E-Ticaret

E-Mail Pazarlama ile Satışları Arttırma

E-mail pazarlama, satışları arttırmak için başarılı bir yöntemlerden biridir. Haber bültenleri, müşterileri promosyonlardan haberdar etmek için uygun maliyetli ve etkili bir yol olmasının yanı sıra sergileyeceğiniz yeni ve gelecek ürünleri tanıtmak için de mükemmel bir yoldur. E-mail ile pazarlamada yönelebileceğiniz doğru ve yanlış yönler vardır. Bu sebeple daha etkili haber bültenleri yaratabilmeniz için size yardım etmek için bazı tüyolar paylaşmak istiyoruz.

Doğru Haber Bültenini Doğru Müşteriye İletin

Bir küçük işletme sahibi olarak, geri dönen müşterilerle mi ilgileniyorsunuz yoksa yeni müşteriler mi yaratıyorsunuz sorusu kendinize sormanız gereken bir sorudur. Daha önce satın alım yapmış olduğunuz bir şirketten, «ilk alışverişinizde %25 indirim!» gibi şeyler öneren haber bültenleri almak yaygındır. Yeni bir müşteriyseniz bu harikadır fakat değilseniz, bu e-mail direk çöp kutusuna gider. Her müşteri grubu için haber bültenlerini farklılaştırmak müşterinin dikkatini toplamak için daha etkili bir yoldur. İster önceki müşterilerinize çapraz satış yapmaya çalışın ister doğru zamanda yapılan teşviklerle yeni müşteriler kazanmaya çalışın, doğru bültenini doğru müşterilere hedeflemek müşteri sadakatini de arttırır.

Kişileştirme ve Bölümlendirme

Çoğu zaman, ilgilerini çekmediği ya da spam olduğu için insanlar haber bülteni alırlar ve anında silerler. E-mail yoluyla pazarlama gerçekleri ve istatistikleri hakkındaki bir makale, kişileştirilmiş e-maillerin internette tıklama oranlarını %14, ve dönüşüm oranlarını %10 arttırdığını ifade ediyor. İyi haber ise çoğu haber bülteni platformları gruplar yaratmanıza olanak sağlar, böylece kitlenizi belirleyip her bir haber bültenini özel bir ilgi alanına uygun hale getirebilirsiniz. Kitlenizin önemli olduğunu göz önünde bulundurarak, müşterilerinizi bölümlere ayırırken düşünmeniz gereken birkaç şey; yaş, cinsiyet, konum, ilgi alanları, geçmiş satın alımlar ve benzerleridir. Düşünülmesi gereken bir başka şey ise sezonsallıktır.

e-ticaret-e-mail-pazarlama

Teşvik Sunun

Süreli kuponlar ya da indirimler sunmak müşterilerinizi daha erken satın alma yapmaya ikna edebilir. Örneğin, 48 saatlik bir indirim yaptığınızı duyurmanız, insanlarda acele etmeleri gerektiğini yoksa güzel bir indirimi kaçıracakları hissini uyandırır. Diğer bir fikir ise satın almayla birlikte müşterilerinize küçük bir hediye vermek ya da doğum günleri için mağazada geçerli puan vermektir. Bunun müşteri sadakatini arttırdığını dolayısıyla bir artı olduğunu aklınızda bulundurun. Yeni müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyorsanız, «ilk siparişinizde %20 indirim» gibi teşviklerle onların ilgisini çekebilirsiniz.

Yeni müşterilerden söz etmişken, E-danışmanlığa göre Bizrate Insighrs tarafından yapılan bir anket potansiyel online alıcıların %23ünün satışın tamamlanması için satıcıların gönderdiği kuponları almak amacıyla alışveriş sepetlerini terk ettiklerini ortaya çıkardı. Terk edilen bir alışveriş sepeti, var olan bir müşteri hesabına aitse, yazılımımız üstünden bir takip e-mailleri gönderebilirsiniz.

Müşterileri E-Mail Bombardımanına Tutmayın

Ne sıklıkla ve kaç tane e-mail gönderilmesine dair sihirli bir sayı yoktur. Burada önemli olan, dengeli sayıda, müşterilerinize değerli gelen e-mailler göndermektir. Müşterileri sıkmak, isteyeceğiniz en son şeydir. E-mail programı hazırlamak bir çok işletme için uygundur, dolayısıyla işleri sürekli tutmak için bunu denemek isteyebilirsiniz.

e-mail-pazarlama

İlgi Uyandırın

Birinin dikkatini yakalamak için gerçekten saniyeleriniz vardır ve konunuz çekici değilse müşteriler e-maillerinizi geçecektir. Bunun için müşterilerinizde ilgi uyandırabilecek içeriklere yer vermelisiniz. İlgi uyandırmanın yanında, mesajınızın hızlı ve etkili bir şekilde gittiğinden emin olmalısınız. Tüm gerekli bilgileri göze çarpan bir şekilde ve açıkça eklediğinize emin olun.

Çekici Aynı Zamanda Kısa ve Öz Olun

Hızlı okunabilecek bir şey yapmaya çalışın ancak iletmek istediklerinizin gideceğinden emin olun. Kimse ana fikri anlamak için yazı dolu bir duvarı okumak istemez.

Aksiyon Butonu Ekleyin

Müşterilerin tanıttığınız ürüne kolayca ulaştığına emin olmak istersiniz, dolayısıyla kolayca görülebilen bir aksiyon butonu eklemeyi unutmayın. Ana sayfanıza ya da özel ürün tanıtımları yaptığınız kategori sayfanıza linkler veya butonlar ekleyin.

Çok Sıkıcı Görünmeyin

Bu biraz zor olabilir fakat tonunuzu kontrol altında tutmalısınız. Tipik bir e-mail kutusu çöp mesajlarla dolabilir ve insanlar «spam olarak işaretle» linkine basmaya çekinmez. Sıkıcı olmadığınıza emin olmak için, mesajları göndermeden, bazı arkadaşlarınıza ya da komşunuza mesajları göstermeniz yararlı olabilir. Nasıl hissettiklerini söylemelerini sağlayın ve eleştiriye açık olun.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X