E-ticaret Pazaryeri

E-Ticaret Firmaları Amazon Sisteminden Neler Öğrenebilir?

Sayıları her geçen gün biraz daha artan e-ticaret firmaları arasında ilk sıralardaki yerinizi almak ve başarılı olmak için birtakım stratejileri takip etmenizde fayda vardır. Stratejilerinizi oluştururken de profesyonellerin tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanmanız tavsiye edilir. Dünya çapında en çok tercih edilen e-ticaret firmalarına baktığınızda ise akla ilk gelen isimlerden biri Amazon olmaktadır. Peki e-ticaret firmaları Amazon sisteminden neler öğrenebilir?

E-ticaretteki rekabeti açık ara önde götüren Amazon’dan elde edeceğiniz bilgiler sizi bir üst seviyeye taşıyacaktır. Bu gibi lider firmalarla yapacağınız entegrasyon çalışmaları hem marka bilinirliğinizin hem de ziyaretçi trafiğinizin artmasını sağlayacaktır. Burada önemli olan nokta çalışmaları doğru, düzenli ve zamanında olacak şekilde yürütmenizdir. Süreç boyunca sabırlı ve emin adımlarla ilerlemeniz olumlu müşteri deneyimini beraberinde getirecektir.

bkz. **Yüksek Rekabetli Bir Pazarda Nasıl Öne Çıkabilirsiniz?

Amazon tavsiye

E-Ticaret Firmaları Amazon Sitesinden Hangi Tavsiyeleri Alabilir?

Uygulayacağınız bazı taktikler ve yapacağınız birtakım çalışmalar e-ticaret dünyasında daha kalıcı bir yer edinmenize yardımcı olacaktır. Bu sayede müşteri portföyünüzü de artırabilecek ve yıllık hedeflerinize daha kolay ulaşabileceksiniz. Bunun için şunlara önem vermelisiniz:

1. E-Ticarette Problemli Alanlara Önem Verin

E-ticaret sitelerinde en sık rastlanan sorunları incelediğinizde bunlar arasında iade sürecinin zor ya da karmaşık olması, kargo ücretlerinin yüksekliği, ödeme işlem süreci ve yöntemleri, kargo gönderim süreci gibi durumlar yer alır. Özellikle sipariş verilen ürünlerin gönderiminin yavaş olması müşterileri huzursuz eder ve sorun çıkmasına neden olur. 

Her ne kadar internetten alışveriş kolay ve elverişli olarak görünse de bu gibi durumlar olumsuz düşünceleri ve yorumları da beraberinde getirir. Bunları önlemek adına engel teşkil edebilecek konuların üzerinde durmalı ve müşterilerinize çözümler sunmalısınız. Amazon bu noktada çok sayıda firmanın önüne geçerek kullanıcılarına ücretsiz ve hızlı kargo seçenekleri sunmakta, sorun yaşandığında en hızlı şekilde çözüm üretmektedir.

bkz. **Sabit Fiyatlarla Satışlarınızı Artırın! | İndirimsiz Satış Taktikleri

Amazon tavsiye

2. Ücretsiz Kargo Fırsatları Sunun

Pek çok ziyaretçi ücretsiz kargo imkanlarından yararlanmak ister. Siz de sitenizde kullanıcılarınıza bu tür imkanlar sunarak memnuniyetin yüksek olmasını sağlayabilirsiniz. Ziyaretçilerinize bütün alışverişlerinde kullanabileceği indirimler verebilir ya da belli bir sepet ortalamasının üzerine doğrudan kargo bedava kampanyası yapabilirsiniz. 

Ayrıca günün belli bir saatine kadar verilen siparişlerde ürünü aynı gün kargoya transfer edebilir, hızlı ürün gönderimi ile kargoya harcanan süreyi daha kısa hale getirebilirsiniz. Bu sayede müşteri memnuniyeti her zaman yüksek olacaktır.

bkz. **Müşterilerinizin Sepeti Terk Etme Nedenleri ve Bu Oranlarını Düşürmeyi Sağlayacak İpuçları

Amazon tavsiye

3. Kullanıcı Deneyimini Artırın

Kullanıcılar ödeme süreci konusunda daha pratik ve hızlı olmayı ister. Sitenizi buna uygun olacak şekilde tasarlayın ve gereksiz öğeleri sayfanızdan çıkarın. Ziyaretçilerin gerçekleştireceği satın alma aşamalarını adım adım gösterin ve bu sayede alımların sorunsuz olmasını sağlayın. Bu adımlar ne kadar az ve pratik olursa satın almalar o kadar hızlı tamamlanacaktır.

Olumlu kullanıcı deneyimi adına ürününü çeşitli sebeplerle iade etmek isteyen müşterilere özel iade stratejisi geliştirin. Böylece müşterileriniz iadenin nasıl olacağını ve ne kadar sürede tamamlanacağını önceden bilebilirler.

Amazon tavsiye

4. Ürün Önerileri Yapın

Amazon’un e-ticaret firmalarına önerileri arasında ürün tavsiyeleri de yer alır. Ürün sayfalarında farklı ürünleri sunmak tüketicilerde satın alma düşüncesini teşvik eder. Özellikle ana sayfada kişiye özel önerilere yer vermeniz tüketicilerin kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır.

bkz. **En Trend Niş Ürün Önerileri

Amazon tavsiye

5. Kullanıcı Yorumlarını Dikkate Alın

E-ticaret firmaları, stratejilerini belirlerken, müşteri beklentilerine hitap etmeyi öncelik haline getirmelidir. Bu amaçla kullanıcı yorumlarını incelemeniz sizin için yol gösterici olacaktır. Tüketicilerin düşüncelerini yansıtmalar sosyal kanıt olarak kabul edilir ve satın alma kararları üzerinde etkilidir. Bu nedenle ziyaretçileri ürün yorumu yapmaya teşvik edecek çalışmalar yapmalısınız. Yorumların yanı sıra ürün puanlaması sistemi de kullanmalı ve bunların ürün teslimi sonrasında aktif olarak kullanılmasını sağlamalısınız. Böylece marka bilinirliğinizi daha da arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X