İçerik Pazarlaması

Site Trafiğini Artıracak Mükemmel Başlıklar Nasıl Yazılır?

Arama sonuçlarında öne çıkmak için web sitesi trafiğini artıracak başlıklar seçmelisiniz. Site sahiplerinin en çok istediği şey daha çok trafik çekmektir. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşabilir ve dolayısıyla kazancınızı artırabilirsiniz. Blog sitesi, kurumsal web sitesi, mikro web sitesi, özel fonksiyona sahip web sitesi veya e- ticaret sitesi fark etmeksizin her türlü çevrimiçi ağ yapısında içerik oluşturmaya önem verilmesi gerekir. İçeriklerinizin Google gibi arama motoru robotları tarafından taranması ve kullanıcılara gösterilmesi için de bu içerikleri hazırlarken belirli kriterler doğrultusunda hareket etmelisiniz. 

Site Trafiğini Arttırmak mı İstiyorsunuz?

E-ticaret sitesinde içerik paylaşmanın temel amacı arama motorlarında kullanıcılar tarafından bulunmayı sağlamaktır. Ve bu kullanıcıların; sitedeki içeriklere veya ürünlere kendi ağlarında paylaşacak kadar değer vermesi hedeflenir. Atılan her adım potansiyel müşterilerin gerçek müşterilere dönüşmesine olanak verir. Kazanılan her bir müşteri de yeni müşteriler, yeni kazançlar ve e-ticaret sitesindeki döngünün artması demektir.

İlgi çekici başlıklar yazmak, içeriğinizi paylaşılabilir hale getirmenin, arama motorlarında öne çıkmanın ve trafiği artırmanın en iyi yollarından biridir. SEO uyumlu başlıklar yazmak çok önemli olduğu için en iyi başlıkları yazmanıza yardımcı olacak başlık analiz araçlarından faydalanabilirsiniz. Bunun için birkaç önerimiz olacak ama önce, site trafiğini artıracak başlıklar nasıl hazırlanır, konusuna değineceğiniz.

5 Adımda Etkili İçerik Başlığı Hazırlama

Etkili içerik başlıkları, trafik çekecek başlıklar anlamına gelir. Yani başlığınız ne kadar kullanıcıların dikkatini çekecek bir yapıya sahipse ve SEO uyumlu ise o kadar trafik çekme değeri kazanır. 

1. Başlıkta Anahtar Kelime Kullanımı

İçerik başlıklarında ve alt metinlerde anahtar kelime kullanmak hem arama motorlarının paylaşımlarınızı yakalamasını hem de kullanıcıların içerik hakkında bilgi edinmesini sağlar. Herhangi bir içerik hazırlarken öncelikle en çok aranan kelimeleri çıkarmanız gerekir. Bu aşamada kullanıcıların SERP üzerinde arama yaparken kullandığı kelimeleri değerlendirebilir veya Keywordtool vb. SEO araçlarını kullanabilirsiniz. 

Araçlardan faydalanmayı tercih ederseniz aylık, yıllık kelime arama hacimlerini görebilir, hatta bölge, ülke ve dile göre en çok aranan kelimelere ulaşabilirsiniz. Biraz zaman harcayarak alakalı anahtar kelimeleri bulun ve bunlarla oluşturabileceğiniz en iyi başlığı zihninizde kurun.

2. Kullanıcıların Beklentilerini Karşılayacak Kelimeler Kullanma 

Kullanıcılar istediklerine ulaşmak için hemen temel arama terimleri kullanır ve bazı kelimeler daha çok ilgileri çeker. En ilgi çekici kelime grupları; “neden, nasıl yapılır, çok bilinmeyen, X ipuçları” oluyor.

Kullanıcıya hitap eden başlıklar üretmek istiyorsanız; 

İlk 10 -Nasıl Yapılır- Sorusu
  • Soru soran başlıklar, (Daha çok kazanmak ister misiniz)
  • “X’i yapın, Y’yi neden yapmalısınız” başlıkları, (Daha çok kazanmak için bunları yapın)
  • “X nasıl yapılır, Y nedir” başlıkları (Nasıl daha çok kazanılır)
  • Y rehberi (Kazanma rehberi)
  • Rakam veya veri başlıkları (%70 Kazandıran Fikirler)
  • X bunu nasıl yapıyor (E-ticaret sitesi sahipleri nasıl kazanıyor)
  • Çok bilinmeyen başlıkları, (Çok bilinmeyen kazanma yolları)
  • Kolay yolları başlıklar, (E-ticarette kazanmanın kolay yolları)
  • İki nokta başlıkları, (Kazanmak mı Kaybetmek mi)
  • Özelleştirilen başlıklar, (E-ticaret kazanmak için bilmeniz gereken noktalar)
  • İlgi çekici sıfat kullanılan başlıklar, (E-ticarette daha fazla kazanma yolları)
  • Sorun-Çözüm başlıkları, ( E-ticarete katılmak ama nereden başlayacağını bilmeyenler için ücretsiz e-ticaret paketi)
  • Kişisel hikayeler, perspektif, alıntı kullanılan başlıklar (20 yaşında e-ticaret sitemi kurdum)
  • Hangisi daha iyi başlıkları, (Hazır e-ticaret paketleri mi daha iyi sıfırdan site tasarımı mı)

3. Dinamik ve Stylish Başlıklar Kullanma

Hayattan bir şeyler barındıran ve gündelik rutinlere hitap eden başlıklar daha etkili olacaktır. Örneğin; “E-ticarete Yeni Başlayanlar için 10 Öneri, Basit ama Kullanışlı SEO Araçları” benzeri başlıklar içeriğin kullanıcıların işine yarayacak bilgiler içerdiğini gösterir.

4. Nasıl, Neden, Nasıl Yapılır Başlıkları Kullanma

Kullanıcılar daha önceden deneyimlenip başarı elde edilen şeyleri daha çok seviyor. İçeriklerinizde deneyimlerinizden bahsedebilir ve bunları nasıl yaptığınızı anlatabilirsiniz. Başlığınızı da içerik konusuna dair “X nasıl yapılır, X’i neden yaptım, X nedir” şeklinde oluşturabilirsiniz. 

5. Kullanılmış Başlıklara Göz Atın

İçerik hazırlama konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız daha önceki çalışmalarınızın takibini yapın. Ayrıca başkalarının paylaştıkları içerikleri de gözden geçirin. Kendi çalışlarınız web siteniz üzerinden trafik alan içerikleri kontrol ederek değerlendirebilirsiniz. Rakip siteler veya sektördeki diğer çalışmalar için Ahrefs vb. SEO araçlarını, SERP aramalarını kullanabilirsiniz. Örneğin, “şirket kurmanın avantajları” aramasında Kobisi Blog ilk sırada çıkıyor. Başlığa baktığımızda “Şahıs Şirketi Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?” olduğunu görüyoruz. Nedir ve nelerdir kullanılarak dikkat çekicilik yaratmışız. Biz de kendimiz için bu şekilde incelemeler yaparak daha iyisini oluşturmak konusunda çalışıyoruz. 

Sonuç kısmına geldiğimizde; içerik başlıkları her şeydir. Bilgi, ilgi çekicilik, kazanç, fayda ve daha birçok şey barındırır. Online platformların içerik pazarlama ve web sitesini geliştirme çalışmalarında kullandıkları en etkili yöntemlerden biridir.

Yazının başında başlık analizi için birkaç site önereceğimizden bahsetmiştik:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X