E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

E-ticaret sitelerinin bilinirliğini artırmasının ve arama motorları tarafından daha fazla değer kazanmasının en önemli yolu ise blog yazıları yazmaktan geçer. Blog yazıları ile sitenize organik müşteri trafiği çekebilir ve potansiyel müşterileri daha kolay gerçek müşteriye dönüştürebilirsiniz. Blog yazılarında ise mutlaka görseller kullanılmalıdır. Ücretsiz stok görsel siteleri ile istediğiniz her görsele, herhangi bir ücret ödemeden ulaşabilirsiniz.

Blog yazılarının SEO ile uyumlu olması kadar, görsellerinin de hem telifsiz hem de SEO ile uyumlu olmalıdır. Telifsiz ve ücretsiz görsel indirme araçları ile herhangi bir ücret ödemeden, kaliteli ve yüksek çözünürlüklü görselleri kullanabilirsiniz. Blog yazısına uygun olarak seçilen görseller ile;

  • Kullanıcıların ilgisini ve dikkatini çekebilir,
  • Sitenizde daha fazla zaman geçirmelerine yardımcı olabilir,
  • Blog yazısının daha canlı ve zengin olmasını sağlayabilirsiniz.

E-ticaret sitenizde SEO çalışması yapıyorsanız, mutlaka görsel seçimine önem vermelisiniz. Seçeceğiniz görselin kalitesi, çözünürlüğü ve boyutu SEO açısından son derece önemlidir. Aşağıda açıkladığımız araçlar sayesinde, görsel boyut seçimi yapabilir ve yüksek çözünürlüklü görselleri indirebilirsiniz. Telifsiz ve ücretsiz stok görsel araçları ile herhangi bir ücret ödemeden, yüzlerce görsele anında ulaşabilirsiniz. Bu araçlar sayesinde hem ücretsiz olarak görsellere ulaşabilir, hem de görsel oluşturma zahmetinde kurtulabilirsiniz.

Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak, blog yazılarında görsel kullanımının önemi hakkında bilgi edinebilirsiniz:

Pixabay

Pixabay, 2 milyondan fazla görseli ücretsiz olarak sunan stok görsel aracıdır. Üye olmadan da Pixabay’daki görselleri indirebilir ve kullanabilirsiniz. Aradığınız görsel ile ilgili anahtar kelimeleri arama bölümüne yazarak, istediğiniz resme anında sahip olabilirsiniz. Görseli indirmeden önce, ekranın sağ tarafında yer alan bölümden ise görselin boyutunu seçebilirsiniz. Ancak, tam çözünürlüklü görselleri indirmek için üye olup, giriş yapmanız gerektiğini de unutmayın. Eğer tam çözünürlüklü görsel indirmek istemiyorsanız, giriş yapmanıza gerek kalmadan direkt indirebilirsiniz.

Unsplash

Ücretsiz stok görsel siteleri içerisinde en yaygın olarak kullanılanlardan biri de Unsplash. Üye olmadan kolaylıkla görselleri indirebilirsiniz. Arama bölümüne ilgili anahtar kelimeyi yazarak görsellere ulaşabilirsiniz. Ancak görselleri aramak için, İngilizce kelimeleri kullanarak arama yapmanız gerekiyor.

Pexels

Geniş görsel koleksiyonuna sahip olan Pexels sayesinde, üye olmanıza gerek kalmadan istediğiniz görseli ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Gratisography

Farklı ve sıra dışı görsel arayışındaysanız, Gratisography aradığınız platform olabilir. Ücretsiz ve üye olmadan görselleri indirebilirsiniz. Tek eksiği ise, görseller içerisinde arama yapamıyorsunuz.

Picspree

Görsel seçenekleri diğer araçlara kıyasla bir daha az olan Picspree de ücretsiz görsel indirme imkanı sunuyor. Anahtar kelimeyi yazarak, istediğiniz görsele hızla ulaşabilirsiniz.

Picjumbo

Kaliteli ve yüksek çözünürlüklü görseller sunan Picjumbo ile ihtiyacınız olan pek çok görsele ulaşabilirsiniz. Görsellerin altında yer alan anahtar kelimelerin geniş tutulması sayesinde, ihtiyacınız olan görseli daha kolay bulabilirsiniz.

Stocksnap.io

Yüzlerce görseli sizlere sunan Stocksnap.io, ücretsiz ve telifsiz olarak görselleri kullanmanıza imkan tanıyor. İngilizce kelime araması yaparak, görsellere hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. İndirme işlemi için de giriş yapmanıza gerek yok.

Burst

Farklı kategorilerde geniş görsel seçeneği bulunan platformlardan biri de Burst. İsterseniz kategorilere tıklayarak, isterseniz de arama bölümüne anahtar kelimeyi yazarak, görseli indirip kullanabilirsiniz.

Reshot

İngilizce kelimeleri kullanarak arama yapmanız gereken Reshot, geniş görsel koleksiyonu ile dikkat çekiyor. Üye olmanıza gerek kalmadan, yüksek çözünürlüklü görselleri indirebilirsiniz.

Foodiesfeed

Ücretsiz stok görsel araçlarından sonuncusu ise Foodiesfeed. Adından da anlaşılacağı gibi, bu platform yemek ile ilgili görselleri kullanıcılara sunuyor. Eğer yiyecek sektörüyle alakalı görsel arayışındaysanız, Foodiesfeed üzerinden kaliteli görsellere ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X