E-ticaret Pazaryeri

GittiGidiyor Mağazası Açmak

GittiGidiyor mağaza açma veya GittiGidiyor dükkan açma, son yıllarda girişimcilerin sıkça araştırdığı ve merak ettiği konulardan biridir. Sanal pazar yerleri üzerinden satış yapan firmalar, bu sanal platformlar sayesinde dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine daha kısa sürede ulaşırlar. GittiGidiyor mağazası açmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Tüm bu önemli noktaları yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz!

Sanal pazar yerlerinde mağazanızı açabilmek için öncelikli olarak hangi evrakların gerektiğini, GittiGidiyor’un komisyon oranlarını, nasıl çalıştığını ve mağazanızı nasıl yöneteceğinizi en iyi şekilde öğrenmeniz gerekiyor. Sorularınıza cevap niteliğinde olan yazımızı okuyarak, aklınızdaki bütün soru işaretlerini giderebilirsiniz.

GittiGidiyor mağazası açmak için markanıza ait bir e-ticaret sitesi kurmanız gerekiyor. Çünkü e-ticaret sitesine sahip olmadan hem müşterilerinizin güvenini kazanamaz hem de size ulaşmalarına yardımcı olamazsınız. E-ticaret sitesine sahip olan ve sanal pazar yerlerinde mağazaları olan işletmeler, düzenli ve planlı çalıştıkları sürece başarıya daha kolay ulaşırlar.

Eğer e-ticaret sitenizi nasıl kuracağınızı ve içeriğini nasıl zenginleştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız, rehber niteliğindeki yazılarımızı okuyabilirsiniz: 

GittiGidiyor Kimdir?

Türkiye pazarında büyük ve küçük tüm işletmelerin ürünlerini güvenle satabildiği GittiGidiyor, 2001 yılında kurulan sanal pazar yeridir. 2011’de eBay tarafından satın alındıktan sonra büyümesine hız kesmeden devam eden GittiGidiyor, 23 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı sayısına sahiptir. 50 kategori içerisinde 15 milyondan fazla ürünü müşterilerin beğenisine sunarak, Türkiye’nin en büyük sanal pazar yerlerinden birisidir.

GittiGidiyor Nasıl Bir Hizmet Sunar?

GittiGidiyor mağazası açmak markanızın bilinirliği açısından oldukça önemlidir. 60 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret edilen pazar yeri, ürünlerinizi daha kolay yollardan müşterilerinize ulaştırmanızı sağlıyor. Bu sayede de hem bilinirliğinizi hem de satışlarınızı artırabilirsiniz.

Kullanıcılar ürünlerinizi satın aldıktan sonra ödemesini GittiGidiyor’a yapıyor. %100 güvence ile korunan paranız, “Sıfır Risk” adı verilen sistem tarafından korunuyor. Ardından da havuz hesaplarda size iletilene kadar saklanıyor. Satıcılar, kullanıcıların satın aldığı ürünün teslimatını gerçekleştirdiğinde kullanıcılara 3 günlük bir süre tanınıyor. Bu süre içerisinde alıcılar üründen memnun kalıp kalmadığına karar veriyor ve GittiGidiyor’dan ürüne olumlu ya da olumsuz onay veriyor. Onay verildikten sonra ürünün ücreti satıcının hesabına yatırılıyor. Eğer kullanıcılar 3 gün içerisinde onay vermezse, sistem tarafından otomatik onaylanıp, ürünün ücreti yine hesabınıza yatırılıyor.

Müşterileriniz, mağazanızdan alışveriş yaptıkça ve ürünlerinizi sistem üzerinden puanlayarak onayladığında, mağazanız daha fazla kullanıcı tarafından bilinir hale geliyor ve bu sayede de daha fazla satış yapabiliyorsunuz.

Kullanıcı deneyimini ve müşteri memnuniyeti artırabilmeniz için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz: 

Hangi Pazar Yerlerinde Mağaza Açabilirsiniz?

İnternetin yaygınlaşması, insanların alışveriş alışkanlıklarını da değiştirmiştir. Geçmiş yıllarda görerek ve dokunarak alışveriş yapma alışkanlığı yaygınken, günümüzde ise online mağazalar daha fazla tercih edilmeye başlandı. İnternet üzerinden alışveriş yaparak zamandan tasarruf eden kullanıcılar, e-ticaret sitelerine ve sanal pazar yerlerine yoğun ilgi gösteriyorlar.

İşletmelerini büyütmek ve bilinir hale getirmek isteyen KOBİ ve büyük işletmeler, online satışlar sayesinde geniş kitlelere hitap eder hale gelmiştir. E-ticaret sitenizi kurduktan sonra GittiGidiyor mağazası açmak müşterilerinize daha kolay yollardan ulaşmanızı sağlar. GittiGidiyor dışında Türkiye içerisinde faaliyet gösteren diğer online pazar yerlerini de tercih edebilirsiniz.

GittiGidiyor dışında hangi pazar yerlerini kullanacağınızı merak ediyorsanız, size rehber olabilecek yazılarımızı okuyabilirsiniz: 

E-ticaret siteniz henüz yoksa, sitenizi kurmanın tam zamanı! Kobisi, uygun fiyatlarla e-ticaret sitenizin altyapısını sizin yerinize kuruyor. Aynı zamanda Kobisi, Ücretsiz Altyapı Hizmeti ile bu eşsiz deneyimi herhangi bir ücret ödemeden yaşamanıza olanak tanıyor. Alanında uzman ekibiyle tasarladığı sitenizi hazır hale getirerek sizlere sunuyor. 7/24 ulaşabileceğiniz müşteri temsilcilerimiz ise her an yanınızda!

GittiGidiyor’da Mağaza Nasıl Açılır?

GittiGidiyor’da mağaza açmak için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt işlemi sırasında temel bilgi dışında herhangi bir kişisel bilgi girmenize gerek kalmaz. Kayıt işlemi ise tamamen ücretsizdir. Diğer sanal pazar üyeliklerine nazaran kurumsal kimliğinizin olma şartı aranmaz. Bu sebeple de sizden herhangi bir evrak talep edilmez. Yapmanız gereken kayıt sayfasındaki bilgileri eksiksiz doldurmak ve e-posta adresinize gönderilen “üyelik kaydını tamamla” bağlantısına tıklayarak kaydınızı tamamlamak. Ardında da yeni açılan sayfadaki diğer bilgileri doldurmalısınız.

Mağazanıza ait bilgileri doğru biçimde girebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Öncelikle mağaza isminizi belirlerken;

  • En fazla 35 karakterlik mağaza adı bulmalısınız.
  • Mağaza adının içerisinde Türkçe karakterleri kullanabilir, boşluk bırakabilirsiniz. Ancak, “!^%/&()/” vb. sembollere mağaza adınızın içeriğinde yer vermemelisiniz.
  • Mağaza isminiz tamamen özgün olmalıdır, diğer mağazaların adlarıyla aynı olmamalı. 
  • Eğer mağazanızın adı “Modanın Adresi” ise, mağazanıza ait sayfa https://dukkanlar.gittigidiyor.com/Modanın_Adresi şekllinde görünür.

Mağazanızın adını belirledikten sonra sıra tanıtım yazısı bölümüne geliyor. Tanıtım yazısı; mağazanızı kısaca açıkladığınız, anahtar kelimelere yer verdiğiniz, nasıl hizmetler sunacağınızı anlattığınız bölümdür. Bu bölümü oldukça dikkatli ve özenli şekilde hazırlamalısınız. Çünkü bu bölüm sadece GittiGidiyor’da mağazanızı inceleyenlerin okuduğu değil, Google’ın da okuduğu bölümdür. Bu bölüm Google tarafından tarandığı için arama sonuç sayfasında (SERP) üst sıralara çıkmanıza da yardımcı olur. Bu sayede de mağazanıza daha fazla müşteri trafiği çekebilirsiniz.

GittiGidiyor’da Mağaza Açmadan Satış Yapılabilir Mi?

GittiGidiyor’da mağaza açmadan da tabii ki satış yapabilirsiniz. Ancak mağazası olan satıcılara nazaran haklarınız daha kısıtlıdır. Diğer satıcılarla aynı haklara sahip olmak için ücretsiz mağaza açmak sizin için daha avantajlı olacaktır. 

Mağaza açmadan sahip olacağınız haklar şu şekildedir:

  • Aylık 10 adet ürünü ücretsiz listeleme hakkınız bulunuyor. 10 adetten fazla ürünü listelemek istediğinizde ise listeleme başına sabit listeme ücreti ödemelisiniz. Listeleme ücreti, ürün başına 0.99 TL’dir. Çok adetli listeleme ücreti ise 4 TL’dir. 
  • 10 adetlik listeleme hakkınız bir sonraki aya devredilmez. Her ay sadece 10 ürün sergileme hakkınız bulunuyor.
  • Ürünlerinde eklenen diğer özellikler de “Ekstra Özellikler”e dahildir. Bu sebeple de ürününüze eklemek istediğiniz diğer özellikler için ekstra ücret ödemelisiniz.
  • “Ekstra Özellikler” içerisinde; vitrin, alt başlık, kalın yazı, reklam paketi yer alıyor.
* Ekstra ÖzelliklerMağazanız Yoksa30 Gün60 Gün180 Gün360 Gün
Vitrin₺ 4,99₺ 4,99₺ 9,98₺ 24,95₺ 49,90
Alt Başlık₺ 0,79₺ 0,79₺ 1,58₺ 3,95₺ 7,90
Kalın Yazı₺ 1,99₺ 1,99₺ 3,98₺ 9,95₺ 19,90
Reklam Paketi₺ 5,99₺ 5,99₺ 11,98₺ 29,95₺ 59,90

*24.01.2020 tarihli gittigidiyor.com’dan alınmış veridir.

GittiGidiyor Ekstra Özellikler Neden Avantajlı?

GittiGidiyor’un ekstra özelliklerini satın alarak kullanıcılarınızın dikkatini daha kolay çekebilirsiniz. Alt başlıklar sayesinde ürün başlığına yazamadığınız diğer tüm özellikleri alt başlığa yazabilirsiniz. Kalın yazı özelliğiyle de daha fazla müşterinin ilgisini ürününüz üzerinde toplayabilirsiniz. Ayrıca Facebook Dinamik Ürün Reklamları’nı kullanarak, müşterilerinizi sepetine eklediği ancak satın almaktan vazgeçtiği ürünleri, Facebook aracılığıyla yeniden karşısına çıkaran ve müşterilerinizi bu ürünü almaya teşvik eden reklamlardır. Bu reklamlar sayesinde satışlarınızı artırabilir, mağazanızın bilinirliğini artırabilirsiniz.

GittiGidiyor Ücretsiz Mağaza Açmak

GittiGidiyor, 23 Eylül 2019 tarihinde ürün listeleme kuralları ve mağaza açma koşullarında bazı değişiklikler yapmıştır. Bu değişikliklere göre GittiGidiyor’da ücretsiz olarak mağazanızı açabilir, ürünlerini de ücretsiz olarak listeleyebilirsiniz.

Yeni düzenlemeden önce Temel, Pro, Mega, Mega+, Özel Mağaza olarak 5 farklı mağaza çeşidine ayrılmaktaydı. Fakat yapılan düzenlemelerle birlikte tek bir mağaza seçeneği sunuluyor. “Standart Mağaza” adı verilen bu paket ile satıcılar aşağıdaki özelliklere sahip olabiliyor:

  • Ücretsiz listeleme hakkınız 3000 adettir. Listeleme kapasiteniz yine 3000 adet ürün ile sınırlıdır.
  • Herhangi bir listeleme ücreti ve çok adetli listeleme ücreti talep edilmez.
  • Ücretsiz olarak mağaza açtığınızda 3 bin adet ürünü 30,60,180 ve 360 güne varan sürelerle ücretsiz olarak listeleyebilirsiniz.
  • Mağaza sahipleri “Ekstra Ücretler”den ücretli olarak yararlanabilir.

23 Eylül 2019 tarihinde yapılan bu düzenlemelerden önce mağaza abonelik paketlerinden herhangi birini satın almış alan satıcılar için de gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Satın aldıkları paketin kalan mağaza abonelik ücretleri, ödeme yaptıkları kredi kartına iade edilmiştir. Hak kaybı olmaması adına da üyelikler 2023 yılına kadar ücretsiz olarak “Standart Mağaza” aboneliği hesaplarına tanımlanmıştır.

GittiGidiyor Komisyon Ücretleri

GittiGidiyor, ücretsiz mağaza açma özelliğinin yanında satın alınan her üründe belli bir komisyon ücreti alıyor. Bu komisyon ücretleri ürünün yer aldığı kategoriye göre değişiklik göstermektedir. Toplam 3 farklı komisyon çeşidi bulunuyor:

  • GittiGidiyor Komisyon Oranı
  • Günün fırsat ürünlerine uygulanan “Hizmet Bedeli Oranı”
  • Pazarlama Destek Bedeli Oranı

GittiGidiyor, satışını yaptığınız her ürün için ürünün listelendiği kategori için belirlenen komisyon yüzdesi alınmaktadır. Satılan ürünlerden hem GittiGidiyor Komisyon Bedeli hem de Pazarlama Destek Bedeli alınmaktadır. Pazarlama Destek Bedeli sadece 22 TL ve üzeri fiyata sahip ürünlerde uygulanmaktadır. Ayrıca günün fırsat ürünlerinde yer alan bir ürününüz varsa, yine satılan her üründen “Hizmet Bedeli Oranı” komisyonu alınıyor.

GittiGidiyor Komisyon Bedeli ortalama %13-14 oranları arasında değişiklik göstermektedir. Kategorilere gören değişen güncel komisyon oranlarını incelemek için linke tıklayabilirsiniz: Ücretsiz Mağaza ve Komisyonlar

GittiGidiyor Mağaza Faturalandırması

GittiGidiyor, bir önceki bölümde açıkladığımız gibi üç farklı komisyon bedeli uygular (Hizmet Bedelleri, Listeleme Ücretleri, Komisyon). Ancak bu komisyonlar sadece satışı yapılan ürün üzerinden tahsil edilir. Yani eğer siz henüz satış yapmayan bir mağazaysanız herhangi bir komisyon ve vergi hesabınıza yansıtılmaz.

GittiGidiyor satışı yapılan ürünlere uyguladığı vergi ve komisyonları 7 günlük periyotlarla faturalandırır. Ayrıca, GittiGidiyor herhangi bir alım-satım işlemi yapmadığı için sitede yer alan ürünlere KDV uygulanmaz.

Mağazanız adına düzenlenen bütün faturaları GittiGidiyor hesabınız üzerinden takip edebilirsiniz. Eğer kurumsal üyeyseniz ve e-fatura sistemine kayıt olduysanız faturalarınızı kendinize ait sistemden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Kurumsal üye değilseniz “Hesabım > Faturalarım” bölümüne tıklayarak e-arşiv faturalarınızı inceleyebilirsiniz.

GittiGidiyor Mağaza Vergi Sistemi

GittiGidiyor’dan satış yapan mağaza sahipleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin vergi sistemine göre bazı vergi yükümlülükleri meydana gelebilir. Vergilerinizin takibini GittiGidiyor hesabınız üzerinden yapamazsınız. Ancak, alanında uzman kişilerden yardım alarak vergi yükümlülükleriniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Satışlarınızla ilgili vergilendirmeleri öğrenmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın https://www.gib.gov.tr/ adlı adresinden bilgi edinebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Yöntemleri

GittiGidiyor ücretsiz mağaza açma işlemini gerçekleştirdikten sonra sıra mağazanızın bilinirliğini arttırmaya geliyor. Mağazanızı Google arama sayfasında üst sıralara çıkarmak, müşteri trafiği çekmek ve satışlarınızı artırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmalısınız. Eğer uzun süreli bir başarı elde etmek istiyorsanız, hem bu çalışmalar için bir plan oluşturmalı hem de reklam kampanyaları için gereken bütçeyi ayırmalısınız. Unutmayın ki tanıtımlarınıza ve reklamlarınıza gereken önemi göstermezseniz hedeflediğiniz kitleye ulaşamaz, satışlarınızı da artıramazsınız. Çünkü online olarak satış yaptığınız için dijital pazarlama yöntemlerini en iyi şekilde kullanmalısınız.

Mağazanızı ön plana çıkarmak ve trafiğini artırmak için aşağıdaki dijital pazarlama yöntemlerini uygulayabilirsiniz:

  • Google Ads Reklamları: Google Adwords (Ads) reklam kampanyalarını kullanarak ücretli olarak mağazanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Bu reklamlar için özel bir bütçe ayırmalısınız. Yeni kurulan bir mağazaysanız ilk zamanlar ücretli reklamlar maddi açıdan sizi zorlasa da kısa süre içerisinde hızlı dönüşler alabilirsiniz. Reklamlar için harcadığınız bütçeyi kısa bir sürede satışa dönüştürebilir, kâr elde etmeye başlayabilirsiniz.
  • Sosyal Medya Pazarlaması: Mağazanızı açtıktan sonra yapmanız gereken ilk şey mağaza adınıza ait tüm sosyal medya hesaplarını almaktır. Çünkü bu hesaplar üzerinden müşterileriniz size ulaşabilir, ürünleriniz hakkında sorular sorabilir. Ayrıca kampanyalar, indirimler, yeni ürünler hakkında bilgilendirmeleri sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak geniş kitlelere duyurabilirsiniz. Facebook Business reklamlarını da yine sosyal medya hesaplarını kullanarak yayınlayabilirsiniz (Instagram ve Facebook).

Aşağıdaki rehber niteliğindeki yazılarımızı okuyarak sosyal medya pazarlamasıyla ilgili bilgi edinebilirsiniz:

  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Çalışmaları: SEO çalışmaları, GittiGidiyor mağazanız için oldukça önemli çalışmalardır. Ücretli reklamlara nazaran daha uzun vadede sonuç veren bu pazarlama çeşidi, herhangi bir ücret ödemeden sitenize müşteri trafiği çekmenize yardımcı olur. Uzun zamanda sonuç verse bile en kalıcı pazarlama yöntemlerinden biridir.

SEO çalışmalarıyla mağazanızı arama sonuç sayfasında (SERP) üst sıralara çıkarabilirsiniz. Peki mağazanızı üst sıralara çıkarmak için hangi SEO çalışmaları yapılmalı?

  • Mağazanızı oluşturduktan sonra mutlaka mağaza tanıtım yazısı yazmalısınız. Bu tanıtım yazısında markanızdan, hizmetlerinizden ve ürünlerinizden detaylı olarak bahsetmelisiniz. Tanıtım yazısında markanız, hizmetiniz ve ürünlerinizle alakalı anahtar kelimelere yer vermeli, müşterilerinizin ilgisini çekecek detaylarla yazıyı süslemelisiniz.

Ürün açıklamalarının nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek için “5 Adımda Bilgilendirici ve İkna Edici Ürün Açıklamaları Yazın” adlı yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Eğer anahtar kelime araştırması yapmak için hangi araçları kullanmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız “Anahtar Kelime Araştırması Yapmak için 5 Ücretsiz Araç” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Ürünlerinizi mağazanıza yüklerken ürün başlıklarına ve açıklamalara özen gösterin. Açıklamalarda ürün adı, ürün modeli ve ürün rengine ait detaylara yer vermelisiniz. Ayrıca yazdığınız açıklamaların tamamen özgün olmasına da dikkat etmelisiniz. Kopya içeriklerin Google açısından hem hiçbir değeri yok hem de kopya içerikler yayınlamanız sebebiyle Google sizi cezalandırabilir. Özgün ve kaliteli yazılan içerikler oluşturarak mağazanızın değerini artırabilirsiniz.

E-ticaret sitesine içerik yazımıyla ilgili bilgi edinmek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

E-ticaret Sitesinde İçerik Paylaşmanın Önemi

E-Ticaret Sitesine Blog Yazısı Yazılırken Yapılan Hatalar

SEO çalışmalarında görsel seçimi de son derece önemlidir. Hiçbir ürününüz görselsiz mağazaya yüklenmemelidir. Görselsiz ürünler kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği gibi satışlarınızı da düşürebilir. Ürünlerin görsellerine karar verirken de dikkatli olmalısınız. Kaliteli ve müşterilerin ilgisini çekebilecek görselleri tercih etmelisiniz.

Görsel seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

  • Ürün açıklama bölümüne sadece yazı ve resim değil, ürün videoları ekleyerek de müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz. Videolar sayesinde ürüne ait tüm bilgileri anlatabilir, müşterilerinizin aklındaki soru işaretlerine cevap verebilirsiniz. Ayrıca videoları izlerken kullanıcılar mağazanızda daha uzun vakit geçireceği için sayfanızın değeri de bu sayede yükselir.

Etkili ürün videolarının nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Dijital pazarlama yöntemleri ve SEO çalışmaları uygulanırken, gereken önem ve hassasiyet gösterilmelidir. Çünkü bu uygulamalar doğrudan müşterilerinize yöneliktir. Bu sebeple de yapacağınız tek bir hata, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyeceği için hem site içi trafiğiniz hem de satışlarınız düşebilir.

GittiGidiyor, Türkiye’de en çok tercih edilen sanal pazarlardan biridir. Bu sanal pazarda mağazanızın olması kısa süre içerisinde büyüyüp gelişmenize olanak sağlar. 23 milyon kayıtlı kullanıcısının bulunduğu GittiGidiyor, mağazanızın tanınmasına yardımcı olurken, siz de SEO ve dijital pazarlama çalışmalarını doğru uygulayarak, mağazanıza ve e-ticaret sitenize gereken önemi göstermelisiniz.

Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak SEO hakkında bilgi edinebilirsiniz:

Kobisi ile GittiGidiyor Entegrasyonu

Kobisi müşterileri, GittiGidiyor ücretsiz mağaza açma işlemini tamamladıktan sonra e-ticaret sitesine eklenen ürünler aynı anda GittiGidiyor’daki mağazasına da entegre ediliyor. Bu sayede tek tek ürünleri eklemek yerine, tek bir tuşla entegrasyon işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kobisi GittiGidiyor entegrasyonu avantajından yararlanan pek çok müşteri, hem zamandan tasarruf ediyor hem de iş yükünden kurtuluyor. Kobisi’de yer alan Plus, Professional ve Business altyapı paketlerindeki sergilenebilir ürün sayısı kadar GittiGidiyor’da ürün entegrasyonu yapabilirsiniz. Ancak Prime altyapı paketini tercih ederek, sınırsız sayıdaki ürünü hem e-ticaret sitenizde hem de GittiGidiyor mağazanızda sergileyebilirsiniz.
Kobisi müşterisi olmayı ve avantajlı fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız siteyi ziyaret edebilir, GittiGidiyor entegrasyon paketlerini inceleyebilirsiniz.

GittiGidiyor Mağaza Açmak İçin E-Ticaret Altyapı Seçimi

GittiGidiyor gibi sanal pazar yerlerinde mağazanızı açmak için öncelikle e-ticaret sitenizin olması gerekiyor. Müşterilerin güvenini kazanmak, marka bilinirliğini oluşturmak ve farklı hedef kitlelere ulaşabilmek için e-ticaret sitenizi mutlaka kurmanız gerekiyor.

E-ticaret sitenizi kurmadan sanal pazar yerlerinde satış yapmaya başlarsanız pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz. Öncelikle müşterilerinizin güvenini kaybedebilir, sektördeki rakiplerinizden alışveriş yapmalarına neden olabilirsiniz. Çünkü e-ticaret sitesi olmayan mağazalar -diğer rakiplere kıyasla- daha tecrübesiz bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sebeple de markanızı yansıtan bir e-ticaret sitenizi kurarak içeriğini zenginleştirmelisiniz.

E-ticaret sitesinin nasıl oluşturulması gerektiğini merak ediyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

E-ticaret sitesi kurmak geniş bir bilgi birikimi, tecrübe ve profesyonellik gerektiren bir iş olduğu için, alanında uzman bir ekiple çalışmanız her açıdan size büyük fayda sağlayacaktır. Bunun için de hazır e-ticaret paketlerini incelemeli ve sağladığı altyapının içeriğine dikkat etmelisiniz. Bir e-ticaret altyapı paketinde aşağıdaki özellikler mutlaka bulunmalıdır: 

1. Online Pazar Yeri Entegrasyonu

  • Tercih edeceğiniz e-ticaret paketi öncelikle online pazar yerleriyle entegre olabilmelidir. API sistemiyle istediğiniz tüm sanal pazar yerlerinde ürünlerinizi yayınlayabilmelidir. Bu özelliğin bulunması sayesinde ürünlerinizi tek bir panel üzerinden yönetmenize olanak tanır.

2. SEO Uyumlu Yapı

  • Önceki bölümlerde açıkladığımız gibi hem online mağazanız hem de e-ticaret siteniz SEO ile uyumlu olmalıdır. SEO uyumlu yapıya sahip olan e-ticaret siteleri, Google arama sonuç sayfasında üst sıralara çıkmanıza yardımcı olur. Unutmayın ki tanıtımınızı yapabilmeniz ve satışlarınızı artırabilmeniz için, SEO çalışmaları yapmalı ve e-ticaret sitenizde de SEO uyumlu yapıya sahip olmalısınız.

E-ticaret siteleri için SEO’nun neden önemli olduğunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımız size rehber olabilir:

3. Ücretsiz Tasarım Temaları

E-ticaret altyapı paketinizin içerisinde ücretsiz tasarım temaları da sunulmalıdır. Ücretsiz tasarım temaları içerisinden markanıza uygun, sade ve müşterilerin kolay alışveriş yapabileceği tasarıma sahip olan temayı tercih etmelisiniz. Çünkü çok karışık kategorilere ve göz yorucu tasarımlara sahip olan e-ticaret sitelerinden kullanıcılar alışveriş yapmak istemez. Bu sebeple de sade ancak şık tasarımları olan ücretsiz temalar arasından seçim yapmalısınız. Ayrıca e-ticaret sitenizin temasını da ücretsiz olarak kurmaları gerektiğini unutmayın.

4. Ödeme Yöntemi Çeşitliliği

  • E-ticaret sitenizden ve sanal pazar yerlerinden müşterilerinizin alışveriş yapabilmesini kolaylaştırmak adına, farklı ödeme çeşitlerine sahip altyapı paketlerini tercih etmelisiniz. Öncelikle siteniz tüm kredi kartı çeşitlerinden ödeme alabilmedir. Ayrıca havale ile ödeme, kapıda ödeme, kredi kartına taksit yapabilme, telefonla sipariş verebilme ve indirim kuponu kullanabilme gibi özelliklere de sahip olmalıdır. 

E-ticaret ödeme yöntemleri ile ilgili yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz:

5. Sınırsız Ziyaretçi, Trafik ve Sipariş

  • Sınırsız ziyaretçi, e-ticaret sitenize gelen kullanıcı sayısını ifade eder. Aynı şekilde sınırsız trafik, sitenizin kullanacağı toplam veri alanını ifade eder. Tercih edeceğiniz e-ticaret paketi, sınırsız ziyaretçi, trafik ve sipariş alanına sahip olmalıdır. Yani herhangi bir kota olmamalı. Eğer sınırsız hizmet sunmayan paketleri tercih ederseniz, ileriki zamanlarda ücretli ek paketler almak zorunda kalabilirsiniz.

E-ticaret sitenizin satışlarını nasıl artıracağınızı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

6. Sosyal Medya Entegrasyonu

  • Sosyal medya pazarlaması, e-ticaret sitenizin tanıtımını ve reklamını yapmak için tercih edilen en etkili yollardan biridir. Sosyal medya kanalları sayesinde müşterilerinizi indirimlerden, kampanyalardan veya yeni ürünlerden haberdar edebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için, e-ticaret siteniz sosyal medya hesaplarınızla entegre olabilmedir. Hesaplarınızı sitenizle eşleştirerek sitenize müşteri trafiği çekebilirsiniz.

Sosyal medya pazarlaması ile ilgili tüm sorularınıza yazımızı okuyarak cevap verebilirsiniz:

7. Kargo Yönetimi

  • E-ticaret sitesi sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta kargo sistemidir. Müşterilerinizin siparişlerini doğru adreslere ve kişilere teslim etmelisiniz. Bu sebeple de kargo yönetim sisteminin sitenizde bulunması gerekiyor. Kargo yönetim sistemi sayesinde kargoları takip edebilir, herhangi bir hatanın önüne geçebilirsiniz. E-ticaret paketi seçerken bu hizmetin bulunduğuna da dikkat etmelisiniz.

8. Müşteri Hizmetleri

  • E-ticaret sitesi kurulumunda veya yönetiminde tecrübeli bile olsanız, herhangi bir konuda desteğe ihtiyacınız olabilir. 7/24 sorularınızı cevaplayacak, yardıma ihtiyacınız olduğunda size destek olabilecek müşteri destek hizmetleri sunulmalıdır. Ayrıca müşterilerinizin sorularına yanıt verebilecek canlı destek hizmeti de verilmelidir.

E-ticaret sitenizde canlı destek kullanımının önemiyle ilgili aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz:

9. E-Posta Pazarlama ve Blog Yönetimi

  • E-posta pazarlaması en sık kullanılan dijital pazarlama çeşitlerindendir. E-postanızı kullanarak, kullanıcılarınızın sistemde kayıtlı e-mail adreslerine iletiler gönderebilirsiniz. Sosyal medya platformlarını kullanmayan müşterilerinize de bu yöntemle ulaşabilirsiniz. Kampanya ve indirimlerden müşterilerinizi haberdar ederek alışveriş yapmalarına teşvik edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret sitenizin bilinirliğini artırmak için blog içerikleri oluşturmalısınız. E-ticaret sitenizde içeriklerinizi yayınlamanız için blog bölümü kategorisi de bulunmalıdır. Tercih edeceğiniz e-ticaret paketinin içerisinde bu özelliklerin yer aldığına dikkat etmelisiniz.

E-posta pazarlamasıyla ilgili rehber niteliğindeki yazımızı okuyabilirsiniz:

10. Gelişmiş Raporlama Özelliği

  • E-ticaret sitenizin içerisinde raporlama özelliği bulunmalıdır. Sitenizin günlük veya aylık gelişmelerini raporlayabilmelidir. Sitenizin yönetim panelinde ulaşabileceğiniz gelişmiş raporlama özelliğiyle, görsel ve istatiksel olarak sipariş ve ziyaretçi istatiklerinin raporunu sunmalıdır. Raporlama özelliği ile istediğiniz her an e-ticaret sitenizin gelişimini takip edebilirsiniz.

Kobisi ile E-Ticaret Sitenizi Kurun

Kobisi, sektördeki başarısı ve yılların verdiği tecrübe ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen marka sahipleri tarafından en çok tercih edilen e-ticaret hizmeti sağlayıcıları arasında yer alıyor. Kobisi’yi tercih ederek, ücretsiz temalardan ve sınırsız hizmetlerden (müşteri, trafik, ürün ve web alanı) yararlanabilirsiniz. Kobisi müşterisi olanlara Google Merchant gibi farklı ödeme seçenekleri de sunuluyor.

Kobisi; GittiGidiyor, N11, Trendyol, Amazon gibi büyük sanal pazar yerlerine e-ticaret sitenizi entegre ederek satışlarınızı artırmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca e-ticaret sitenizi Facebook ve Instagram’a bağlayarak, sosyal medya platformlarında da satış yapmanıza olanak tanıyor.

Türkiye’de önde gelen firmalarla çalışan Kobisi, Google sertifikalı ekibiyle sitenizin gelişmesine büyük katkılarda bulunuyor. Her sorunuza cevap veren ve yardıma ihtiyacınız olduğunda 7/24 ulaşabileceğiniz müşteri hizmetleriyle eşsiz bir hizmet sunuyor.

Neden hazır e-ticaret paketlerini tercih etmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz:

Nereden Başlamalısınız?

Online mağaza kurarak dünyanın dört bir yanında sizi bekleyen müşterilerinize ulaşarak, geniş kitlelere hitap etmek istiyorsanız öncelikle e-ticaret altyapı paketi satın almalısınız. Kobisi e-ticaret altyapı paketlerinden birini tercih ederek, online mağazanızı hızlı ve pratik biçimde kurabilirsiniz.

Kobisi altyapı paketleri hakkında bilgi almak veya aklınıza takılan sorulara cevap bulmak için Kobisi Müşteri Hizmetleri’ni 0 850 885 06 15 telefon numarasından arayabilirsiniz. E-ticaretle ilgili tüm sorularınızı sorular@kobisi.com adresinden uzman ekibimize iletebilirsiniz.

E-ticaret mağazanızı kurmak için ilk adımı, Ücretsiz Altyapı Deneme Paketi’ni kullanarak atabilirsiniz. Üstelik kredi kartı bilgilerinizi girmeden güvenle kayıt olabilirsiniz! Siz de Kobisi’yi tercih ederek ayrıcalıklı e-ticaret hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X