E-Ticaret

Dikkat Çekici ve Kaliteli Ürün Fotoğrafları Hazırlayın!

E-ticaret ürün fotoğraf çekimi ve görsel düzenlemelerinde dikkat etmeniz gereken birkaç adım vardır. Bu adımlar markanızın ve ürününüzün iyi bir imaj yakalamasına yardımcı olur. Çünkü marka, ürün veya kampanya tanıtımlarını duyurmak için en etkili yollardan biri olan ürün fotoğrafı çekimi başarılı olduğunda, hiç şüphesiz satışlarınızın artmasını sağlar.

Görsellerin Önemini Hiç Merak Ettiniz mi? 

Doğru çekim ile hedef kitlenize daha hızlı bir şekilde ulaşabilir, vermek istediğiniz mesajı doğrudan iletilebilir, firmanıza ait pazarlama ve reklam gelirlerini arttırabilir ve çeşitli tanıtım alanlarında kullanabileceğiniz ürün fotoğrafları elde edebilirsiniz. Tüm bu avantajlar ve daha fazlası için ilk olarak ürün fotoğrafı nasıl çekilir sorusuna yanıt aramalısınız. Şimdi ürün fotoğrafı çekerken ihtiyaç duyacağınız araç, içerik, düzenleme vb. aşamaları adım adım inceleyelim.

** Ücretsiz Grafik Tasarımı ve Fotoğraf Düzenleme Aracı: CANVA

** Web Sitelerinde Görselliğin Önemi

** 5 Adımda Dönüşüm Garantili Reklam Fotoğrafları Hazırlama

Fotoğraf Makinesi ve Ekipmandan Emin Olun

Doğru ve yeterli ekipman seçerseniz istediğiniz fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Örneğin çekim için 35 mm gibi büyük fotoğraf makineleri tercih ettiğinizde alanın derinliği için daha fazla ışığa ihtiyacınız olacaktır. Bu amaçla ekstra flaşlar kullanabilirsiniz. 

Çekim konusunda yeterli bilginizin olmadığına kanaat getirirseniz profesyonel destek alabilirsiniz. Genellikle e-ticaret siteleri için ürün fotoğrafı çekmek amacıyla reflektör, tripod, lightbox ürün çekim çadırı ve masası, harici flaşlar, fonlar ve softbox gibi araçların olması gerekir. Fotoğrafçının bu ekipmanlara ve özelliklerine hakim olması işinize yarayacaktır. 

Minimum bütçe kullanarak etkili fotoğraflar çekmek istiyorsanız da kaliteli bir cep telefonu kamerası iş görür. Yeter ki doğru açıyı ve ışığı yakalayın.  

** SEO Dostu Slider ile Etkili Web Sayfaları Oluşturma

Ürün Fotoğrafları için Işığı ve Pozlamayı İyi Ayarlayın 

Bir fotoğrafın kaliteli görünmesi ve netlik kazanması için olmazsa olmaz unsur doğru ışıktır. E-ticaret ürün fotoğraf çekimi sırasında konunuzu fotoğraf karesine dökerken mekanı doğru kullanmalı, kusursuzluğu yakalamalı ve ışığı ideal açı ile almalısınız. Bu unsurlar açık ya da kapalı mekanlara göre farklılık gösterecektir. 

Her şey mükemmel bir uyum yakaladığında ise fotoğrafı çeken kişinin görevi başlar. Doğru açı ve ışığı yakalandığı anda, onu kaçırmadan deklanşöre basmak gerekir. Hele de açık havada yapılan çekimler daha fazla profesyonellik ve deneyim isteyecektir. Bunun için doğru hava koşullarını seçmelisiniz. Eğer evde ürün fotoğrafı çekmek gibi bir niyetiniz varsa kapalı alan çekimlerinin ışık açısından daha avantajlı olduğunu görebilirsiniz.

** E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

** Blog Görsel Seçimi | Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurgu ve Senaryo Seçimini Doğru Yapın 

Ürün fotoğrafı çekmek için çekeceğiniz ürün ile fotoğrafınızın arka planı arasında uyum olmalıdır. Bunun için senaryo ve kurgunuzu doğru şekilde planlamalısınız. Fotoğraflarda ürününüz ön planda olmalı, geriye kalan unsurlar onu desteklemelidir. Bu nedenle ürün fotoğrafı çekmek için gerekenler listenize alakalı aksesuarlar ilave edebilirsiniz. Buna dikkat ederek yapacağınız ürün çekimleri sizi sektörde rakiplerinizin önüne geçirecek, fark yaratmanızı sağlayacak ve müşterilerinizi ikna etmenize yardımcı olacaktır. 

** Site Görselleri Nereden Elde Edilir ve Nasıl Düzenlenir?

Fotoğraflarda Netliği Yakalayın 

Ürün fotoğrafları çekmek için ışık ve netlik ayarlarına ekstra özen göstermeniz gerekir. Vurgulamak istediğiniz ürünün, bulanık ya da puslu görünmesi; kalitesiz durmasına sebep olacak, müşterilerin satın alma arzusunu olumsuz yönde etkileyecektir. Bunu önlemek adına çekimde çeşitli tekniklerden yararlanabilirsiniz. Eğer arka planda aksesuar kullanıyorsanız bokeh tekniğini tercih edebilirsiniz. Böylece arkada yer alan nesneler daha bulanık görünecek ve tüm dikkat pazarlamak istediğiniz üründe olacaktır. Bunun yanı sıra ürün fotoğraf çekimi ayarları için RAW formatı kullandığınızda beyaz ayarı yapmaya ekstra zaman harcamanıza gerek kalmayacaktır.

** Kaliteli E-Ticaret Sitesi Görseli Yaratmak İçin 5 Araç

Ürün Fotoğrafları Çekerken Ayrıntılara Dikkat Edin!

Genellikle müşteriler e-ticaret alışverişlerinde ürün fotoğrafına yakınlaştırarak bakmak isterler. Bu nedenle ürün fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ayrıntılar son derece önemlidir. Bunun için küçük boyutta net bir şekilde görünen fotoğraf, yaklaştırıldığında veya boyutu büyütüldüğünde de aynı netlikte görünmelidir. En kaliteli sonucu elde edebilmek için ürünle birlikte kullandığınız parçalara; bunların duruş şekillerine, renklerine ve ışığı aldıkları açıya dikkat etmelisiniz. Burada fotoğrafını çekeceğiniz objenin her bir noktası sizin için önemli olmalıdır. Ayrıca ürün fotoğrafları çekmek için fotoğraf makinesi seçiminde dikkatli olmanız bu ayrıntıların daha fazla öne çıkmasını sağlayacaktır. Gerekli özeni ve hassasiyeti gösterdiğinizde başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X