CRM

E-Ticarette Hızlı Teslimatın Önemi | Ürünler Nasıl Hızlı Teslim Edilir?

Corona virüsün etkileri en çok e-ticarette hissedildi. E-ticaret sitelerine talebin yoğunlaşması ise bazı teslimat sorunlarını da beraberinde getirdi. Bu sorunları en aza indirgemek için bazı püf noktalar bulunuyor. Herkesin bildiği üzere, en hızlı teslimat yapan alışveriş siteleri daha çok tercih ediliyor. Pandemi döneminde kazancınızı artırmak ve hızlı teslimatlar ile müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz. Küçük birkaç noktaya dikkat ederek, hızlı teslimat sürecini planlayabilirsiniz.

Sipariş Onay, Hazırlama ve Paketleme Sürecini Hızlandırın

E-ticaret sitenizde ürün alan müşterilerin ürünlerini hemen onaylayın ve hazırlamaya başlayın. Tabii ki bunun için yeterli çalışan sayısına da sahip olmanız gerekiyor. Ancak bu dönemlerde siparişlerinizin arttığını düşünürseniz, ürün hazırlama sürecinde çalışan kişi sayısını artırmalısınız. 7/24 çalışma planı oluşturarak, hızlı teslimat seçeneğini müşterilerinize sunabilirsiniz. Ayrıca bu süreç ne kadar uzarsa, müşterilerin üründen vazgeçme ihtimalleri de bir o kadar artar. Bu durumu önlemek ve müşterilerin hizmetinizden memnun kalmasını sağlamak için en hızlı şekilde ürünü kargo şirketine göndermeye hazır hale getirmelisiniz.

En Hızlı Kargo Şirketini Tercih Edin

Müşteri memnuniyetini artırmanın en temel yolu, kargo sürecini hızlandırmaktır. Kargo şirketinin hızı ve güvenli teslimatı, müşterilerin sürekli olarak alışverişlerinde sizi tercih etmelerine yardımcı olacaktır. Bu güveni sağlamakta sizin elinizde. Alanında tecrübeli ve hızlı teslimat anlayışını benimseyen bir kargo firmasıyla anlaşmayı öncelik haline getirmelisiniz. Çünkü siz ürünü kargo şirketine hızlı teslim etseniz bile, haftalar sonra müşteriye ulaşan bir üründe zedelenen sadece kargo firması imajı değil, sizin prestijinizde zedelenecektir. 

Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak, müşteri memnuniyeti ile ilgili bilgi edinebilirsiniz:

Depo Kullanım Planı Oluşturun

Bir firmanın başarı, deposunun düzenli ve planlı olmasından ölçülür. Aranılan ürünü kolay bulabilmek, iade ürünleri yerleştirebilmek, yeni ürün giriş-çıkışını yapabilmek için düzenli bir depoya ihtiyacınız var. Bu düzeni sağlayabilmek için de depo kullanım planı oluşturmanız gerekebilir. Örneğin, ürünleri kategorilendirerek deponuzda saklayabilirsiniz. Tüm çalışanlarınızı da depo kullanım planına uymaları konusun örgütleyerek, her daim düzenli bir depoya sahip olabilirsiniz. Bu planla, yeni işe başlayan depo görevlilerine de yardımcı olabilirsiniz. Kısacası, her çalışanın kendi düzeni değil, firmanın tek bir düzeni olmalı.

Stoklarınızı Maksimum Düzeyde Tutun

Stok planı, hızlı teslimat sürecinin önemli adımlarından biridir. Talep gören ürünlerin stoğunu maksimum seviyede tutmalısınız. Neden mi? Çünkü ürünü satın alan bir müşteri, 1 hafta boyunca “Tedarik Ediliyor” ibaresini görmesi, şüphesiz satışlarınızı olumsuz anlamda etkileyecektir. Müşteri sadakatini ve memnuniyetini düşürmemek için talep gören ürünlerin stoğunu maksimum seviyede tutmalısınız. Tabii ki her ürünün stoğunu arttırmakta gereksiz depo yükü olacağı için sadece satışı yüksek ürünlerin stoğunu artırmalısınız. 

Saha Çalışmasına Önem Verin

Sahada faaliyet gösteren çalışanlar sürecin en önemli parçasıdır. Personellerinizin verimli ve hızlı çalışması, ürünlerin hazırlık sürecinin kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Bunun için de personel sayısının yeterli düzeyde olması gerekiyor. Taleplerin yoğun olduğu bu dönemde yeni elemanları işe alabilirsiniz. Ancak bu elemanlara en iyi ve en hızlı şekilde eğitim vermelisiniz. Uzun süreli çalışanlara yakın seviyeye getirerek, saha çalışmasının verimliliğini artırabilirsiniz.

Hızlı Teslimatlarınız ile Tanının

Bırakın müşterileriniz sizi hızlı teslimatlarınız ile tanısın. Sizce de en iyi ve kalıcı reklamlardan biri değil mi? Ancak müşterilerinizin de hızlı teslimat anlayışınızdan haberdar olmalarını sağlamalısınız. Ürünün yanında hızlı teslimat ibaresine yer vererek, müşterilerin dikkatini çekebilir ve rakipleriniz yerinize sizi tercih etmelerini sağlayabilirsiniz.

En hızlı teslimat yapan alışveriş siteleri her zaman kazananlar arasında olmuştur. Rakipleriniz arasından kolayca sıyrılmanızı sağlayacak olan anlayış ile müşteri sayınızı doğrudan arttırabilirsiniz. Hızlı kargo, hızlı teslimat, aynı gün kargo gibi argümanlara e-ticaret sitenizde yere vererek, sadık müşteri kitlesi elde edebilirsiniz.

Rehber niteliğindeki yazılarımızı incelerseniz, e-ticaret hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X