E-ticaret İpuçları Sosyal Medya

E-Ticarette Büyümek için Uygulayabileceğiniz 6 Taktik

E-ticarette yeniyseniz “Growth Hacking” hakkında birçok blog yazısı okumanız gerekecek. Kendinizi doğru yönde geliştirmek ve sektöre bilinçli bir kullanıcı olarak girmek adına 2009’dan itibaren ortaya çıkan “Growth Hacking” terimini araştırabilirsiniz. Geliştirdiğiniz ve uygulayacağınız her stratejinin bu terim etrafında oluşturulmasıyla planlı e-ticaret çalışmaları yürütmeniz mümkün olacak.

Terimsel anlam olarak incelediğimizde “Growth Hacking” online hizmetler ve teknoloji girişimlerle nasıl yeni kullanıcılara ulaşılacağını açıklar. Büyüme taktikleri olarak adlandırabileceğimiz terim, e-ticarette fayda getirecek çalışmaları ifade eder. E-ticaret sitenizi geliştirmeye odaklanarak; online satışlarınızı artıracak kampanyalar, uygulamalar, promosyonlar oluşturabilirsiniz. 

Kolay ve hızlı başlangıç için e-ticarette 20 kolay büyüme taktiği hakkında sunduğumuz başlıkları okumaya başlayın. İpuçlarını takip ederek en iyi e-ticaret stratejilerine ve satış yöntemlerine ulaşabilirsiniz. 

1. Kullanıcı Deneyimlerini Paylaşabileceğiniz Bir Alan Yaratın

E-ticarette satışları artırmanın tek yolu reklamlarınızın ve marka hikayenizin, hakkımızda sayfanızın ne kadar güçlü olduğu değildir. En iyi pazarlama tekniklerinden dahi daha ön planda olan şey kullanıcıların gerçek yorumlarıdır. Ürün yorumları, derecelendirme, referans alanları ekleyerek ürünlerinizi satın alan kişilerin paylaşım yapabileceği bir alan sunabilirsiniz. 

Online alışverişte en çok ürün yorumu okunan ülkenin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Potansiyel müşteriler satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce diğer kullanıcıların ürünle ilgili deneyimleri hakkında bilgi sahibi olmayı severler. Gerçek kullanıcıdan bilgi aldıklarında kendilerini daha emin hissederek satın alma eylemine geçerler. 

Daha fazla kullanıcı deneyimi paylaşın:

Ürün değerlendirmeleri sadece ürünlerin altında olacak değil. Ana sayfada, kategorilerde, satın al sayfasında kullanıcı deneyimlerine yer verebilirsiniz. Ürününüzü kullanan kişilerin ne kadar memnun olduğunu göstermeniz, işletmenize olumlu dönüşler sağlar. 

Referanslarınızı öne çıkarın:

Referanslarımız başlığında bir alan oluşturarak kullanıcıların hikayelerini paylaşabilirsiniz. Markanız, ürün veya hizmetleriniz için detaylı anlatımlara yer verebileceğiniz referans kısmında, müşterilerinizin gerçek isim, soyisim, mail bilgilerini paylaşarak inandırıcılığı artırabilirsiniz. 

2. E-ticaret Siteniz için Bloglarda İçerik Paylaşımı Yapın

Bulunduğunuz sektörle ilgili blog sitelerini araştırın. Kaliteli blog sitesi bularak markanız ve ürünleriniz hakkında içerik paylaşımı isteyebilirsiniz. Örneğin; sitenizde elbise modelleri satıyorsanız moda bloglarından faydalanabilirsiniz. Benzer kitleye sahip siteler aracılığıyla e-ticaret siteniz için link paylaşımı yapabilir ve kullanıcı trafiğini artırabilirsiniz. 

Blog sitesinde paylaşacağınız içeriği; kendiniz hazırlayabilir veya dışarıdan birine yazdırabilirsiniz. SEO çalışmaları içerisinde yer alan backlink yazıları tam da bu iş içindir. Eğer içerik paylaşımı hakkında yeterli deneyim sağlayamıyorsanız semseo.com.tr içerik ve reklam ajansından destek alabilirsiniz. Şimdi içerikler hakkında yararlanabileceğiniz ipuçlarından bahsedelim…

İçerikleri reklam yazısına çevirmeyin:

Backlink paylaşımlarının reklam odaklı yapılması, okuyuculara itici gelebilir.

İçerikleri oluştururken kullanıcılara bilgi veren, merak uyandıran, farklılık yaratan konulara değinmeye özen gösterin. Örneğin; parfüm yazısı yazarken; “Şu ürünlerimiz var, en iyisi bizde.” yerine “Parfüm üretiminde EDC,EDT olarak adlandırılan esans yoğunlukları vardır.” diyip kullanım özelliklerinden bahsedebilirsiniz. Bu sayede hem kullanıcıyı yazıda tutabilir hem de ürünlerinizi merak etmelerini sağlayabilirsiniz. 

Oluşturacağınız içeriğe link ekleyin:

Bloglarda paylaşacağınız içeriklere; brand, anahtar kelime, generic vb. tekniklerle link paylaşımı yapabilirsiniz. Paylaştığınız içeriklerin geri dönüşümlerini takip etmek için Google Analytics, Yandex Merica kurarak domaininiz hakkında inceleme yapabilirsiniz. 

3. Teşekkür Mesajı İçeren Kartlar Gönderin

Müşterileriniz sizden alışveriş yaptığında teşekkür mesajı içeren kart veya mail gönderebilirsiniz. İmkanınız varsa ücretsiz hediye, farklı ürünler için tester (deneme ürünü) gönderimi de yapabilirsiniz. 

4. Site Sayfalarında Küçük Değişiklerle Deneme Yapın

Deneme yanılma yöntemi size tuhaf gelebilir ancak Growth hacking’de yaygın bir şekilde kullanılır. Sayfa tasarımlarında, satın al butonunda, ürün görsellerinde, yazı karakterinde veya içeriklerde düzenli değişiklikler yaparak e-ticaret sitenize fayda ya da zarar getiren durumları tespit edebilirsiniz. Ancak bu testleri uygularken dikkatli olmanız gerekir. Değişiklik yaptıktan sonra bir süre bekleme sağlamalı ve bu süreçte sitenize gelen kullanıcı sayısı, trafik, satın alma işlemleri hakkında veri toplamalısınız. Eğer yaptığınız değişiklik sonrasında büyük bir gelişme veya gerileme fark ederseniz doğru hamleyi bulduğunuz anlamına gelir. 

5. Açılır Pencerelerle Kullanıcıların Dikkatini Çekin

Açılır pencereler, en çok bilinen adıyla Pop-Ups’lar sitenizden ayrılmak üzere olan kullanıcıları yakalamanızı sağlar. Potansiyel müşterileriniz sitenizde dolaşırken aradığı ürünü veya fiyatı bulamamış olabilir. Bu durumda açılır pencereler devreye girecek ve kullanıcıya indirim, promosyon, yeni ürünler hakkında bilgi verecek. Aynı zamanda mail adresi, iletişim numaraları gibi bilgilerin girilebileceği pencereler sayesinde daha sonraki süreçte kullanıcılara ulaşabileceğiniz kapılar yaratabilirsiniz. 

Açılır pencere kullanımında dikkat etmeniz gereken nokta, rahatsız edici aralıklarda ortaya çıkmamasıdır. Kullanıcı zaten bir ürünle ilgileniyor ve hakkındaki yorumlara, bilgilere bakıyorsa bu süreçte rahatsız etmemek daha doğru olur. Ne zamanki ürün incelemesini bitirdi, satın almada tereddüt yaşadı, işte Pop-Ups’ların devreye gireceği aşamaya gelindi demektir.

6. Sosyal Medyanın Gücünden Faydalanın

Gün geçtikçe sosyal medya kullanımı artmaktadır. Küçük ya da büyük işletmeler de İnstagram, Facebook, Twitter gibi uygulamalar ile daha fazla kullanıcıya ulaşır. Siz de sosyal medyanın gücünü e-ticaret sitenizde kullanabilirsiniz. 

Ürünlerin yanında fotoğraf kartları gönderin:

Ürünlerine yeni ulaşan kullanıcılar oldukça heyecanlıdır ve fotoğraf çekme, paylaşma isteği duyarlar. Bu isteği göz ardı etmemek de fayda var. Kullanıcıların ürünle birlikte çekileceği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmalarını teşvik edici kartlar göndererek organik reklam çalışması yaratabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarında paylaşıma teşvik edin:

Yarışmalar, promosyonlar ve hediyelerle kullanıcıların sosyal medya hesaplarında markanıza dair paylaşımlarda bulunmalarını sağlayın. Örneğin; İnstagram üzerinden sayfa beğen, arkadaşlarında paylaş, yorum yap gibi önermelere teşvik ederek takipçi sayınızı, dolayısıyla potansiyel ve gerçek müşteri sayınızı artırabilirsiniz. 

Sonuç:

E-ticarette büyümek zor görünse de satış kanallarını doğru hamlelerle yöneterek daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Hem markanızı tanıtmak hem de sitenizi yönetmek konusunda merak ettikleriniz için sorularınızı iletmeyi unutmayın. Okuma yapmak ve araştırmak istediğiniz farklı konular varsa bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bir içerik hazırlamamızı isteyebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X