E-Ticaret

Mutlaka Bilmeniz Gereken E-Ticaret İstatistikleri

E-ticaret istatistikleri, gittikçe gelişen e-ticaret siteleri hakkında bilinmeyen çok sayıda bilgi içeriyor. Özellikle online alışveriş dünyasında yer almayı planlayan ya da aktif olarak faaliyet gösteren firmaların bu bilgilere hakim olması avantaj sağlayacaktır.

İnsanların çeşitli ürünleri internet üzerinden farklı insanlara satabilmesine imkan sağlayan e-ticaret sektörü güvenli alışveriş prensibine sahiptir. Bu sektörle alakalı çok sayıda araştırma yapılmış olup bunların her biri özellikle e-ticaret dünyasına yeni girecek olanlar için yol gösterici olacaktır. Elde edilecek e-ticaret istatistikleri yönlendirici ve ilham verici özelliktedir. Bunların neler olduğunu bilmek e-ticaret meraklıları için avantaj sağlayacaktır.

Dikkat Çeken E-Ticaret İstatistikleri

Dikkat çeken e-ticaret istatistikleri ilginç bilgilere sahiptir. Adobe tarafından e-ticaret kullanıcı davranışları baz alınarak yapılan araştırmaya göre internet kullanıcılarının yaklaşık %36’lık kısmı eğer site yavaş ise, o site ile ilişkisini kesmektedir. Buna benzer durum site tasarımları için de geçerlidir. Araştırmaya katılanların %8’lik kısmı kötü tasarımlı siteleri tercih etmemektedir.

E-ticaret istatistiklerine göre Amerika’da siteye giriş yapan kullanıcılara, hoş geldiniz, içerikli e-posta gönderilmekte ve bu kullanıcılarda olumlu etki yaratmaktadır. Eğer e-ticaretle ilgili yeni fikirlere ihtiyacınız varsa bu e-posta uygulamasını deneyebilirsiniz.

E-ticaret ortamında en önemli hedef yoğun kullanıcı trafiği sağlamaktır. Buna göre Custora tarafından yapılan araştırmaya göre trafik kaynağının; yaklaşık % 20’lik kısmını CPC, %22’sini e-posta ve %23’ünü organik meydana getirir. Buna yönelik olarak Wolfgang Digital tarafından verilen bilgilere göre ise trafiğin %41’lük kısmını Google aramaları ve %26’lık kısmını Google Adwords oluşturur. 

E-Ticaretle İlgili Önemli Bilgiler 

E-ticaret platformu ile alakalı yapılan çok sayıda araştırma mevcuttur. Statista tarafından yapılan araştırmalara göre en değerli e-ticaret müşterilerini Apple bilgisayar kullanıcıları oluşturur. Buna göre Apple kullanıcılarının sepet ortalaması 228 USD olarak hesaplanırken bu tutar Windows Pc kullanıcılarında 187 USD olmaktadır. 

E-ticaret ile ilgili en çok merak edilen konular arasında alışveriş oranları yer almaktadır. Buna göre Monetate tarafından bu alanda araştırma yapılmış ve bunun sonucunda e-ticaret sitesini ziyaret eden her yüz kişiden yaklaşık üçünün ya da dördünün alışveriş yaptığı ifade edilmiştir. 

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yaklaşık %43’lük kısım satın alma evresine geçtiklerinde karşılarına çıkan kargo ücreti ya da diğer ödemeler sebebiyle o ürünü sepette bırakarak alışverişten vazgeçmektedir. 

Kullanıcıların büyük çoğunluğu, e-ticaret sitelerinde alışveriş yapan kişilerin ortalama yüzde 71’lik kısmı, satın alma ile ilgili karar verirken son aşamada ürün görselini detaylı bir şekilde incelemekte ve hatta ‘zoom’ yapmaktadır. Bu özellik kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Bilinmesi Gereken E-Ticaret Özellikleri 

Bilinmesi gereken e-ticaret özellikleri arasında kullanıcıların alışveriş öncesinde satın almak istedikleri ürünle ilgili internetten araştırma yapmaları yer almaktadır. CMS Connected tarafından yayınlanan araştırma neticesine göre 2020 yılına gelindiğinde B2B e-ticaret B2C’yi geçerek 6,7 trilyon USD’ye ulaşacaktır. Bu ilham verici bir özellik olup bu platformda yer almak isteyenler için önem arz etmektedir. 

Alışveriş yapılacak e-ticaret sitesinde ürünle ilgili geniş bilgiye yer verilmesi, teslimat ilgili olarak tüketicilere çok sayıda alternatif sunulması, tüketicilerin siparişlerini kolayca takip edebilmeleri, kullanıcıların ürünle ilgili soru sorabileceği ya da bilgi alabileceği alanların bulunması en çok aranan ve merak edilen özellikler arasında yer alır. Bu ve buna benzer detaylara hakim olarak hizmet veren e-ticaret sitesiyle kısa süre içerisinde başarıya ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X