E-Ticaret

N11.com’da Mağaza Açmak

E-ticaret son 20 yılda pek çok esnafın kurtarıcısı haline geldi. Dükkan kirası, faturalar ve çalışan maaşları gibi bütün ekstra masrafların ekarte edilmesinin yanında çok daha fazla potansiyel müşteriye ulaşma şansı getirdi. Bu nedenle reelde mağazası olmayanlar bile ticarete ilk adımlarını sanal mağazalar yardımıyla atmış oldu. Sanal mağazaların riskleri gerçek dükkanlara kıyasla çok daha az olması bütün küçük işletmecilerin dikkatini çekti. Bunların yanında reklam verme ve pazarlama işlemlerinin çok daha ucuz ve kolay olması, daha fazla insana ulaşması yine karşı çıkılamayacak avantajların arasındaydı. Böylece en geleneksel esnaflar bile sanal mağazacılığın pek çok açıdan üstünlüğünü kabul etmiş oldu.

Sanal mağazacılık her ne kadar nispeten kolay ve hızlı başlanan bir ticaret adımı sayılsa da kendi içinde zorlukları da yok değil. Elektronik ticaretin ilk adımı olarak satış için web sitenizi hazırlamak olacaktır. Muhakkak bir profesyonelin yardımını almanız gereken bu adımda çok geniş fiyat skalası ile karşılacak, kaliteli ile pahalı arasındaki ayrımı ancak deneyerek fark edebileceksiniz. Web sitenizde müşterilerin gözünü yormayacak fakat zarif bulunacak bir tasarım, müşteriler için kullanıcı kolaylığı ve sitenizin ziyaretçileri artarsa yoğun trafiği kaldırabilecek bir kapasitede olması göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardır. Şanslısınız ki bütün bu yorucu adımları bir kenara kaldırıp direkt olarak kolayca satışa başlamanız için tasarım ve teknolojik kısımlarıyla uğraşmadan e-ticaret sitenizi açabileceğiniz sanal pazar yeri siteleri bulunuyor. Türkiye’de bunların en büyüklerinden ve ünlülerinden bir tanesi de akıllarda N11.com olarak yer etti.

N11.com’da Mağaza Açmanın Avantajları

N11’de açacağınız sanal mağaza için pek çok resmi prosedür ve tasarım adımlarını çoktan geçmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda onlarca rakip sanal mağazalar arasında kaybolmanız güçleşiyor. Çünkü N11 zaten aramalarda en yukarıda çıkıyor. Bütün bu avantajlarıyla sanal mağazacılığa hevesi olan, hali hazırda sanal mağazası olup N11.com’da da faaliyet göstermek isteyen ya da ilk ticaret hamlesini yapacak herkes için ideal bir alan haline geldi. N11.com bünyesinde sanal mağaza açmak isteyen şahıs ve sermaye şirketleri için sadece kesinlikle gerekli olan ve kolayca temin edilebilecek birkaç belge istiyor. Bu kısa listeyi tamamladıktan sonra sanal mağazanıza kısa sürede sahip oluyorsunuz.

N11.com e-ticaret sitenizin kendi başına bulamayacağı müşterilere kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor. Reklamcılık şirketlerine büyük meblağlarda ücret ödeyerek reklam yaptırma adımını tamamen elimine ederek sitenizin, ürünlerinizin ve markanızın tanınırlığını N11.com’un geniş takipçi kitlesi sayesinde arttırırsınız. Bu şekilde N11 sizin en etkili yöntemle aslında reklamınızı yapmış olur.

N11.com ve Kobisi Entegrasyonu

N11.com pek çok e-ticarete yardımcı olan site ile anlaşma içindedir. Bu sitelerden bir tanesi de Kobisi.com’dur. N11 Kobisi ile sağladığı entegrasyon sayesinde size büyük kolaylıklar sağlar. Kobisi üzerinden açmış olduğunuz sanal mağazaya yüklediğiniz ürünler N11’de hesap açtığınız zaman senkronize edilerek aynı şekilde, fiyatlarıyla beraber N11’deki sanal mağazanıza da yüklenir. Bu da sizi can sıkıcı ve vakit öldüren bir sıra işlemden kurtarmış olur.

Kobisi ve N11’in entegrasyonu sadece ürünlerinizi ve fiyatlarınızın girişini tek seferde yapmanızı sağlamakla kalmaz. İlerleyen zamanlarda sanal mağazanızın stok kontrollerini ve girişini yine tek site üzerinden yapmanız yeterli olacaktır.

N11’in sağladığı kolaylıklar bunlarla kesinlikle bitmiyor. Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak belki çok daha fazla bir ücret karşılığında yapılabilir bir eylemdir. Ama hiçbir reklam size tanınırlık ve güvenilirlik sağlayamaz. Bu güveni oluşturmak ve müşteriler tarafından tanınmak kimi zaman uzun yıllar alabilecek bir süreçtir. Özellikle herkes tarafından ihtiyaç duyulan bir ürünün ya da hizmetin satışını yapmıyorsanız bu daha büyük zorluk çıkaracaktır. Bu gibi zorlukları atlatmanın en kolay yollarından biri de sanal mağazanızı N11 üzerinden de açmaktır.

Daha Çok Kişiye Ulaşın

N11.com’dan onay aldıktan sonra geriye kalan mağazanıza ürünlerinizin Kobisi ile entegrasyonu sayesinde otomatik olarak yüklenmesi, müşterilerinizin de tercih edeceği bir kargo şirketiyle anlaşmak, kargo fiyatlarını belirlemek olacaktır. Ürünleriniz için uygun fiyatların yanı sıra açıklamalarında olabildiğince anlaşılabilir bir dil kullanarak detayları girin. Dilerseniz müşterileriniz için kolayca birkaç adımdan oluşan listeyi takip ederek kupon oluşturabilirsiniz. Kuponunuzun yayımlanma amacı, indirim tutarı ve oranı ile geçerlilik süresi gibi bilgileri girdikten sonra kolayca müşterilerinizi arttıracak ve memnun edecek bir kupon yaratmış olursunuz.

Gördüğünüz gibi sanal mağazacılığa giriş artık olabildiğince az belge toplamak ve satış sözleşmelerini imzalamaktan daha fazla iş gerektirmeyecek kadar kolay. E-ticarete giriş yapmak istiyorsanız, zaten var olan elektronik mağazanızın daha fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız ertelemeyi bırakmanız tam zamanı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X