E-Ticaret

E-Ticaret Sitenizin Organik Trafiğini Nasıl Arttırabilirsiniz?

Bir e-ticaret sitesi sahibiyseniz ziyaretçi ve müşteri sayınızda zamanla birlikte ilerleyen düzenli bir artış beklemeli, buna yönelik çalışmalar içinde bulunmalısınız. Web sitenizin trafiğinin kendiliğinden artacağı düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Müşterilerin sizi internet üzerinden arama yapıp bularak geleceğine emin olamazsınız. Eğer bu yönde adımlar atmazsanız rakiplerinizin yapacağından emin olabilirsiniz, çok geçmeden size fark atacaklardır. Sonrasında yapacağınız işlemler başta yapabilecekleriniz kadar değerli olmayacaktır. Bu nedenle sitenizin organik trafiğini arttırmak istiyorsanız hızlı hareket etmeniz gerekmektedir. Rakiplerinizi taklit etmek yerine öncü olmalısınız, taklitler müşterilerin dikkatini çeker ve orijinal olanı tercih ederler.

Organik trafiği çeken iki yol vardır: arama motorları ve diğer siteler. Önceliğiniz ikisinde de görünürlüğünüzü arttırmak olmalı. Bunlar için bilinen ve pek duyulmamış belli yöntemler vardır. Fakat bu noktada vakit, emek ve hatta bir miktar para harcamayı göze almanız gerekir. Elektronik ortamda ticaretin reklam, araştırma ve içerik üretmeye gerek olmadan başarıya ulaşacağı yanılgısına kapılan pek çok insan bulunuyor. Eğer bu yanlışı yapmazsanız potansiyel ziyaretçilerin trafiğini kendi sitenize çekerek rakiplerinizin önüne geçmiş olacaksınız.

Arama Motorlarında Yapılan Aramalarda Öne Çıkmak

Elektronik ortamda alıcıların yapacakları ilk şey elbette Google, Bing gibi arama motorlarına girerek alacakları ürünü ya da hizmeti aramak olacaktır. Büyük çoğunluğunun da ilk seçimi en üstte çıkan sonuç olacaktır. Kendinizi buraya yerleştirmek için SEO kullanmanız akıllıca olacaktır. SEO (Search Engine Optimisation), Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Ürünlerinizin açıklamalarında en çok aranan anahtar kelimelerin kullanılmasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında web sitenizin diğer alanlarında da ne kadar çok bu optimizasyonu kullanırsanız arama sonuçlarında yukarıda görünme şansınız o kadar artar.

Blog

SEO anahtar kelimelerini kullanmanın önemini kavradıysanız o kelimeleri kullanmak için alan yaratmanın gerekliliğini de tahmin etmişsinizdir. Ürün açıklamalarında ve ticaret sitenizde hepsini kullanma şansınız olmayabilir. Sitenizde açacağınız bir blog sayfası anahtar kelimeleri kullanmak için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Ürünleriniz hakkında yazılacak yazılar hem arama motorlarından potansiyel müşterileri yönlendirecek hem de verdiğiniz bilgiler ile müşterilerin ilgisini ve sadakatini kazanacaksınız. Bu yüzden blog yazılarını ciddiye almanızı tavsiye ederiz. Her yerde bulunmayan bilgiler içeren düzgün yazılmış yazılar birbirinin aynı içeriğe sahip bloglardan çok daha iyi bir yere taşıyacaktır. İnternet ortamında özgün içeriğin ve iyi bir stratejinin hiçbir zaman karşılıksız kalmadığını hatırlamalısınız.

E-Posta Pazarlamacılığı

Bilinen en eski yöntemlerden biri olan e-posta pazarlamacılığı ufak dokunuşlarla çok daha etkili bir hale getirilebilir. E-posta listenize bloglarınızı, misafir check-out’larınızı mutlaka ekleyin. Yeterince büyüdükten sonra kampanyalarınızı ve indirimlerinizi blog sayfalarınızı potansiyel müşterilerinize ulaştırın.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medyanın gücü geçmiş yıllara göre hatırı sayılır derecede arttı. Sosyal medya pazarlamacılığı size sonsuz çeşit kampanya ve indirim duyurma gibi fırsatlar sunuyor. Elektronik ortamdan alışveriş yapacak müşterinin sosyal medyada da varlığının olduğuna emin olabilirsiniz. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde hesaplarınızın olduğuna ve aktif bir şekilde kullandığınıza emin olun. Bu hesapları müşterilerinizle iletişime geçmek, sorunlar için özür dilemek adına ve potansiyel müşterilere imkânlarınızı duyurmak adına kullanın.

Marka Elçileri

Sadık müşterilerinizi marka elçileriniz yapabilirsiniz. Bunlar tanıdıklarınız da olabilir tamamen yabancılar da. Ürünlerinizin fotoğraflarını ve hakkında düşündüklerini sosyal medyada paylaşmalarını isteyin. Sitenizde ürünlerinize müşteriler için yorum yapma fırsatı sunun, yorumlar için mutlaka teşekkür edin ya da yorum başına kazanılan bir puan sistemi geliştirin. Sosyal medya influencer’larıyla anlaşmalar yapın. Burada mutlaka aklınızda olması gereken şey para karşılığı sizin verdiğiniz yorumları yazan elçilerin, sahte iyi yorumların ve kötü yorumların silinmesinin hiç kimseyi kandırmadığıdır. Kötü yorumları sorunlarınızı çözmek için kullanın ve dürüstlüğü elden bırakmayın.

Görseller

Görselleriniz için başlık ve açıklama kısımlarına SEO kaynaklı anahtar kelimeleri kullanın. Bu şekilde ürünlerinizin fotoğrafları görsel arama sonuçlarında da çıkacaktır. Markaların temin ettiği, başka sitelerde de kullanılan görseller yerine kendi görsellerinizin fotoğraflarının çekilmesi, ürünün başka açılardan da gösterilmesi görsel arama sonuçlarında sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir.

Farklılığınızı Konuşturun

Sonuç olarak rakiplerinizin önüne geçmek, potansiyel müşteri trafiğini kendi e-ticaret sitenize çekmek için onlardan farklı olmanız gerekiyor. Bu kimi zaman onların yaptıklarının tam tersini yapmak, kimi zaman yaptıklarını daha fazla yapmak, kimi zamansa tamamen orijinal olmanız gerektiği anlamına geliyor. Araştırmaya vakit harcayın, teknik ve görsel tasarımlar için bütçe ayırın ve potansiyel müşterilerinizle iyi ve sürekli bir iletişim içinde kalın.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X