müsteriye-kendini-özel-hissettirmek
E-Ticaret

Müşteriye Kendini Özel Hissettirmek Neden Önemlidir?

Gelişen teknoloji ve her gün farklı alanlarda oluşan iş alanı, piyasa içerisindeki rekabetin de artmasına yol açar. Başarılı ve piyasanın birincisi olmak istiyorsanız, rakiplerinize karşı her zaman bir adım önde olmak zorundasınız. Yenilikleri bir pencereden izlemektense, yeniliği oluşturarak tüm dikkatlerin üzerinizde olmasını sağlamalısınız.

E-ticaret sitenizdeki kullanıcılarınızın size sadık kalması ve yeni kullanıcıların ailenize katılması her zaman hedeflerinizin arasında. Bundan dolayı müşterilerinizin sizin için ne kadar değerli ve özel olduklarını hissettirmeniz gerekiyor. Kullanıcılarınızın sizden istediği samimiyeti ve dürüstlüğü yansıtmalısınız. Oluşturacağınız kişiye özgün kampanyalar, teşekkür notları ve dönüm günlerini kutlamak küçük gibi görünse de etkili bir stratejidir.

Müşteriye Kendini Özel Hissettirmenin Yolları

Bir insan tarafından değer görmenin ve minnet duygusunu tatmanın yeri çok ayrıdır. Müşteri ile kurulan duygusal bağ size gereksiz geliyor olabilir. Fakat her şeyin robotlaştığı bu çağda, insan elinden çıkan her şey değer görür. Sizin de başarınıza devam etmeniz için artık az dokunulan bu duygulara parmak basmanız gerekir.  

Teşekkür Notları Yollayın

Teşekkür notları işlerinizi sadece kendiniz için değil müşterileriniz için de yaptığınızın en iyi göstergesidir. Firmanızı kendi gücünüzle kurarsınız. Ama büyümek için müşterilerinize ihtiyacınız vardır. Onlara karşı gösterdiğiniz sorumluluk ve kurduğunuz duygusal bağlar sayesinde aile olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Elektronik postalar belli bir noktaya kadar işe yarar. Kullanıcılarınız bunun duygusuz olduğunun farkındadır. Sizinle olduğu günlerin yıl dönümlerinde, doğum günlerinde göndereceğiniz el yazısı kutlama ve teşekkür mektupları iyi hissetmelerini sağlar. Motive olurlar ve bu durumdan arkadaşlarına da bahsederek reklamınızı yaparlar. Müşterilerinizin arkadaşlarına sizden iyi bir şekilde bahsetmeleri oluşturduğunuz tüm reklamların en değerlisidir.

Bir teşekkür mektubu yazmak sizin en fazla beş dakikanızı alır. Dikkat etmeniz gereken önemli nokta, gönderdiğiniz mektup içerisinde markanızı ön planda tutarak reklam ağırlıklı düzenlememenizdir. İnsanlara geçmişten bir dostun esintilerini yaşatmalısınız. Harcadığınız beş dakika size bir şey kaybettirmez. Tam tersine insanların gönlünü kazanmanıza yardımcı olur. Firmanızın değerini yükseltir ve rekabet içerisinde olduğunuz diğer firmaların yanında iyi bir noktada yer alırsınız.

müşteriye-teşekkürler-notu

Kişilere özel, estetik bir el yazısı ile düzenlenen teşekkür kartları eşsiz bir etki bırakacaktır. Teşekkür kartlarını tüm kullanıcılarınıza yetiştirecek zamana sahip olmayabilirsiniz. Böyle durumlarda en azından uzun zamanlar boyunca beraber olduğunuz müşterilerinize hazırlayabilirsiniz. Alışverişleri sonrasında göndermektense sebepsiz yere gönderdiğiniz mektuplar kalıcı bir etki yaratacaktır. Unutulmadıklarını fark edecekler ve varlığınızı her zaman hissedeceklerdir.

Beklenmedik Fırsatlar Oluşturun

Aranıza yeni katılan müşterileriniz için özel kampanyalar oluşturun. Örneğin sizinle kalmaya devam edeceklerini bildirdiklerinde onlara indirim sunun. Bu sayede aranıza yeni katılanları kendinize bağlayabilir ve devamlı müşteri konumuna taşıyabilirsiniz. Uzun süredir sizinle olan müşterileriniz için minik sürprizler yapın. Kişilere özel indirimler oluşturun. Aralarında çekiliş yaparak onlara özel bir etkinliğin davetiyesini hediye edin. Beklenmedik hediyeler hem şaşırmalarını sağlar hem de önemli olduklarını hissettirir. Müşterilerinizin siparişlerini gönderirken içerisine koyacağınız minik hediyeler ve notlar da onları hem şaşırtacak hem de mutlu hissetmelerini sağlayacaktır.

Müşterilerinizle Olabileceğiniz Etkinlikler Düzenleyin

Aile olduğunuzu hissettirmenin en iyi yollarından biri de birlikte farklı aktivitelerin içerisine girmektir. Firmanızda satış yaptığınız ürünlerin temasına uygun etkinlikler düzenleyerek müşterilerinizi davet edebilirsiniz. Herkes yaşadığı yoğunluktan uzaklaşıp güzel vakit geçirmek ister. İnsanların isteklerini kendi lehinize çevirmek sizin elinizde. Bir etkinlik düzenleyecek vaktiniz yoksa sadece sponsor olarak iletişimlerinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bütçeniz bunları yapmaya yeterli olmayabilir. Bu durumlarda belli harcamalarda müşterilerinize indirimli ya da ücretsiz etkinlik biletleri sunabilirsiniz.

müsteri-ile-empati-kurmak

Müşterilerinizi Özelleştirin

Kurulduğunuz ilk günden beri sizinle beraber olan ya da alışverişlerinde belli bir miktarı aşmış müşterilerinize özel isim verin. Bu isim içerisinde olan müşterilerinize yeni ürünlerinizi e-mail yolu ile ileterek herkesten önce duymalarını sağlayın. Onlara verdiğiniz değeri yakından hissettirin. Özel indirimler oluşturarak bunca zamandır sizinle beraber oldukları için farklı yollardan teşekkürlerinizi sunun. Size olan bağlılıklarını güçlendirerek her ihtiyaç duyduklarında size gelmelerini sağlayın.

Unutmayın ki kendiniz sadece bir isimsiniz. İsim olmaktan çıkmanızı sağlayan kişiler, sizden alışveriş yapan insanlardır. Müşterileriniz sayesinde işleriniz büyür. Onlar size bu katkıyı sağlarken siz de onlarla empati kurmalı ve istediklerini vermelisiniz. Duygulara dokunmayı unutmayın!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X