E-ticaret Pazaryeri

eBay’de Satış Yapmak Rehberi 2021

eBay’de satış yapmak istediğinizde öncelikle bunun ne anlama geldiğini, ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını ve buna benzer detaylara hakim olmanız gerekecektir. En anlaşılır tabiri ile bu platform dünya çapında en çok tercih edilen e-ihracat ve e-ticaret satış sitesidir. Zaman içerisinde gelişme göstererek online pazar yeri olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Aynı zamanda dünyadaki en büyük açık artırma yeri olarak da bilinir. Eğer siz de eBay Türkiye satış noktaları arasında yer almak istiyorsanız çeşitli prosedürleri izlemelisiniz. Hem mağaza açma hem de ürün listeleme konusunda bilgi edinmelisiniz. Böylece geniş müşteri kitlesine hitap edebilir, kendi markanızı yaratabilirsiniz.

Bölüm 1: eBay Nedir?

eBay 1995 yılında Amerikalı girişimci olan Pierre Omidyar tarafından açık artırma iş modeliyle kurulmuştur. Zamanla online pazar yeri modeli olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. eBay’de nasıl satış yapabilirim diye merak ediyor musunuz?

Bu pazar yerinde sanal mağaza açarak ya da hesap oluşturarak hizmet verebilirsiniz. Üstelik eBay’da sıfır ürünlerin yanı sıra ikinci el parçalar da satabilirsiniz. Platform hem doğrudan satışı hem de 10 güne kadar geçerli olan açık artırma modelinini benimser. Bu sayede en yüksek fiyatı veren kişiye ürün satışı yapmaktadır. Buna benzer özelliklere sahip ve tüketiciler tarafından sıkça tercih edilen pazar yerleri arasında bilindik isimler de vardır. Bunlar Hepsiburada, Gittgidiyor, Trendyol, Amazon, n11, Alibaba vb. sitelerdir.

Bkz **E-Ticaret Satış Artırma Teknikleri Nelerdir?

Bölüm 2: Neden eBay?

eBay’de satış yapmak kargo, sipariş, hedef kitle, sipariş ve daha pek çok açısından size farklı fırsatlar sunacaktır. Bu pazar yerinin hakimiyet alanı dünya çapında olduğundan açacağınız mağaza ile geniş müşteri portföyüne sahip olma şansınız artacaktır. Gün içerisinde milyonlarca kişi bu siteyi ziyaret ettiğinden kendinize çok sayıda sadık müşteri edinebilirsiniz. Böylece sıfırdan kitle oluşturmanıza gerek kalmayacaktır. Aynı zamanda kullanılan reklam metodları, uluslararası satış yapabilme olanağı, ürünleri ön plana çıkarma, ziyaretçi kitlesi gibi olanaklara da doğrudan sahip olabilirsiniz. Böylece eBay üzerinden satış yapmak size birden fazla avantaj getirecektir. Bunlar için satış öncesi süreçle ilgili bilgiler edinmeniz sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Bölüm 3: eBay Mağaza Nasıl Açılır?

Mağaza olarak hizmet verebilmeniz için öncelikle eBay satış hesabı açma işlemi yapmanız gerekecektir. Buna alternatif olarak iş hesabı aç kısmından marka sayfası da açmayı tercih edebilirsiniz. Bunun için aktif kullandığınız bir e-posta adresi seçmelisiniz. Aynı zamanda satış tarzınıza uygun ödeme entegrasyonu seçerek banka kartı ya da kredi kartı kullanmalısınız. İşletmenize ait hesap açarken marka resmi, mağaza ismi, markanıza ait resmi bir e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Bu bilgiler doğrultusunda bir hesap açmadan satış araçları, promosyon, analiz araçları gibi özellikleri kullanmanız mümkün değildir. Bunun için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Bkz **E-Posta Pazarlaması Trendleri 2021’de Nasıl Olacak?

Bölüm 4: eBay Kullanmanın Detayları

eBay üzerinden faaliyet göstermeye başladığınızda SEO ve dijital pazarlama konularına ağırlık vermeniz gerekecektir. Bunun için eBay reklamları, SEO uygulamaları, Adwords kampanyaları, sosyal medya çalışmaları kullanabilirsiniz. Satış yaptığınızda vergileme sürecine de dahil olacaksınız. Dolayısıyla bunu da göz ardı etmemelisiniz.

Bkz **Yurt Dışına Satış Yapma? |Siz de Keşfedin

eBay’de Türkiye’den satış yapmak istediğinizde mağaza yönetimine de öncelik vermelisiniz. Bunun için hem ürünlerini tanıtacak hem de satışlarınızı artıracak çalışmalar yapmalısınız. Aynı zamanda e-ticaret siteniz için altyapı seçmeli, bunun için online pazar yeri entegrasyonu, envanter ve ürün yönetimi, SEO uyumluluğu, müşteri destek hizmetleri, kargo anlaşmaları gibi konuları eksiksiz olarak yönetmelisiniz. Bunların her birini eksiksiz ve ne uygun şekilde tamamlamak istediğinizde Kobisi daima size profesyonel destek sunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X