seo-uyumlu-blog-yazisi-nasil-yazilir
SEO

SEO Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır?

İçerik yazımı her web sitesinin SEO stratejisinde kullanması gereken önemli bir unsur olmalıdır. Blog yayınlarınızın Google’da iyi sıralanma ihtimalinin en yüksekte olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Takip etmeniz gereken adımlar nelerdir? Bu yazıda, sizi SEO’nun temellerine geri götüreceğiz. SEO uyumlu blog yazısı nasıl yazılır sizler için açıkladık.

Anahtar Kelimenizi Bulun

Her bir içeriğin oluşturulmasında, SEO stratejisinin ilk adımı anahtar kelime araştırması olmalıdır. İçeriğinizde hangi arama terimlerinin bulunmasını istediğinizi belirlemelisiniz. Doğru anahtar kelimeyi bulmak oldukça zor olabilir. Gerçekten kitlenizin tam olarak ne istediğini anlamak zorundasınız.

Yine de bir kelime, tam olarak bir konu değildir. Bir anahtar kelimenin (veya anahtar tamlamaların) yanı sıra, o anahtar kelimenin etrafında belirli bir öykü, bir perspektife ihtiyacınız olacaktır.

keywords-anahtar-kelime

Bulduğunuz Anahtar Kelimeyi Kullanın

Belirli bir dönem için yüksek sıralama elde etmek istiyorsanız, o terimi metninizde sıkça kullanmalısınız. Bu şekilde, Google, metninizin söz konusu anahtar kelime ile ilgili olduğunu bilir. Ama aşırıya kaçmayın. Google, fazla optimize edilmiş metinten hiç hoşlanmaz. % 2’lik bir anahtar kelime yoğunluğu (elli kelimeden birinin anahtar kelime olması) harika bir orandır. Oldukça uzun bir metin oluşturmak en iyisidir; en az 300 kelime içeren bir metin yazmanızı önermekteyiz. Bu şekilde, anahtar kelimenizi de epeyce kullanabilirsin.

Başlıklarınızı Optimize Edin

Odaklandığınız anahtar kelimenizin başlıklarınızda olup olmadığını kontrol edin. Yazınızın başlığı gerçekten çok önemlidir. Anahtar kelimenizi orada kesinlikle kullanmalısınız. Anahtar kelimenizi, alt başlıklarından en az birinde de kullanmaya çalışın.

meta-description

Kısa Açıklamalarınızı (Meta Description) Optimize Edin

Snippet, Google’ın arama sonuçlarında gösterdiği şeydir. Yazınızın başlığı (title) ve altında görünen ilgili kısa bir açıklaması (meta description). Kobisi, bu alanı optimize etmenize yardımcı olacaktır. Bu kısım oldukça önemlidir, çünkü kitlenizin okuyacağı ilk şey budur. Dolayısıyla bu metin parçası onları sitenize yönlendirmeye ikna edecektir. Odaklandığınız anahtar kelimeyi burada da kullanmayı unutmayın!

Unutmayın: Müthiş Bir Yazı Yazmanız Gerekmekte!

Yazınızı arama motorları için optimize etmek kesinlikle yapmanız gereken bir hamledir. Ancak daha da önemli olan, müthiş bir yazı yazdığınızdan emin olmanızdır. Yazınızın konusu orijinal olmalıdır ve metninizin mesajı hedef kitlenize hitap etmelidir. Bunun üzerine, metniniz kişilere hoş görünmeli ve kesinlikle okunması zor olmamalıdır. Yazınızın okunabilirliğinde taviz vermeden, blog yazınızı en uygun hale getirmek ve daha da ön plana çıkarmak için açıkladığımız ipuçlarını kullanmanızı öneririz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X