E-ticaret Pazaryeri

n11 Mağaza Açma Rehberi

n11 mağaza açma veya dükkan açma, online mağaza sahiplerinin merak ettiği konulardan birisidir. n11 gibi büyük sanal pazar yerlerinde mağazanızı açarak, geniş müşteri kitlelerine hitap edebilirsiniz. Aynı zamanda dünyanın pek çok yerindeki müşterilere ulaşan n11.com, mağazanızın bilinirliğini ve satışlarını büyük oranda artırır. 

n11, Türkiye’de en çok kullanılan ve geniş bir müşteri ağına sahip olan sanal pazar yeridir. Milyonlarca kullanıcısı ve satıcısı olan bu pazar yeri, mağaza sahipleri tarafından yoğun ilgi görmektedir. Online mağaza sahipleri, n11’de mağaza açarak müşterilerine daha kolay ulaşıyor ve satışlarını artırıyor.

n11 mağaza açmak için gereken evraklar, nasıl mağaza açılacağını veya komisyon oranlarını, öğrenmek için rehber niteliğindeki yazımızı okumaya devam edebilirsiniz!

n11.com Hakkında

n11.com, 2013 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük sanal pazar yerlerinden birisidir. Kısa süre içerisinde bilinirliğini ve kullanıcı ağını artırmıştır. 17 milyondan fazla kullanıcısı ile birlikte, 81 il ve 26 ülkede hizmet vermektedir. Milyonlarca müşteri kitlesine sahip olan bu platform, KOBİ’lerin e-ticaret sitesine atılmalarını ve büyümelerini her zaman desteklemektedir. 

n11 Nasıl Hizmet Sunuyor?

n11, mağaza sahipleriyle müşterileri buluşturan büyük bir pazar yeridir. n11’den ücretsiz mağaza açan satıcılar, ürünlerini bu platform üzerinden sergileyebiliyor. İstediği kadar ürünü n11 mağazasında sergileyen satıcılar, herhangi bir sınır olmadan satış yapabiliyor. Yüzlerce kategoride istediğiniz kadar ürün satışı yapabileceğiniz bu pazar yeri ile müşterilerinize ulaşmak çok kolay!

n11.com mağazanızdan ürün satın alan müşterileriniz, ödemelerini n11’e yapıyor. n11 tarafından “Ödeme Koruma Sistemi’ güvencesi ile koruma altına alınan paranız, size teslim edilene kadar güvenle korunuyor. Peki paranız satıcılara nasıl iletiliyor?

Müşterilerinizi ürününüzü teslim aldıktan sonra, n11.com tarafından 3 günlük süre tanınıyor. Bu 3 günlük süre içerisinde müşterinin teslim aldığı ürüne onay vermesi isteniyor. Müşteri onayının ardından ürünün tutarı hesabınıza aktarılıyor. Ancak müşteriler 3 gün içerisinde onay vermezse, ürün otomatik olarak n11 tarafından onaylanır ve yine ürünün ücreti hesabınıza aktarılır.

Müşterileriniz ürünü satın aldıktan sonra, ürünü değerlendirmeleri ve ürün hakkındaki fikirlerini paylaşmaları için kullanıcıları teşvik etmelisiniz. Çünkü, ürününüz hakkında ne kadar çok yorum ve değerlendirme olursa ürün o kadar popüler olur ve diğer müşterilerin dikkatini çeker.

Hangi Sanal Pazar Yerlerinde Mağaza Açılabilir?

Günümüzde e-ticaret mağazalarının ve online pazar yerlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte insanların alışveriş alışkanlıkları da değişmiştir. Eski yıllarda görerek ve dokunarak alışveriş yapılırken, günümüzde alışveriş alışkanlığı tam tersi bir konuma gelmiştir. İnternetin hayatın her alanında kullanılması, internet üzerinden alışverişin önü açılmıştır.

n11.com gibi Türkiye pazarında yer alan pek çok sanal pazar yeri bulunuyor. Bu platformlarda mağaza açan satıcılar, müşterilerine doğrudan ulaşabiliyor. E-ticaret sitenizin kurulum işlemini tamamladıktan sonra n11 mağazası açmak satışlarınızın artmasına yardımcı olacak. 

n11 dışında hangi pazar yerlerinde mağaza açmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz: 

E-ticaret sitenizi henüz kurmadıysanız şimdi tam zamanı! Kobisi, en uygun fiyatlarla e-ticaret altyapı hizmeti sunuyor ve sitenizi sizin yerinize kuruyor. Üstelik Kobisi, Ücretsiz Altyapı Hizmeti ile bu deneyimi herhangi bir ücret talep etmeden yaşamanıza olanak sağlıyor. Alanında uzman “Kobisi Destek Ekibi” sitenizi hazır hale getirerek sizlerin beğenisine sunuyor. Ayrıca 7/24 ulaşabileceğiniz müşteri temsilcilerimiz her sorunda yanınızda!

Neden n11.com Mağazası Açılmalı?

n11 ve diğer online pazar yerlerinde mağazanızı açmak, markanızın bilinirliği ve satışları açısından çok önemlidir. Ayrıca geniş müşteri ağına sahip yerlerde mağaza açarak, hedef kitlenize doğrudan ulaşabilirsiniz. Yeni kurulan bir firmaysanız, n11.com’da mağazası açarak ve düzenli çalışarak satışlarınızı kolaylıkla artırabilirsiniz. Ancak online mağazanızı açmanın avantajlarının yanı sıra bazı dezavantajları da bulunuyor. Rehber niteliğindeki yazımızı okumaya devam ederek tüm önemli bilgileri öğrenebilirsiniz!

n11 Mağaza Açma Avantajları

n11, doğrudan kendinize ait ve yönetiminin tamamen sizde olduğu bir mağazayı açmanıza imkan sunuyor. İster yeni kurulan isterseniz de köklü bir firma olun fark etmez! Her işletme, herhangi bir sınırlandırmaya tabi tutulmadan n11 mağazasını kurabilir. n11.com’a anında üye olabilir ve ücretsiz mağazanızı kolaylıkla açabilirsiniz. 

Markalaşma sürecine yardımcı olur. Müşteri trafiğinin yoğun olduğu pazarlarda mağazanızı açarak, müşterilerinizin sizi tanımasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede de marka bilinirliğini artırabilirsiniz.

Ürünlerinizi listeleyebilir ve mağazanızın reklamını yapabilirsiniz. n11 sayesinde istediğiniz kadar ürünü mağazanızda sergileyebilirsiniz. Ayrıca hem ürünleriniz hem de markanız için reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Özel günlerde reklamlar yayınlayarak, ürünlerinizin ön plana çıkmasına ve satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Hedef kitlenize doğrudan ulaşabilirsiniz. n11 gibi büyük sanal pazar yerlerinde kategori çeşitliliği fazla olduğu için, farklı müşteri kitleleri bu platformları kullanır. Bu sayede hangi ürünü satıyor olursanız olun, ürünlerinize daha kolay alıcı bulabilirsiniz.

Rakiplerinizi tanıyabilirsiniz. Geniş satıcı ve müşteri ağına sahip olan bu platformlar, rakiplerinizin neler yaptığını takip etmenize de yardımcı olur. Örneğin; nasıl reklamlar açtıklarını, ürün fiyatlandırmalarını, ürün açıklamalarını ve müşterilere nasıl hitap ettiğini öğrenebilirsiniz.

n11 Mağaza Açma Dezavantajları

Online pazar yerlerinde mağaza açmanın olumlu yanları kadar bazı olumsuz yönleri de bulunuyor. n11.com’un dezavantajları neler?

  • Aylık ürün listeleme ücretleri: n11’den mağaza açtığınız takdirde, her ay ürün listeleme ücreti ödemeniz gerekiyor. Hesabınızdan her ay otomatik olarak kesin bu ücreti ödemediğiniz zaman, ürünleriniz arama sonuçlarında görünmez ve listelenmez.
  • Satış başına komisyon kesintileri: Bütün sanal pazar yerlerinde olduğu gibi n11.com’da satışını yaptığınız ürünlerden belli bir komisyon almaktadır. Her kategori için değişen komisyon oranları, otomatik olarak her ay hesabınızdan kesilir.
  • Reklam kampanyası ücretleri: Ürünlerinizin ve markanızın tanıtımını yapmak için reklamlar yayınlamalısınız. n11 reklamları için de farklı ücretlendirmeler yapılır. Ancak unutmayın ki, reklam kampanyaları yayınlamadan satışları artırmanız çok zor olabilir. Ayrıca rakiplerinizi önüne geçmek için de reklamlar oluşturmanız büyük fayda sağlar. Özellikle yeni tanınmaya başlayan bir markaysanız, rakiplerinizden daha fazla satış yapabilmek için kesinlikle reklam kampanyaları yayınlamalısınız.

n11 Mağazası Nasıl Açılıyor?

n11.com ücretsiz mağaza açmanıza imkan tanıyor. Ancak bireysel satıcılar n11’den mağaza açamaz. Mağaza açabilmek için öncelikle bir şirketinizin olması gerekiyor. Eğer şirketseniz aşağıdaki adımları takip ederek, n11 mağazanızı hemen açabilirsiniz:

  • n11.com adresine tıkladığınızda sayfanın üst köşesinde yer alan Mağazalar> Ücretsiz Mağaza Girişi’ne tıklayın. Açılan sayfadaki bilgileri inceledikten sonra sayfanın sonucunda yer alan Ücretsiz Mağaza Aç butonuna tıklayın.
  • Açılan yeni sayfadaki üyelik bilgilerini eksiksiz doldurmalısınız. Bilgileri doldurduktan sonra üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. 
  • Bilgilerinizi girerken aktif kullandığınız e-posta adresinizi girmelisiniz. Çünkü üyeliğin ikinci adımında sizden onay maili istenecek ve aktivasyon işlemi tamamlanacak. Bu sebeple sık kullandığınız e-posta adresinizi sisteme eklemelisiniz.
  • Üyeliğin 2. adımı da tamamladıktan sonra sıra 3. adıma geliyor. Üçüncü adım “Evrak Yönetimi” kısmıdır. Bu bölümde n11’in sizden talep ettiği evrakları ve satış sözleşmesini yüklemelisiniz. Evraklarınız n11’e iletildikten sonra mağaza açma işleminiz tamamlanır.

n11 Mağaza Açmak için Hangi Evraklar Gerekli?

n11 mağaza açmak için bazı evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Evrakları eksiksiz olarak n11.com sistemine yükledikten sonra n11’de “onaylı mağaza” olabilirsiniz.

Sermaye Şirketleri ya da Adi Ortaklıklar için Gereken Evraklar

  • Güncel Faaliyet Belgesi (Son 6 ay)
  • Vergi Levhası (Son 1 Yıl)
  • Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi
  • İmza Sirküleri
  • Ortaklık Sözleşmesi (Adi Ortaklıklar için)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (n11.com Komisyon Anlaşması)
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (n11.com Sözleşme)

Şahıs Şirketleri için Gereken Evraklar

  • Vergi Levhası (Son 1 yıl)
  • İmza Sirküleri (Sicil kaydı bulunmuyor ise imza beyanı evrakı eklenebilir.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Sadece ön yüz)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon anlaşması)
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (n11.com Sözleşmesi)

n11 Mağaza Açmadan Satış Yapılabilir Mi?

n11’de satış yapabilmeniz için öncelikle mağaza sahibi olmalısınız. Yani mağaza açmadan bireysel satış yapamazsınız. Mağaza açmanız için de şirket sahibi olmalısınız. Bu özellikleri taşıdığınız takdirde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

n11 Mağaza Açmak Ücretli Mi?

n11 mağaza açmak için üyelik işlemleri tamamen ücretsizdir. Herhangi bir ücret ödemeden mağazanızı oluşturabilirsiniz. Mağazanızı açtıktan sonra her satıcıya ücretsiz 3000 ürün listeleme hakkı veriliyor. 3000’den fazla ürün sergilemek istiyorsanız ek paketler satın almanız gerekiyor. Listeleme paket, dışında Hizmet Bedeli ve satış sonrası Komisyon Ücretleri alınıyor. 

n11 Ürün Listeleme Paketi Ücretleri ve Özellikleri

n11, her şirket için ücretsiz 3000 adet ürün listeleme hakkı sunuyor. Eğer daha fazla ürün listelemek istiyorsanız Listeleme Paketi satın almalısınız. Listeleme paketleri ve güncel ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Mini Paket 100 adet ürün listeleme hakkı veriliyor ve ücreti: 8 TL
  • Standart Paket 500 adet ürün listeleme hakkı veriliyor ve ücreti: 40 TL
  • Pro Paket 1.000 adet ürün listeleme hakkı veriliyor ve ücreti: 80 TL
  • Mega Paket 5.000 adet ürün listeleme hakkı veriliyor ve ücreti: 400 TL
  • Ultra Paket 10.000 adet ürün listeleme hakkı veriliyor ve ücreti: 800 TL

*11.02.2020 tarihli n11.com’dan alınmış veridir.

Yukarıdaki listeleme ücretleri aylık olarak ödenmektedir. Listeleme paketi satın alındıktan sonra iptal veya ücret iadesinin yapılmadığını da unutmayın. Güncel paket ücretlerini n11’den takip edebilirsiniz.

n11.com Komisyon Oranları

n11, satışı yapılan ürünlerden belli bir komisyon oranı kesmektedir. Komisyon Oranları ise kategorilere göre değişiklik gösterir. Üyelik işlemlerinizi tamamlarken, komisyon oranlarını detaylı olarak inceleyebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

n11 Komisyon oranları genel itibari ile şu şekildedir:

  • Anne ve Bebek Ürünleri: %14-%20 arasında değişmektedir.
  • Elektronik Ürünler ve Aksesuarlar: %5 – %10 arasında değişmektedir.
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri: %14 – %15 arasında değişmektedir.
  • Kitap, Müzik, Film ve Oyun Ürünleri: %4 – %15 arasında değişmektedir.
  • Mücevher ve Saat Ürünleri: %5 – %20 arasında değişmektedir.
  • Otomotiv ve Motosiklet Ürünleri: %5 – %11 arasında değişmektedir.
  • Spor ve Outdoor Ürünleri: %6 – % 15 arasında değişmektedir.

n11 Mağaza Vergilendirme Süreci

n11 mağaza açma işlemleri yapılırken şirket olarak mağaza açtığınız ve internet üzerinden satış yaptığınız için, “T.C. Vergilendirme Sistemi”ne göre vergi yükümlülüğünüz doğacaktır. n11.com’da mağaza olarak satış yaptığınızdan dolayı, sattığınız her ürün için fatura kesmeli ve faturalar üzerinden çıkan vergileri düzenli olarak ödemeniz gerekiyor.

Vergilerinizi daha düzenli hale getirmek ve takibini kolaylaştırmak için bir mali müşavirden veya muhasebeciden yardım almanız gerekebilir. Ayrıca vergi yükümlülüklerini Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan veya https://intvrg.gib.gov.tr/ adresinden bilgi edinebilirsiniz.

n11 Mağaza Faturalandırması

n11 mağaza faturalandırması, mağaza açma sürecinde detaylı şekilde açıklanmaktadır. Ayrıca n11, satışını yaptığınız her ürün için ayrı ayrı fatura kesmekte ve faturalarınızı e-posta yolu ile size ulaştırmaktadır. Mağazanıza özel kesilen faturalara ise n11 Komisyonu ve Hizmet Bedeli eklenmektedir.

n11 faturalarınızı takip etmek ve incelemek için, mağaza yönetim panelinde yer alan “Ödeme Yöntemi > Fatura Sorgulama sekmesine tıklayarak faturalarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca detaylı incelemeler için faturaları bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

n11.com’un mağazanız için hazırladığı faturalar dışında sizin de müşterilerinize iletmeniz gereken faturalar bulunuyor. Mağazanızdan ürün satın alan her müşteriye ürünüyle birlikte fatura göndermelisiniz. Faturasız ürün göndermek müşterilerin ürünü iade etmesine sebep olabilir. Ayrıca faturasız ürün gönderdiğiniz için olumsuz değerlendirmeler alabilir ve satışlarınızın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Yöntemleri

E-ticaret sitesi ve online mağaza sahipleri dijital pazarlama yöntemlerini kullanarak, mağazalarını hem arama motoru sıralamalarında hem de n11.com’daki arama bölümünde üst çıkarabilirsiniz. Bu pazarlama yöntemleri ile satışını yaptığınız ürün ile ilgili bir arama yaptığında karşınıza ilk sizin siteniz ve mağazanız çıkmalıdır. Tüm dijital pazarlama yöntemlerinin ana amacı özetle bu şekildedir. Markanızın bilinirliğini ve satışlarınızı artırmak için bu yöntemleri etkili biçimde kullanmalısınız.

n11 mağazanızı bilinir hale getirmek için ürün açıklamalarını ve mağaza bilgilerini yazarken SEO ile uyumlu olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu sayede mağazanızın ve ürünlerinizin tanıtımını yapabilirsiniz. Peki hangi dijital pazarlama yöntemleri kullanılmalı?

  • Google Ads Reklamları: Google Ads (Adwords) reklamlarını kullanarak ücretli reklamlar verebilirsiniz. Ücretli reklamlar ile doğrudan mağazanıza yönelik reklam kampanyaları hazırlayabilir ve müşterileri mağazanıza çekebilirsiniz. Hızlı geri dönüşler almanızı sağlayan bu pazarlama yönetimiyle müşteri trafiğinizi artırabilirsiniz.
  • Sosyal Medya Pazarlaması: E-ticaret sitenizi ve n11 mağazanızı açtıktan sonra, domain ve mağaza adınızla aynı ismi içeren bütün sosyal medya hesaplarını almalısınız. Sosyal medya üzerinden yeni ürünlerinizi, kampanyalarınızı ve indirimli ürünlerinizi paylaşarak müşterilerinizi mağazanıza yönlendirebilirsiniz. Ayrıca Google Ads reklamlarını da sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla yayınlayabileceğinizi unutmayın.
  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Çalışmaları: Mağazanızın değerini artırmak ve bilinir hale getirmek için SEO çalışmalarına önem vermelisiniz. SEO çalışmaları, kalıcı ve ücretsiz olan pazarlama çeşitlerinden birisidir. Ancak bu pazarlama çeşidinin olumlu sonuç vermesi için daha fazla emek ve zaman harcamanız gerekiyor. Ücretli reklamlara kıyasla daha uzun vadede sonuca ulaştıran SEO çalışmaları, kalıcı olması sebebiyle en çok tercih edilen dijital pazarlama yöntemlerindendir. 

SEO çalışmalarına ağırlık vererek, arama sonuç sayfasında (SERP) mağazanızı ve ürünlerinizi üst sıralara çıkarabilirsiniz. Mağaza bilinirliğini artırmak için hangi SEO çalışmaları yapılmalı?

  • SEO çalışmalarının ilk adımı mağaza tanıtım yazısı yazmaktır. Tanıtım yazınızda ürünlerinde yönelik anahtar kelimeleri kullanmalı ve okuyanların dikkatini çekecek ifadelere yer vermelisiniz.

SEO çalışmalarında doğru anahtar kelime seçimi de oldukça önemlidir. Bu sebeple de anahtar kelime araştırması yapabilmek için hangi araçları kullanmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız “Anahtar Kelime Araştırması Yapmak için 5 Ücretsiz Araç” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Her ürüne ait detaylı başlıklar yazmalısınız. Başlıkların içeriğinde ürün modeli ve rengi gibi detaylara yer vermeyi de unutmayın. Hazırladığınız başlıklar ile müşterilerin dikkatini ürünlerinizin üzerinde toplayabilirsiniz.
  • Ürün açıklamalarını özenli ve SEO odaklı oluşturmalısınız. Ürün açıklamalarının, ürünün tüm detaylarını içerdiğine de emin olmalısın. Ayrıca hiçbir yazınızda kopya içeriklere yer vermeyin. Çünkü kopya içeriklerin arama motorları için hiçbir değeri yok. Tam tersine kopya yazılar mağazanızı ve sitenizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Dikkat çekici ve bilgilendirici ürün açıklamalarının nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek için “5 Adımda Bilgilendirici ve İkna Edici Ürün Açıklamaları Yazın” adlı rehber yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

  • n11 mağazanıza yüklediğiniz ürünlerin görsellerini mutlaka yayınlamalısınız. Görseli olmayan ürünler, satıcıya karşı güven sorunu oluşturacağını için her ürünün görseli olduğundan emin olmalısınız. SEO açısından görsel seçimi de son derece önemli. Görselleriniz kaliteli ve yüksek çözünürlüklü olmalıdır. Kaliteli görseller, müşterilerin sizi tercih etmesine yardımcı olacaktır.

Görsel seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

  • Ürün açıklamalarında sadece ürün görsellerine değil, ürün videolarına da yer verebilirsiniz. Ürün özelliklerini, nasıl kullanılması gerektiğini veya ne işe yaradığını detaylı biçimde anlattığınız videolar, kullanıcılarınızın ilgisini çekecektir. Ancak her ürüne ait ürün videosu yüklemenin büyük bir server alanı gerektirdiğini de unutmamalısın.

Etkili ürün videolarının nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Dijital pazarlama yöntemleri, büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen her işletme sahibinin kullandığı yöntemlerdendir. Yukarıda açıkladığımız yöntemleri doğru biçimde mağazanıza ve e-ticaret sitenize uyguladığınız takdirde, müşteri trafiğini n11 mağazanıza çekebilir, satışlarınızı artırabilirsiniz.

SEO çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi edinmek istiyorsanız aşağıdaki yazıları inceleyebilirsiniz:

KOBİSİ ile n11 Entegrasyonu

KOBİSİ fırsatlarından yararlanan müşterilerimiz, n11 mağazasını e-ticaret sitesi ile anında entegre edebiliyor. Entegrasyon işlemi ürünleri tek tek sisteme girme zahmetinden sizi kurtarır. Bu sayede zamandan da tasarruf edebilirsiniz. KOBİSİ yönetim panelinden n11 mağazanıza entegre edeceğiniz ürünleri seçebilir, n11 mağazanızda kolaylıkla sergileyebilirsiniz.

KOBİSİ n11 entegrasyonu fırsatlarında yararlanan pek çok müşterimiz hem zamandan tasarruf ediyor hem de iş yükünden kurtuluyor. KOBİSİ e-ticaret altyapı paketleri içerisinde yer alan Plus, Professional ve Business paketlerindeki sergilenebilir ürün sayısı kadar, n11 mağazanıza ürün entegrasyonu yapabilirsiniz. KOBİSİ Prime altyapı paketini seçtiğiniz takdirde, sınırsız sayıdaki ürünü hem e-ticaret sitenizde hem de n11 mağazanızda yayınlayabilirsiniz.

Siz de KOBİSİ müşterisi olmak ve tüm fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız KOBİSİ’yi ziyaret edebilir, n11 entegrasyon paketlerini inceleyebilirsiniz.

n11 Mağaza Açmak için E-Ticaret Altyapı Seçimi

n11 gibi sanal pazar yerlerinde başarıyı yakalamak için e-ticaret sitenizin olması gerekiyor. Tabii ki e-ticaret sitesi açmadan da satış yapabilirsiniz ancak marka bilinirliğini artırmak istiyorsanız e-ticaret sitesi kurmanız büyük avantaj sağlayacaktır. E-ticaret sitenizi kurduktan sonra n11 mağazanızı açarsanız, hazır bir müşteri kitleniz olur ve n11 mağazanıza daha fazla müşteri trafiği çekebilirsiniz. 

E-ticaret sitesine sahip olmayan online mağaza sahipleri, müşterilerinin güvenini kaybedebilir. Çünkü unutmayın ki müşteriler sanal mağaza sahiplerinden alışveriş yapmadan önce internet sitesini inceler. E-ticaret sitesine sahip değilseniz müşterilerinizin güvenini kazanmak ve satışlarınızı artırmak oldukça zor olacaktır. Bu sebeple de markanızın imajını yansıtan bir site kurarak işe başlamalısınız. 

E-ticaret sitesinin nasıl kurulacağını öğrenmek için aşağıdaki rehber yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Eğer e-ticaret sitenizi nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız profesyonel uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Hazır e-ticaret altyapı paketleri sunan firmalarla anlaşarak, e-ticaret sitenizi kolaylıkla kurabilirsiniz. Ancak altyapı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Aşağıda detaylı olarak açıkladığımız önemli noktaları, tercih edeceğiniz e-ticaret paketinin mutlaka barındırması gerektirdiğini unutmayın.

SEO Uyumlu Yapı

E-ticaret siteniz SEO ile uyumlu olması büyümenize ve gelişmenize büyük katkı sağlar. SEO kurallarına uygun olarak hazırladığınız içerikler, e-ticaret sitenizin içeriğinin zenginleşmesine yardımcı olur. Ayrıca SEO çalışmaları sayesinde site i̇çi müşteri trafiğinizi artırabilir, arama sonuç sayfasında (SERP) e-ticaret sitenizi üst sıralara çıkarabilirsiniz.

E-ticaret siteleri için SEO yöntemlerinin önemini detaylı şekilde öğrenmek istiyorsanız yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Sanal Pazar Yeri Entegrasyonu

E-ticaret sitelerinin bir satış aracı olduğunu göz önüne alacak paket seçimi yapmalısınız. Çünkü sadece e-ticaret sitesiyle değil, milyonlarca kullanıcı kitlesine sahip olan sanal pazar yerlerinde de mağazanızı açarak satış yapabilirsiniz. Bu sebeple de e-ticaret siteniz tüm sanal pazar yerleriyle entegre olabilmelidir. Ayrıca tek tek ürün girişi yapma zahmetini de ortadan kaldıran entegrasyon işlemi, hem zamandan tasarruf etmenize hem de iş yükünden kurtulmanıza yardımcı olur.

Ürün, Kategori ve Envanter Yönetimi

E-ticaret sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri de yönetim panelidir. Sitenizin panelinden ürün, kategori ve envanter yönetimlerini kolaylıkla takip edebilmeli ve gerekli güncellemeleri yapabilmelisiniz. Panelinizden istediğiniz ürünün stok durumunu kontrol edebilmeli, kategori güncellemeleri yapabilmeli ve tüm gelir-gider durumunuzu takip edebilmelisiniz.

Farklı Ödeme Yöntemi Seçenekleri

Online mağazanız için ödeme yöntemi çeşitliliği de oldukça önemlidir. Müşterilerinize farklı ödeme yöntemleri sunarak, daha rahat alışveriş yapmalarına yardımcı olabilirsiniz. Tercih edeceğiniz altyapı paketinde kapıda ödeme, kredi kartına taksit yapabilme, havale ile ödeme, indirim kuponu kullanabilme ve telefonla sipariş verebilme gibi farklı ödeme seçenekleri sunulmalıdır. Ayrıca e-ticaret siteniz için bankalarla anlaşma yapmalı ve Sanal POS sahibi olmanız da gerekiyor. Tüm bu özellikleri göz önüne alacak altyapı paketi seçimi yapmalısınız.

E-ticaret ödeme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz:

Kargo Yönetimi

Mağazanızdan ürün satın alan müşterilerinizin hizmetinizden memnun kalmasını sağlamak için kargoları kolay takip edebilmelisiniz. Kargoların doğru kişilere ve adreslere teslim olduğuna emin olmak için yönetim panelinizden kargo takibi yapabilmeniz gerekiyor.

Müşteri Destek Hizmetleri

E-ticaret sitenizi kurarken ve kurduktan sonra yardıma ihtiyacınız olabilir. Bu sebeple de hem müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunabilmek hem de sorularınızı cevaplayacak uzman bir ekibe ihtiyacınız var. Anlaşma yaptığınız e-ticaret altyapı hizmeti sağlayan firma 7/24 Müşteri Destek Hizmeti” sunmalıdır. 

Sosyal Medya ile Uyumlu Yapı

Sosyal medya hesapları ile entegre olabilen e-ticaret siteleri, ürün tanıtımlarını ve reklamlarını daha kolay yapabilir. Sosyal medya hesapları ile bu platformları aktif olarak kullanan müşterilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Ayrıca Instagram ve Facebook üzerinden ücretli reklam kampanyalarınızı da yayınlayabilirsiniz.

Sosyal medya ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara yazımızı okuyarak cevap verebilirsiniz:

E-Posta Pazarlaması ve Blog Yönetimi

E-posta pazarlaması, müşterilerinizle doğrudan iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu pazarlama yöntemi ücretsiz olduğu için e-ticaret sahipleri tarafından en çok tercih edilen dijital pazarlama yöntemlerindendir. E-posta yoluyla müşterilerinize iletiler gönderebilir ve kampanyalarınızdan ve ürünlerinizden haberdar edebilirsiniz. Aynı şekilde e-ticaret sitenizde blog bölümü kategorisi de bulunmalıdır. Blog bölümünde bilgilendirici içerikler oluşturarak, hem müşterilerinizin dikkatini çekebilir hem de site i̇çi SEO çalışmalarına ağırlık verebilirsiniz.

E-posta pazarlaması ve blog yazımını ile ilgili rehber niteliğindeki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Gelişmiş Raporlama Özelliği

E-ticaret sitenizde raporlama özelliğinin bulunması, iş takibi yapmanızı kolaylaştıracaktır. Otomatik raporlama özelliğiyle günlük veya aylık gelişmeleri takip edebilirsiniz. Üstelik otomatik olması sizi rapor hazırlama zahmetinden de kurtarır. Gelişmiş raporlama özelliğiyle veri analizi yapabilir ve iş planı oluşturabilirsiniz. Bu avantajlı özellikleri sebebiyle e-ticaret paketinizde raporlama özelliğinin bulunmasına dikkat etmelisiniz.

Kobisi ile E-Ticaret Sitesi Kurmak Çok Kolay!

Kobisi, e-ticaret altyapı hizmetlerindeki başarısı ve tecrübesi ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen firma sahipleri tarafından en çok tercih edilen e-ticaret altyapı sağlayıcıları arasındadır. Sizde seçimini Kobisi’den yana kullanarak, farklı ödeme seçeneklerinden ve sınırsız hizmetlerden (müşteri, trafik, ürün ve web alanı) faydalanabilirsiniz. Ayrıca Kobisi müşterilerine pek çok farklı ödeme seçenekleri de sunuyor.

Kobisi; GittiGidiyor, N11, Nebim, Akakçe gibi büyük online pazar yerlerine e-ticaret sitenizi entegre ederek, müşterilerinize daha kolay ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca e-ticaret sitenizi Facebook ve Instagram’a entegre ederek, sosyal medya hesaplarınızdan da satış yapmanıza yardımcı oluyor.

Türkiye’deki önde gelen firmalarla çalışan Kobisi, Google sertifikalı ekibiyle sitenizin gelişmesine büyük katkılarda bulunuyor. Her sorunuza cevap veren ve yardıma ihtiyacınız olduğunda 7/24 ulaşabileceğiniz müşteri hizmetleriyle eşsiz bir hizmet sunuyor.

E-ticaret siteniz için hazır e-ticaret paketlerini tercih etmenin avantajlarını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz:

Nereden Başlanmalı?

Sanal mağazanızı ve e-ticaret sitenizi kurarak, dünyanın dört bir yanında ürünlerinize ulaşmak isteyen müşterilerinize hizmet verebilirsiniz. Kobisi e-ticaret altyapı paketlerinden işletmeniz için en uygun paketi seçerek, sanal mağazanızı hızlı ve kolay biçimde kurabilirsiniz.

Kobisi altyapı paketleri hakkında bilgi edinmek veya aklınıza takılan sorulara cevap bulmak için “Kobisi Müşteri Destek Ekibi”ne 0 850 885 06 15 telefon numarasından ulaşabilirsiniz. E-ticaretle ilgili merak ettiğiniz tüm soruları, sorular@kobisi.com adresi üzerinden alanında uzman ekibimize gönderebilirsiniz.
E-ticaret mağazası kurmak için ilk adımı, Ücretsiz Altyapı Deneme Paketi’ni kullanarak atabilirsiniz. Üstelik herhangi bir ödeme bilgisi girmenize gerek kalmadan güvenle kayıt olabilirsiniz! Siz de Kobisi’yi tercih ederek, ayrıcalıklı e-ticaret hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X