e-ticaret-sitelerinde-ürün-aciklamalari-nasil-olmalidir?
E-Ticaret

E-Ticaret Sitelerinde Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalı?

E ticaret sitelerinde, müşterinin satın alma kararını en çok etkileyen ve arama motorlarının çok önem verdiği alan ürün açıklamaları kısmıdır. Peki e-ticaret sitelerinde ürün açıklamaları nasıl olmalı? Ürün açıklamaları görünen kadarıyla birçok e ticaret sitesinde pek fazla önemsenmiyor. Bu durum sitelerin yaptığı en büyük yanlışlardan birisidir. Çünkü kullanıcılar, ürün ile ilgili detayları öğrenmek adına ürün açıklamaları kısmını okuma eğilimindedir. Ürün açıklamalarının diğer bir önemi ise arama motoru noktasında ortaya çıkmaktadır. Kullanıcılar, bir ürünü ararken belirli bir kalıpta kelime öbekleri kullanırlar. Bu noktada sitenizde ürünlerin açıklaması bulunmuyorsa kullanıcı sizin işletmenizi arama sonuçlarında bulamayacaktır. SEO uyumlu içerik üreterek ürün açıklamaları yazmak sizi e-ticaret hedef ve amaçlarınıza yaklaştırır. Üstelik SEO uyumlu ürün açıklama metinleri arama motorlarının da çok önemsediği bir şeydir. E ticaret nasıl yapılır sorusunun cevabı içinde ürün açıklamaları önemli bir yer tutar. Örnek bir ürün sayfasında açıklamalar nasıl olmalı inceleyelim.

Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalı?

ürün-aciklamasi

Ürün hakkında özgün ve detaylı bilgiler içeren bir ürün açıklaması size her anlamda artı puan kazandırır. SEO kurallarına uygun olarak üretilmiş bir ürün açıklaması kullanıcıların arama motorlarında sizi kolaylıkla bulmasını sağlar üstelik ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olan kullanıcı ürünü satın alma eğilimi gösterir. Ürün adını SEO uyumlu seçmeniz ve metnin içine önemli anahtar kelimeleri yerleştirmeniz gerekir.

Ürün adı, ürün açıklamalarında en çok özen gösterilmesi gereken yerdir. Doğru bir ürün adı her zaman ilk izlenimi olumlu hale getirir ve arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Örneğin Samsung S7 gibi bir başlık yerine Samsung S7 Android Cep Telefonu adını kullanmak daha iyi olacaktır. Ürünü tamamen tanımlayan isimler kullanmalısınız.

Ürün fiyatını net olarak belirtmenizde fayda vardır. Bazı e ticaret sitelerinde, ürün fiyatı KDV hariç gibi hileler ile belirtilmektedir. Şunun altını çizmekte fayda var ki kullanıcılar bu hileden kesinlikle hoşlanmazlar. Onları yanıltan işletmeye güvenmezler ve sitenizi derhal terk ederler. Bu yüzden ürün fiyatını net bir şekilde belirtmenizde fayda var.

Ürün seçenekleri kısmını opsiyonel olarak tasarlamanız gerekir. Böylece müşteri renk ve beden gibi seçenekleri kendisi belirleyecektir. Bunun yanı sıra ürün görsellerinde tüm opsiyonlara yer vermeniz müşterinin satın alma kararını da olumlu etkiler.

Müşterinize ürün sayfalarında mutlaka benzer ürün önerileri sunun. Birçok müşteri, benzer ürünler kategorisinden farklı ürünler satın alabilmektedir, unutmayın.

Paylaşım linkleri, mutlaka ürün sayfalarınızda yer almalıdır. Böylece kullanıcılar, beğendikleri ürünleri sosyal medya kanallarında takipçileri ile paylaşacaktır. Sosyal medya kanallarında paylaşılan ürününüz, daha çok ziyaretçiyi siteye çekecektir.

Ürün Açıklamalarının Yanında Olması Gerekenler

Ürün Görseli

ürün-görseli

Ürün görselleri,  üzerinde özenle çalışılması gereken bir alandır. Ürünün yarısı görünen, düşük çözünürlüklü, soluk renkli ve küçük boyutlu görseller ürününüzü asla iyi bir şekilde temsil etmez. Siz hiç manavların çürük elmaları sergilediklerini gördünüz mü? Ürün görselleri mutlaka yüksek çözünürlüklü, kaliteli, doğru açıdan çekilmiş ve doğru boyutlandırılmış olmalıdır. Ürünün ek görselleri varsa, aynı kurallar ek görseller için de geçerlidir.

Besleme Adresi

Besleme adresi yani RSS, SEO açısından büyük bir önem taşımaktadır. SEO açısından bir veri besleme yolu olan RSS sistemi, hem kullanıcıların ürün sayfasına gelene kadar hangi sayfaları ziyaret ettiğini gösterir hem de ürünlerin bir üst kategoriye ya da başka kategorilere kolaylıkla geçmesini sağlar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X