Deprecated: jetpack_form_register_pattern işlevi, jetpack-13.4 sürümünden başlayarak kullanımdan kaldırıldı. Bunun yerine Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern kullanın. in /var/www/blog.kobisi.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
E-Ticarette Başarıya Ulaşmak için Yapılması Gerekenler - Kobisi Blog
E-ticaret İpuçları

E-Ticarette Başarıya Ulaşmak için Yapılması Gerekenler

Öncelikli olarak şunu belirtmekte fayda var, ürün satışı iki şekilde olur. Bunlardan ilki mal satışı, diğeri ise hizmet satışıdır. Eğer ki sattığınız ürün elle tutulur bir nesne ise (cep telefonu, giysi veya kalem gibi) bu yaptığınız mal satışıdır. Eğer ki sattığınız ürün bir tür hizmet ise (reklam hizmeti veya sosyal medyada takipçi satışı gibi) bu yaptığınız hizmet satışıdır.

E-ticaret diye tabir ettiğimiz kavram ise bu satışların tanıtım, satış, ödeme ve dağıtım gibi işlemlerinin internet üzerinden yapılmasıdır. E-ticaret günümüzde birçok insan için önemli bir gelir kapısıdır ve işletmenizin yada bireysel satışınızın satış rakamlarını artıran bir unsurdur. Bu nedenle e-ticaretin, günümüz ticaretine etkisi yüksektir. Peki e-ticarette başarılı olabilmek için neler yapmalıyız?

E-Ticaretin Püf Noktaları

E-ticarette satış yapmak ve başarılı olmak için öncelikle, e-ticaretin nasıl işlediği,konusunda bilgi edinip bu bilgiler üzerinden yola çıkmanın faydalı olabileceğini unutmamalıyız. Bu doğrultuda e-ticaretin oluşumundaki ana işlemleri inceleme, ardından bu işlemlerde iyileştirme ve geliştirme gibi konularda doğru hamleler yapmak gerekir. E-ticaret olarak adlandırılan elektronik ticaretin temel olarak pazarlama, ödeme ve teslimat olmak üzere üç ana işlemden oluştuğunu söyleyebiliriz. Şimdi bu konular üzerine yoğunlaşabiliriz…

E-Ticarette Pazarlama

Pazarlama, bir ürünün satışı için en önemli unsurlardan birisidir. Doğru pazarlama stratejisi müşteriyi cezbeder ve ürünün satışında büyük bir rol oynar. Bu konuda öncelikle satış yapacağınız hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Ardından sattığınız ürünün ne olduğunu, ne işe yaradığını, avantajlarının neler olduğunu ve neden satın alınması gerektiğinin nedenlerini karşı tarafa iyice aktarabilmelisiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken iki unsur var. Bunlardan birisi ürün fotoğrafları, diğeri ise ürünün açıklamasıdır.

E-Ticarette Ürün Görsel Seçiminin Önemi

Ürün fotoğrafı konusunu ele aldığımızda; hizmet satışı ve mal satışı konusunda farklılıklar vardır. Mal satışı için ürününüzün fotoğrafını belirli bir konsept içinde ve oldukça net çekmek gerekmektedir. Çektiğiniz ürün fotoğrafı, ürünün görünüşü ve tasarımı hakkında bilgi vereceği için bu konularda müşterinin aklında soru işareti kalmamalıdır. Eğer bir hizmet satışı yapıyorsanız, hizmetin aşamaları ve sonuçları konusunda bilgi verici fotoğraflar kullanmanız sizin için faydalı olacaktır.

E-Ticarette Ürün Açıklamasının Önemi

Ürün açıklamasını ise hem mal hem de hizmet satışı konusu için ortak olarak tanımlayabiliriz. Bu bölümde ne sattığınızı, neden müşterinin bu ürünü satın alması gerektiğini ve neden sizden satın alması gerektiğini iyice anlatmalısınız. Unutmayın ki, güzel bir pazarlama stratejisi ile insanlara aslında hiç ihtiyaçları olmayan bir ürünü bile satabilirsiniz. Bir ürünü değerinin birkaç katına satmanıza olanak veren hamleyi pazarlama stratejisi olarak tanımlayabiliriz.

E-Ticarette Ödeme Güvenliği

Ödeme, bir ürünü satın alırken müşteri için oldukça önemli bir kısımdır. Ödeme konusunda ise en önemli unsur güvenliktir. Sonuçta insanlar kredi kartları veya banka kartları ile ödeme yapıyor bu nedenle de güvenlik onlar için son derece önemli bir unsur oluyor. Günümüzde, güvenli ödeme yöntemleri olan sitelerin diğer sitelere göre daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Öncelikli olarak insanlar güvenli ödeme metodlarını kullanan siteler ile veya bu sitelerin aracılığı ile alışveriş yapmak istiyor.

Sanal ortamda sattığınız ürün ve satış yaptığınız platform ne olursa olsun, müşterilerinize güvenli ödeme seçeneği sunarak rakiplerinize karşı birkaç adım öne geçebilirsiniz. Bu konuda kendinizi müşterinizin yerine koyarak düşünebilirsiniz. Bir ürün, güvensiz ödeme metodu olan ve pek güvenilir gözükmeyen bir sitede 300 TL gibi bir fiyattan satılıyor; fakat aynı ürün, güvenlikli ödeme metodu (3D Security) olan güvenilir bir sitede 310 TL tutarında satılıyor. Siz olsanız ürünü hangi siteden alırdınız?

Fiyatları aynı olursa kesinlikle güvenilir siteden alırsınız ve fiyatları bu kadar birbirine yakın iken insanların büyük bir çoğunluğu güvenilir siteden almayı tercih etmektedir. Ayrıca, sayısı az dahi olsa, insanlar fiyatına bakmadan ürünü güvenilir siteden almayı da tercih edebiliyor. Bu tercihler bize ödeme konusunda güvenliğin önemini gösteriyor. Unutmayın ki; güvenli ödeme yöntemi satışlarınızın artmasına yardımcı olacak bir unsurdur. Ayrıca ürün ya da hizmet satışında, hızlı teslimat ve taksitlendirme seçeneği gibi ödeme avantajları sunduğunuzda, satışlarınızın daha da artmasını sağlayabilirsiniz.

E-Ticarette Teslimat Aşaması

Teslimat, müşterileriniz için ürününüzü alıp almama konusunda çok önemli bir tercih sebebidir. Ürünün belirtilen zamanda, doğru teslim adresine ve doğru teslim şekliyle teslimatı büyük bir öneme sahiptir. Mal satışlarınızda, kargoya verilen ürünün müşterinin eline sağlam bir şekilde geçmesi için gereken önlemleri almalısınız. Ürününüzü hasar görmeyeceğine emin olduğunuz bir şekilde doğru bir madde ile doğru bir paketleme sonucu kargolamanız gerekmektedir. Eğer ki teslimatlarınızı kargo firmaları üzerinden müşterilerinize ulaştırıyorsanız, müşterinizi ve sizi mağdur etmeyecek bir kargo firmasıyla çalışmanız da önemli bir detaydır. Hizmet satışlarınızda ise zaman kavramı çok daha büyük bir önem taşır. Teslimatınızı kesinlikle belirtilen zamanda yapmış olmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X