E-ticaret Rehberi SEO

E-ticaret Sitesi: Online Mağaza Nasıl Oluşturulur ve Geliştirilir?

E-ticarete başlamak zor bir iş olarak görülür. Doğru zamanda doğru işi yapmak ve birçok parçayı bir araya getirmek gerekir. 

Şimdi düşünelim; “E-ticarete atılmak gerçekten çok mu zor?”. Çözümler, hangi adımların izleneceği, sektöre nasıl girileceği gibi merak edilen soruların cevapları neler? Eğer e-ticaret dünyasında var olmak ve başlangıç adımlarını öğrenmek istiyorsanız, online alışveriş mağazanız için kapsamlı bir plan nasıl hazırlanır, bakalım.

1. Öncelikle Hangi Ürünü Satacağınızı Belirleyin

E-ticaret firması kurmanın ilk adımı satacak ürün bulmaktır. Kullanıcıların ne istediğini bilmek, pazardaki ürün takibini yapmak, çok satılan ürünleri araştırmak, yeni ve farklı bir ürün bulmak ilk adımı atarken yapmanız gerekenler arasındadır. Yeni ve farklı yani niş ürün bulmak işin en zor kısımlarından biridir. E-ticarette en çok tercih edilen ürünlerden birini satmak istediğinizde ise bulunduğunuz ülke veya bölgede çok satılan ürünler için keşif yapmanız gerekir. 

1. 1. Ürün Fikrinizi Değerlendirin

Seçtiğiniz ürünün satılıp satılmayacağını nasıl anlarsınız? Sektörde adını duyurmuş ve yeni iş fikirleriyle öne çıkan girişimcilerin hangi ürünlere odaklandığını incelemekle başlayabilirsiniz. Potansiyel pazar ve potansiyel müşteri analizleri de aklınızda bir fikir oluşmasını sağlayacaktır. 

1. 2. Ürün Tedariği

Ürün fikrinizi belirledikten ve araştırmalarınızı tamamladıktan sonra ürününüzü nasıl tedarik edeceğinizi bulmaya hazırsınız. Bunun için online pazar yerlerini, fiziki mağazaları, toptan alışveriş sitelerini tanımanız gerekir. Ayrıca birden fazla tedarikçi bularak, kendinizi garantiye almanız ve ürün tedariğinde süreklilik kazanmanız önemlidir. 

2. Rakip Analizi ve İş Planı

Ürününüzü buldunuz, pazar durumunu belirlediniz ve tedarikçi araştırmanızı tamamladınız. Bu aşamaları geçtikten sonra iş planı oluşturmaya başlayabilirsiniz. İş planınızı oluşturma sürecinde yeni araştırmalara yelken açacaksınız. E-ticaret sektöründe kimlerle karşılaşacağınızı ve satacağınız ürün ya da hizmeti nasıl farklı kılacağınızı bilmeniz bu aşamada size fayda sağlayacak.

2. 1. Rakiplerinizi Araştırın

Rakiplerinizi araştırırken hangi ürünleri kime (yaş, cinsiyet, statü olarak) sattığını inceleyebilirsiniz. Arama hacimleri, beklentiler, kampanyalar ve rakiplerinizin belirlediği fiyat değerlerini bilmeniz ve mümkünse daha iyisini yapmanız gerekecek.

2. 2. İş Planı Oluşturma

Rekabet edeceğiniz firma veya kişileri belirledikten sonra iş planı yazmaya başlayın. İş planınız; fikir, izlenecek yol ve düşünce analizi yaparak aynı doğrultuda ilerleme sağlayabilirsiniz. Öncelik vereceğiniz durumlar, müşterilere nasıl ulaşacağınız ve markanızı nasıl duyurabileceğiniz konusunda iş planından destek alabilirsiniz.

3. E-ticaret İşletmenizi Kurmaya Başlayın

Online satış yapmak için ürün bulmanın yanı sıra marka adı, logo, SEO kuralları ve mağaza oluşturma aşamalarını tamamlamanız gerekecek.

3. 1. Marka Adınızı Seçme

İşletmenizi tanımlamak için marka adı belirlemeniz ve yapacağınız işe uygun bir alan adı seçmeniz gerekir. Marka ismi seçerken yine rakiplerinizin kullandığı kelimeleri inceleyebilir ve beyin fırtınası yaparak daha iyisini bulabilirsiniz. 

3. 2. Logo Oluşturarak Görsel Akılda Kalıcılık Kazanın

Marka adınızı seçtiğinizde güçlü bir logoyla destekleyin. Görsellik e-ticarette her zaman iş görür. Hem isim hem de logo ile tanınırlığınızı ve daha fazla kişiye ulaşmayı garantileyebilirsiniz.

3. 3. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir, Araştırın!

Sitenizi kurmak için temelleri attınız diyebiliriz. Ancak e-mağazını güçlendirmek ve arama motoru sıralamalarında öne çıkarmak için SEO çalışmaları hakkında bilgi edinmelisiniz. 

–  E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

–  Siteler için SEO ve Yerel Dizin Neden Önemlidir?

3. 4. E-Mağazanızı Oluşturmaya Başlayın

Arama motorlarını tanıdıktan sonra mağanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Etkileyici ürün açıklamaları yazmak, dikkat çekici ürün fotoğrafları çekmek ve dönüşüm sağlayacak ürün sayfaları oluşturmak bu süreçte yapmanız gerekenleri oluşturuyor.

3. 5. Satış Kanallarınızı Belirleyin

Yeni ve daha fazla müşteriye ulaşmanın birçok yolu vardır. Pazarlama teknikleri, sosyal medya platformları ve e-ticaret sitesi entegreleri en çok tercih edilenler arasındadır.

Planlamak En Büyük Başlangıçtır!

E-ticaret sitesi kurmak zor olsa da heyecan verici bir süreçtir. Hızlı bir şekilde ürün seçmek, site kurulumlarını tamamlamak, e-mağazanızı oluşturmak, yeni müşterilere ulaşmak ve satış prosedürleri hakkında öğreneceğiniz yeni bilgiler hem kişisel gelişiminize hem de girişimci hayatınıza farklılık katar. Oluşturacağınız yol haritasıyla; yeni bir evren yaratmaya benzeyen online mağaza oluşturma sürecine, rakiplerinizden önde başlamaya hazır olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X