guclu-bir-marka-olusturmak-icin-8-ipucu
E-Ticaret

Güçlü Bir Marka Oluşturmak İçin 8 İpucu

Bugün, kişisel markanızı oluşturmak şirketinizin markasını oluşturmanız kadar önemlidir. Aslında daha da önemli olabilir. Tüketiciler, kurucuların arkasındaki hikayeyi, başarısızlıkları, mücadeleleri ve başarıyı duymak istiyorlar. Bu, kendinizi orada sergilemek ve işinize ek olarak kendinizi pazarlamak demektir. Kendinizi ne kadar pazarlayabildiğiniz ile ilgilidir elde ettiğiniz başarı. Çünkü sadece işe değil isminize de değer katmanız gerekir. Markanızı oluşturmalı ve ardından güçlendirmek için adımlar atmalısınız. Peki güçlü bir marka oluşturmak için neler yapılmalı?

Görünür ve Erişilebilir Olun

Bilgisayarınızın arkasında ya da ofisinizde saklanarak güçlü bir kişisel marka inşa edemezsiniz. Kendinizi görünür ve erişilebilir hale getirmeniz gerekir. Sizinle ilgili olmasa bile konferanslarına katılın, sadece ağ sağlamak ve sosyalleşmek için. Sosyal medya profillerinizi herkese açık hale getirin ve insanların sizinle iletişim kurmasına izin verin. Canlı video paylaşımlarını oluşturun ve oluşturduğunuz canlı yayınları sosyal medya platformlarınızda kayıtlı tutun. Bu sayede takipçilerinizle daimi etkileşimde bulunabilirsiniz. Kendinizi ne kadar görünür ve erişilebilir hale getirirseniz, kişisel markanız o kadar güçlü olur.

sosyal-medyada-görünür-olmak

Gerçek Sizi Sosyal Medyada Gösterin

Sosyal medyayı tamamiyle pazarlama kanalı olarak kullanmayın. Orada bir teklif oluşturmak ya da şirketinizi ara sıra tanıtmak markanız için güzel olacak. Ama sizi takip edenlerin gerçek sizi görebilmelerini sağlamalısınız. Bir robot gibi ezberlenmiş kalıplar üzerinden hareket ederseniz bu sizi soğuk gösterecektir ve insanlar uzaklaşacaktır. Takipçileriniz hafta sonları neler yaptığınızı yemek yediğiniz yerleri, hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı görmekten hoşlanırlar. Böylece daha fazla insana ulaşabileceğiniz ve gerçekten insan olduğunuzu gösterdiğiniz bir iletişim oluşturabilirsiniz.

Sektörünüzü Her Açıdan Değerlendirin

Sektör içerisinde sadece siz bulunmuyorsunuz. Sizin gibi birçok kişi de kişisel marka oluşturuyor ve güçlenmek için farklı yollar arıyor. Sağduyulu ve endüstriyi anlıyor olmanız bu durumda en önemli nokta. Rekabette geri kalmamak için son trendleri takip etmeli ve her habere ulaşmalısınız. Her zaman duyduklarınız ve gördüklerinizin bir adım önünde olacak gelişimlere ayak basarak sektör içerisinde düşünce lideri olmaya çabalamalısınız.

musteri-satici-baglantisi

Çift Yönlü Ağ Kurun

Sadece kendi ihtiyaçlarınız ve çıkarlarınız doğrultusunda ağ oluşturmayın. Başkalarının da ihtiyaç ve çıkarlarını göz önünde bulundurarak iletişimlerinizi güçlendirin. O kişilerin de fayda sağlamalarına imkan vererek 2 yönlü ortak ağ oluşturmaya odaklanın. Bu yaklaşım, kişisel markanızı güçlendirmeye katkıda bulunacak daha fazla bağlantı ve fırsat yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Kişilerin Ayrıntılı Veri Tabanını Koruyun

Kişisel markanız büyüdükçe kişiler listeniz de artacaktır. Tüm kişilerin ayrıntılı bir listesini tutmanız önemlidir. Kişilerin kim ve bağlantınızın nereden olduğu, potansiyel fırsatlar ve onlara nasıl yardım edebileceğiniz takip etmeniz gereken şeylerdir. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda arama yapabileceğiniz ve bir fırsat yakaladığınızda da referans alabileceğiniz kişilere kolaylıkla ulaşabilmesiniz. İlişkinizi güçlendirmek ve kişisel markanıza yarar sağlamak için karşılık beklemeden onlara yardımcı olun ve onlar için mükemmel fırsatlar oluşturun.

musteri-veritabani-olusturmak

Kesin Haberler ve İlgili Bilgiler için Güvenilir Bir Kaynak Olun

Bilgi kaynağı haline geldiğinizde kişisel markanızın güçlü olduğunu bilirsiniz. Medya organlarının ve gazetecilerin, popüler konularda veya son dakika haberlerinde uzman tavsiyesi ya da bilgiye ihtiyaç duymaları durumunda iletişim kurabilecekleri kişi olmaya çalışın. Sosyal medyada yararlı olduğunu düşündüğünüz haberleri ve bilgileri paylaşarak bu işleme başlayın ve e-posta listenize gönderin. Bu durum sizi endüstrinizde güvenilir bir otorite olarak göstermeye başlayacaktır.

Güçlü Teklifler Geliştirin

Her büyük şirketin kendilerine ait değerleri vardır. Siz de öyle yapmalısınız. Değerlerinizi göstererek soru işareti bırakmamalı ve her şeye cevabınız olduğunu göstermelisiniz. Sizi bir kişi olarak potansiyel müşterilere veya müşterilere çeken nedir? Sizi özel yapan ne? Neden siz? Bunu yaptıktan sonra kitlenizin kimlerden oluştuğunu da bilirsiniz.

İnsanlara Yardım Edin

Yardım kurumlarına bağış yapmak, iyi hissetmek ve size kişisel memnuniyet sağlamak dışında, kişisel markanızı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bir hayır kurumuna para bağışlayabilirsiniz ya da sizin için önemli olan bir olaya zaman ayırmak için gönüllü olabilirsiniz. Bu tür hareketler hem varlığınızı gösterir hem de kişisel markanıza fayda sağlar. İnternet sitesiniz yaptığınız hayır işlerini vurgulayarak insanları da çağırabilirsiniz. Sizden biri olduklarını hissettirmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X