e-ticeret-affilate-marketing-iliskisi
E-Ticaret

E-ticaret Firmalarının Affiliate Marketing ile İlişkisi

Sürekli değişen internet dünyasındaki Affiliate Marketing, henüz ülkemizde çok gelişmiş olmasa da yurtdışında epey yaygın bir pazarlama tekniği olarak kullanılıyor. Affiliate yani satış ortaklığı programları CPA (cost per action) veya CPS (cost per sale) üzerinden bir çalışma prensibi geliştirmiş durumdadır.

E-ticarette daha fazla satış yapabilmek için reklam ve pazarlama stratejilerinin yanına Affiliate Marketing’i de eklemeniz gerekir.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate marketing sistemi genel olarak bir aracılık sistemidir ve temeli komisyonculuğa dayanır. Affiliate marketing sisteminde bir e-ticaret sitesindeki ürün ve hizmetlerin satışlarına destek olurken, her satıştan komisyon alır. Bu şekilde e-ticaret sitesinin sahibi daha fazla müşteriye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşır ve satışlarını arttırır.

Satış ortaklığı olarak da bilinen Affiliate Marketing, satış yaptıktan sonra her satış başına ödeme yapıldığı için oldukça etkili bir programdır. Bu program sayesinde e-ticaret sitesi sahipleri, reklam ve pazarlama maliyetlerinden kurtulurlar. Satış ortaklığı yapan bu program tüm reklam, tanıtım, pazarlama, kampanya ve promosyon etkinlikleri gibi çözümleri sunar. Böylece işletmenizin daha çok kar edeceğini söyleyebiliriz.

e-ticaret-firmalarının-affiliate-marketing-ile-ilişkisi

Affiliate Marketing Sisteminin Faydaları Nedir?

Bu sistemde, e-ticaret siteleri bütçelerini esnek bir şekilde düzenleyebilir ve ödemeleri satıştan sonra yapabilir. Yani bu sistemde, satış desteği sağlanan her üründen sonra ödeme yapılır.         E-ticaret sitesi sahipleri kendileri kazanmadan, bu sistemdeki kişiler de kazanmayacaktır. Bunun yanı sıra farklı kar marjlarına sahip olan ürün ve hizmet grupları için farklı komisyon oranları belirlenir. Bütçeyi istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz sistem, esnek ödeme seçeneklerinden dolayı oldukça faydalı bir yapıya sahiptir.

Affiliate Marketing Sistemi Hangi Ürün Grubu Satışlarında Etkili Olur?

Bu sistem hemen hemen tüm ürünlerin satışını gerçekleştirebilir. Uçak biletleri, ev aletleri, e-ticaret paketleri, bilgisayar yazılımları, teknolojik aletler, yemek tarifleri, bebek ürünleri, otel ve tatil rezervasyonlarına kadar her üründe gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X