E-Ticaret

Fiziki Mağazadan E-Ticarete Geçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelişen teknoloji ile birlikte, tüketicilerin alışveriş davranışları da değişmeye başladı. Artık tüketiciler; dokunarak değil, görerek alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Fiziki mağazalarda saatlerce vakit harcamak yerine, online mağazaları yani markaların e-ticaret sitelerini ziyaret ederek, tek tıkla aradıkları ürünü bulabiliyor ve kapılarına kadar ürünleri getirtiyorlar. Bu sayede de zamandan tasarruf ederek, kendilerine daha fazla vakit ayırabiliyorlar.

Fiziki mağaza sahibiyseniz, e-ticarete geçmeyi mutlaka düşünmelisiniz. E-ticaret sitesi kurarak, fiziki mağazanın büyük masraflarından da kurtulabilirsiniz. Markanıza uygun e-ticaret altyapı paketlerini inceleyebilir, uygun fiyatlar karşılığında kaliteli hizmetten yararlanabilirsiniz. Çünkü unutmayın ki, yeniliklere ve değişimlere ayak uyduramazsanız, markanızı geniş kitlelere tanıtamaz ve dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerinize ulaşamazsınız. Müşteri kitlenizi genişletmenin ve marka bilinirliğini artırmanın yolu: E-ticaret sitesi kurmak.

E-ticaret sitesi kurulumu ile ilgili detaylı bilgilere, aşağıdaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz:

Uygun Altyapı Seçimi Yapmak

E-ticaret sitesi kurmadan önce atmanız gereken ilk adım, yukarıda da bahsettiğimiz gibi markanıza uygun e-ticaret altyapı paketini seçmektir. Bir altyapı paketinin uygun olup olmadığına nasıl karar verilir?

  • Altyapı paketleri güvenilir olmalı. Çünkü, site üzerinden ödeme yapılacağı ve kart bilgileri gibi önemli bilgiler girileceği için tamamen güvenli olmalıdır. Aksi durumlarda markanızın imajı zedelenir ve müşterileriniz ile aranızda güven sorunu yaşanır.
  • Ücretsiz özellikler sunulmalı. SEO uyumlu site yapısı, sınırsız sipariş, sınırsız trafik ve ziyaretçi, tüm kredi kartları ile mobil uyumlu tasarım gibi daha pek çok özellik ücretsiz olarak sunulmalıdır.
  • Online pazar yerleri ile entegre olabilmeli. Online pazar yerlerinde mağaza açabilmenizi kolaylaştıran altyapı paketi ile daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.
  • Ücretsiz deneme imkanı bulunmalı. Ücretsiz deneyerek, sunulan hizmetlerin hepsini test edebilir ve beğenmediğiniz takdirde, herhangi bir ödeme yapmadığınız için anında vazgeçebilmelisiniz.

Online Pazar Yerlerinde Mağazanızı Açın

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra, daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için online pazar yerlerinde mağazanızı açmalısınız. Bu pazar yerlerinin hazır müşteri potansiyellerinden faydalanarak, doğrudan mağazanıza ve sitenize müşteri trafiği çekebilirsiniz. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, altyapı paketiniz mutlaka online pazar yerleri ile entegre olabilmelidir. Bu entegrasyon işlemi sayesinde, tek bir yönetim paneli üzerinden tüm mağazalarınızı kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Online pazar yerlerinde nasıl mağaza açılacağını öğrenmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

Ürün Açıklamalarına Önem Verin

E-ticaret sitenizde yer alan tüm ürünlerin başlığı ve ürün açıklaması mutlaka bulunmalıdır. Ürün başlığı, ürünü birkaç kelime ile özetleyecek ve müşterilerin aklında genel bir fikir oluşturacak kelimelerden oluşmalıdır. Ürün açıklamaları ise, ürüne dair bütün özellikleri içerisinde barındırmalıdır. Ürün açıklaması ne kadar detaylı ve özenli oluşturulursa, bir o kadar müşterilerin ilgisini çeker ve ürünü almak için teşvik olurlar. Ayrıca her ürünün mutlaka görseli yer almalı. Çünkü görselsiz ürünler güvenilirliğinizi zedeleyebilir.

Ürün açıklamaları ile site i̇çi SEO çalışmalarını da yapabilirsiniz. Ürünle alakalı anahtar kelimelere yer vererek, ürünün SERP’te (arama sonuç sayfası) çıkmasını sağlayabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinde, ürün açıklamalarının önemi ve SEO çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

SEM ve SEO Çalışmaları Yapın

Online mağazanızın bilinirliğini ve tanınırlığını artırmanın etkili iki yolu vardır. Birincisi SEO çalışmaları, ikincisi ise SEM çalışmalarıdır. SEO çalışmaları, uzman bir ekip desteği ile yapılacağı gibi, kendiniz araştırarak SEO çalışması da yapabilirsiniz. Ancak teknik destek aldığınız zaman, daha etkili ve hızlı sonuçlar elde edebileceğinizi de göz önüne almalısınız.

SEM çalışmaları ise kısaca, ücretli reklam kampanyalarınızı yayınlamaktır. Bu ücretli reklamlar ile çok kısa sürede sonuç elde edebilirsiniz. Ancak bunun için belirli bir reklam bütçesi ayırmalı ve alanında uzman bir ekip ile çalışmalısınız.

Dijital pazarlama yöntemleri ile ilgili fikir edinmek için, rehber niteliğindeki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Stok ve Ürün Yönetimini Planlayın

Online mağazanızda bazı günler anlık yoğunluklar yaşanabilir. Bu gibi durumlarda anlık aksiyon vermek çok önemlidir. Örneğin, müşteri ürünü satın almak için sitenize geldiğinde “Stokta yok” gibi bir ibare ile karşılaştığında, sitenizi terk eder ve belki bir daha ziyaret etmez. Stok sorunu müşteri kaybetmenize yol açabileceği gibi, müşterilerinizin markanıza olan güveni kaybetmesine de yol açabilir. Bu sorunları yaşamamak için, hem e-ticaret sitenizi hem de online pazar yerlerindeki mağazalarınızın stok ve ürün yönetimini planlamalısınız.

Stok ve ürün yönetimi hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

E-ticaret sitesi kurmaya karar verdiyseniz, alanında deneyimli ve uzman ekibe sahip olan bir firma ile anlaşmanız son derece önemlidir. Ayrıca e-ticaret altyapı paketi seçerken, paketlerin içerisinde yer alan özelliklere ve firmanın size sunacağı hizmetlere de dikkat etmelisiniz. 

KOBİSİ ailesi, uzun yıllardır müşterilerine kaliteli ve profesyonel hizmet vermeye devam ediyor. Alanında uzman ekibe sahip olan KOBİSİ’nin e-ticaret altyapı paketlerini inceleyerek, genel bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca, 15 gün boyunca ücretsiz e-ticaret altyapı hizmetinden faydalanabilir, tüm hizmetleri herhangi bir kart bilgisi girmenize gerek kalmadan deneyimleyebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X