E-Ticaret

B2B Pazarlamada Dünyaca Ünlü 3 Büyük Şirket

B2B pazarlamada dünyaca ünlü 3 büyük şirketi bu yazıda size tanıtmaya çalıştık.  Öncelikle B2B (Business to Business) pazarlama hakkında bilgi almak isterseniz B2B Pazarlama Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Alibaba.com

alibaba.com

Alibaba.com, B2B pazarlama iş modelinin en başarılı temsilcisidir. Dünyanın en popüler B2B sitesi olan alibaba.com, ithalat ve ihracat talep ve fırsatları konusunda uzmanlığa sahip. Site 1999 yılında Jack Ma öncüğündeki bir grup arkadaş ile kurulmuştur. Jack Ma, İngilizce öğretmenliği eğitimi alsa da B2B pazarlamada çığır açacak bu projeye imza atmış. Alibaba.com, Çin’de ve dünyadaki en ünlü B2B sitesi olma özelliği taşıyor. Sitenin 200 ülkeden yaklaşık 15.000.000 üyesi bulunmaktadır. Forbes dergisinin belirlediği web’in en iyileri listesinde altı yıldır bulunarak başarısını kanıtlayan site, gelirini her geçen gün katlıyor. Siteye ücretli ve ücretsiz üye olunabiliyor. Ücretsiz üyelik opsiyonunda firma bilgilerinizi girdikten sonra 24 saat içinde üyeliğiniz onaylanıyor. Burada ürettiğiniz ürünler için satış talebinde bulunarak yayınlama olasılığınız bulunuyor. Ücretli üyelikte ise, sitenin tüm veritabanlarına erişim sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra şirketinizin güvenilirliği küresel bir kredi kurumu tarafından teyit ediliyor. Böylece aynı sektörde iş yaptığınız rakiplerinize üstünlük sağlamış oluyorsunuz.

Kompass.com

kompass.com

Kompass.com yine dünyanın en büyük B2B e-ticaret modelleri arasında yer almaktadır. Dünyada yaklaşık iki milyon üyesi bulunan bu site başarıları ile sektörde bir otorite konumundadır. Bu site üzerinden tüm dünyadaki ürünleri detaylı bir şekilde arama olanağına sahip olabilirsiniz. Ücretsiz üyelik ile birlikte şirketinizi siteye kaydettirebilirsiniz. Böylece temel arama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Tradeindia.com

tradeindia.com

1996 yılında kurulan ve merkezi Yeni Delhi olan TradeIndia.com 1.300.000 ü KOBİ olmak üzere 2 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve Hintli alıcıların ve satıcıların yer aldığı en büyük veritabanına sahiptir. TradeIndia.com da Alibaba gibi ücretsiz ve ücretli üyeliklerle satıcılara ürünlerini küresel alıcılara sunması için hizmet veriyor.

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X