CRM

Müşterileri Değerli Hissettirmenin 4 Pratik Yolu

Pek çok işletmenin zor durumda olduğu bu dönemde; e-ticaret sahiplerinin müşterilerine özel bir ilgi göstermesi gerekiyor. Müşteri kaybını önlemek ve sadık müşteriler elde etmek için yeni yöntemler denemelisiniz. Aşağıda detaylı olarak anlatacağımız pratik yollar ile müşterilere kendini değerli hissettirirken; aynı zamanda müşteri portföyünüzü de geliştirebilirsiniz.

Müşterilerin gününü güzelleştirmek, alışverişlerine keyif katmak ve kendini özel hissettirmek için siparişlerine ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Çoğu işletmenin bildiği ancak uygulama aşamasına geçiremediği bu yöntemlerin etkilerini görünce çok şaşıracaksınız!

Ufak ve Tatlı El Yazısı Notlar

Son dönemlerde oldukça popüler olan el yazısı notlar, müşterilerin sevdiği ve görünce mutlu olduğu yöntemlerdendir. Müşterilere teşekkür ettiğiniz ve tatlı birkaç cümleye yer verdiğiniz notlar; hem markanızın benimsenmesine hem de müşteri sadakatini arttırmaya yönelik çalışmalardan birisidir. 

Markanızı yansıtan birkaç argüman belirleyerek, her siparişte müşterilerinize bu notlardan gönderebilirsiniz. Her müşteriye de kişisel olarak hitap ederseniz, kendilerini daha değerli ve özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Ancak sadece notlarla değil, sosyal medyadan yaptıkları yorumlara ve mesajlara da cevap vermelisiniz. Bu sayede müşteri ilişkileriniz daha sağlam olacaktır.

Not kağıtlarını da özenli seçmelisiniz. Düz bir kağıtta ilk aşamada ilgi çekerse bile, desenli veya karikatürlü kağıtlara müşteriler daha fazla değer veriyor. Bu küçük notlar aracılığıyla, sosyal medya hesaplarından markanızla ilgili güzel paylaşım bile yapabilirler.

E-ticarette müşterileri özel hissettirmenin neden önemli olduğunu öğrenmek için aşağıdaki yazıları okuyabilirsiniz:

Müşteri Odaklı E-Ticaret Sitesi

E-ticaret sitesinin içeriği, en somut reklam kaynağıdır. Sitenizi oluştururken mutlaka müşterilerinize de yer verin. Ürünlerinizden veya hizmetinizden memnun kalan müşterilerin yorumları ve görselleri sitede yer almalı. Ayrıca müşterilere ait bir galeri de işinize fazlaca yarayabilir. Özellikle giyim ürünleri satıyorsanız, ürünlerinizi deneyen ve kullanan müşterilere ait bir galeri oluşturmalısınız. Bu galeriyi ziyaret eden diğer kullanıcıları da etkileyebilir, alışveriş yapmalarını teşvik edebilirsiniz. Son olarak da müşterilere doğrudan sitenizde yer ayırdığınızdan dolayı, kullanıcılarınız ile aranızda bir bağ da kurabilirsiniz.

Müşterilere Deneme Ürünlerini Gönderme

Özellikle kozmetik ve cilt bakım ürünleri satan e-ticaret sitelerinin tercih ettiği bu yöntem, müşterileri değerli hissettirmenin en pratik yoludur. Siteden ürün satın alan müşterilerinize yan ürünlerin deneme boylarından oluşan bir iki tane ürün göndererek, hem farklı ürünlerinizi de test etmelerini sağlayabilir, hem de kendini özel hissetmelerine sebep olabilirsiniz. 

Deneme ürünleri göndermeyi tercih etmenizin bir diğer nedeni ise satışlarınızı arttırmaktır. Etkisine güvendiğiniz bir ürünü müşteriye gönderirseniz, müşteri o ürünü satın almak isteyecek ve çevresini de ürünü denemeleri konusunda teşvik edecektir. Küçük bir ürünün büyük etkisi!

Sosyal Medya ile Yakın Bağ Kurma

Sosyal medya platformları, müşterilere ulaşabilmenin en pratik yoludur. Günün en azından birkaç saatini bu platformlarda geçiren kullanıcıları mutlaka sayfanıza çekmelisiniz. Bunun için de paylaşımlarınız müşterilere yönelik olmalı. Soru-cevap ve anket paylaşımları yaparak, müşterilerinizin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde kullanıcıların markanız hakkında yaptığı yorumları da alıntılayarak paylaşmalısınız. Bu gibi pratik yollar ile müşterilerin ilgisini çekerek, kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X