E-Ticaret

E-Ticaret Sahipleri Yeni Normalleşme Düzenine Nasıl Uyum Sağlanmalı?

Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında yeni normalleşme adımları atılmaya başlandı. AVM’ler ve mağazalar yeniden açılmaya başlarken, firma sahiplerinin de uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Normalleşmeye başlıyoruz; ancak eski normal düzene geri dönmüyoruz 🙂

Herkesin bildiği üzere koronavirüs süreci en çok fiziki mağaza sahiplerini etkiledi. Dolayısıyla yeni normalleşme adımları da en çok yine bu kitleyi etkilemeye devam ediyor. E-ticaret sahipleri de bu yeni düzeni fırsat haline getirebilir. Tabii ki öncelikle bir e-ticaret sitesine sahip olmalısınız!

Pandemi sürecinde en net anlaşılan nokta ise internetin ve tabii ki e-ticaret sektörünün her şey olduğudur. Bu dönemde satışlarını arttıran ve büyümelerini yüksek oranda arttıran firmalar, kuşkusuz e-ticaret sahipleri oldu. Çünkü koronavirüs, internetin hızına ve gücüne yetişemedi! Eğer fiziki mağazanız varsa ve henüz e-ticaret sitesi kurmadıysanız, hâlâ geç kalmış sayılmazsınız. Rehber niteliğindeki yazımızı dikkate alarak, kalıcı ve etkili adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Müşterilerinizin Endişelerini Giderin

Koronavirüs süreci, sağlığımızın yanı sıra en çokta psikolojimizi etkiledi. Evde kaldığımız bu günlerde alışverişe ve tüketime yönelen kullanıcılar, kendilerine güven veren ve endişelerini gideren firmaları tercih ediyor. Yani satış odaklı değil, müşteri odaklı markalar daha çok seviliyor ve tercih ediliyor. 

  • Öncelikle fiziki mağazanız ile güveni sağlamalısınız. Mağaza içerisinde sosyal mesafeye uyulmasını sağlamalı, ziyaretçilerin ateşlerini ölçmeli, maske ve dezenfektan hizmeti sunmalısınız. Hijyene önem vermeniz gerektiğini söylemiyoruz bile!
  • Mağazanızda koronavirüs ile ilgili bant kayıtlarına yer verebilirsiniz. Aynı şekilde mağaza içerisinde bilgilendirme yazıları da asabilirsiniz. Sık sık sosyal mesafeye ve doğru maske kullanımına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmayı da unutmayın.

Online Mağazanızı Geliştirin ve Tanıtın

Pandemi sürecinde e-ticaretin önemi daha da anlaşıldı. Tek tıkla istediği her ürüne sahip olan kullanıcılar, bir süre daha evlerinde kalmayı ve -yasak olmasa bile- alışverişlerini internet üzerinden yapmaya devam edeceğini biliyoruz. Tam bu dönemde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki dijital platformlara yatırım yaparak.

  • Ücretli reklam kampanyaları yayınlayabilir, 
  • SEO çalışmalarına önem verebilir,
  • Sosyal medya hesaplarınızı aktif yönetebilir, 
  • Müşterilerinizi fiziki mağazanız yerine, e-ticaret sitenize yönlendirebilir,
  • Mobil uygulamanızı kurabilir; eğer varsa geliştirmeye yönelik adımlar atabilirsiniz.

Kampanya ve İndirimler Yapın

Online mağazayı tercih eden kullanıcı sayısını artırmak ve sitenize organik müşteri trafiği çekebilmek için, e-ticaret sitenize özel kampanyalar ve indirimler yapın. Bu indirimler yoluyla müşteriler fiziki mağazanız yerine online mağazanıza yönelebilir. Aşağıdaki örnek metinlerden hareketle bir kampanya oluşturabilirsiniz:

  • Online’a Özel %70 İndirim
  • Online Alışveriş Yapanlara Özel Sepette %20 İndirim
  • 3 Alana 1 Bedava Kampanyası Sadece Online Mağazada!

Temassız Ödeme ve Temassız Teslimat

Fiziki ve online mağazanızda temassız ödeme ve teslimat yöntemlerini benimseyin. Bu zorlu süreçte kullanıcıların aklındaki en büyük soru, temassız yeni düzene nasıl ayak uydurulacağıdır. Müşterilerinize bu noktada yardım etmeli ve sorularını çözecek adımlar atmalısınız. 

Fiziki mağazanızda sosyal mesafeye uymalı ve temassız ödeme yapabilmelerine olanak tanımalısınız. Ayrıca, kredi kartı ile alışveriş yapmalarını da önerebilirsiniz. E-ticaret sitesinden alışveriş yapanlar için de temassız teslimat güvencesi sunmalısınız. Anlaşmalı olduğunuz kargo şirketi ile iletişime geçebilir, bu konuda ortaklaşa adımlar atabilirsiniz.

İnternetin her şey demek olduğu bugünlerde hâlâ e-ticaret sahibi değilseniz, çok geç kalmadan online mağazanızı kurmalısınız. 7/24 iletişim kurabileceğiniz müşteri hizmetlerine sahip olan KOBİSİ’yi tercih ederek, e-ticaret sektörüne hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Üstelik ilk 15 gün ücretsiz deneyimleyebilir, herhangi bir taahhüt olmadan istediğiniz zaman anlaşmayı sonlandırabilirsiniz. KOBİSİ koronavirüs sürecinde de hep yanında!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X