını azalttığı için sizin tarafınızdan da kâr ve vakit kazandırıcı bir fırsat olacaktır. Renk meselesi biraz daha sorunlu olabilir. Bilgisayar ekranındaki renkler gerçekte olanla birebir uyuşmayabiliyor. Durum böyleyse bu bilgiyi de ürün sayfasına eklemek iyi sonuçlar doğuracaktır. Özellikle kozmetik ve giyim gibi rengin en önemli detay olduğu durumlarda rengi en doğru gösterecek ürün görselleri elde etmek için bir bütçe ayırmanız size uzun vadede faydalı olacaktır.

Ürün Özelliklerini Belirtin

Satılan ürünün hangi materyallerden oluştuğunu yazmak kesinlikle online satış sitesinin sahibinin sorumluluğunda olmalıdır. Fotoğraflarda metal gibi görünen aksamların plastik olması gibi sık yaşanan durumları önlemek için materyal konusunda ince detaylara girmek büyük bir kurtarıcı olabilir. Şunu unutmamalısınız, ürün hakkında bilgi vermek sizin sorumluluğunuzdadır. Müşterinin başka sitelerden elde edeceği bilgiler üzerine sizin sitenizden alışveriş yapma olasılığı sadece fiyatı rakiplerinizden dramatik bir miktarda daha düşük tutuyorsanız vardır. Ürün iadeleri alıcı kadar satıcı için de vakit ve para kaybıdır. Ürünü iade etmeyen müşteri de hayal kırıklığını o siteden bir daha alışveriş etmeyerek gösterecektir.

Müşteri Yorumlarına İzin Verin

Ürün sayfanızda müşterinizi etkilemenin en işe yarayan yollarından biri de müşteri yorumlarına yer vermektir. Eğer yorum yayınlamaya karar verirseniz dürüstlüğü elden bırakmamalısınız. Sahte yorumlar ya da kötü yorumların silinmesi müşteriler tarafından son derece kolay fark edilen ve güven kaybına sebep olan fırsatçılıklardır. Sandığınızın aksine kötü yorumlar uzun vadede satışlarınızı azaltmaz. Müşterinizin sürekli olabileceği türden bir ürün satıyorsanız gerçek yorumlara yer vermek sizin lehinize olacaktır. Böylece sizin atlamış olabileceğiniz detayları ürünü gerçekten kullanmış olan müşteriler tarafından sayfaya eklenmiş olur.

Görsellerin Kalitesine Özen Gösterin

Ürünün görsellerinin yakınlaştırılıp detaylarının görülebildiğine de emin olmanız gerekir. Ürün sayfasının mobil araçlarda da aynı kullanım kolaylığına sahip olması için ayıracağınız vakit ve emek çok önemlidir. İnsanların büyük çoğunluğunun artık kişisel işlemleri için internete bilgisayarlarındansa akıllı telefonlarından girdiğini hatırlamalısınız. Görseller için yakınlaştırma opsiyonu pek çok sitenin mobil versiyonu için düzgün bir şekilde çalışmamaktadır. Buna özen gösterecek olursanız mutlaka karşılığını alırsınız.

Sonuç olarak ürün detay sayfasının müşteri üzerinde etki bırakması için büyük oranda bilgi sağlamanız gerekir. Bunun içinde görselleri de ihmal etmemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X