e-ticaret-satislari
E-Ticaret

E-Ticaret Satışlarını Arttırmanıza Yardımcı 5 Madde

Online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte, küçük işletmeler dünyaya karşı kapılarını 7/24 açma yeteneği kazanarak perakende sektöründe devrim yarattılar. Kısa bir sürede çevrimiçi olarak çalışan perakende satıcıları, geleneksel yollarla yapılan satış rakamlarına yaklaşmaya başladılar. Hem geleneksel satış metotlarını uygulayan kişilerin hem de e-ticaret sayesinde para kazanan satıcıların satışlarını hızlandıracak oldukça kolay yollar var.

1. Site Tasarımızın Kullanıcı Dostu Olmasına Özen Gösterin

İnternet üzerinden satış yaparken ikinci defa izlenim kazanma gibi bir şansınız olmayabilir. İster bu işe yeni başlıyor olun isterseniz de uzun zamandan beri aktif bir şekilde hizmet vermeye devam eden siteyi yeniden tasarlamaya başlayın, asla kaliteli tasarımdan geri kalmayın. İnternet üzerinden mağaza kurarken kullanıcı dostu ve gezinme konusunda insanlara kolay gibi görünen tasarımları tercih edin. Profesyonel bir görüntü ortaya koymak için ürün tanıtımı sırasında mümkün olduğu kadar kaliteli fotoğrafları kullanın.

Bir zamanlar internet üzerindeki mağazanın gelişmesi ve kısa süre içerisinde başarıya ulaşması için mağaza sahipleri tasarım yapan yazılımcılara oldukça büyük miktarlarda yatırım yapıyordu. Günümüzde ise e-ticaret platform sağlayıcıları tarafından hazır olarak tasarlanmış olan temalar sayesinde çağdaş, şık ve cazip bir siteye kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

2. Satın Almayı Kolaylaştırın

İnsanları kolay bir şekilde yönlendirmek önemlidir. Müşterilerin istedikleri (hatta istediklerinden haberi dahi olmadığı ürünleri) bulmaları için sade tasarımı tercih edin. Siteniz ne kadar karmaşık görünürse bu işlemleri yapmak o kadar zor olacaktır. İnternet sitenizi ziyaret eden müşterilerin ürünleri boyut, stil ve uygulama özelliklerine göre nasıl seçeceğini düşünün ve buna uygun olarak düzenleyin.

“Sık satın alınanlar”, “paket halinde satış” gibi fırsatları değerlendirin. Özellikle insanlar için zorunlu olmayan bir ürünü satmaya çalışıyorsanız bu yöntemleri kullanmak daha fazla satış yapmanıza yardımcı olur. Paket halinde satış yaparak müşteriye daha çok kazanç sağladığını hissettirir, satış yapmak istediğiniz ürünleri ön plana çıkarabilirsiniz.

Ödeme sürecini mümkün olduğu kadar basit tuttun. Müşteriler tarafından terk edilen alışveriş sepetleri ile karşılaşmak istemiyorsanız çok fazla veri girişi isteyen alışveriş sisteminden mümkün olduğu kadar uzak durun.

müşteri ilişkileri

3. Müşteri İlişkilerinde Duyarlı Olun

Müşteri hizmetlerini başarılı şekilde yönetmek ve e-ticaret satışını sorunsuz yapmak için bu madde oldukça büyük önem taşıyor. İstekleri hızlı bir şekilde işleme koymak ile beraber aynı zamanda müşterilerin hızlı bir şekilde yardımına koşmak için bu işlemleri kolaylaştırmaya çalışın. Site ile ilgili olarak gönderilmiş olan e-posta veya telefon gibi iletişim kanallarına kısa süre içerisinde geri dönüş sağlayın. Bir firma, internet sitesini ziyaret etmiş olan müşterilere her hafta düzenli olarak alışveriş yapmamış olsa bile siparişleri tamamlama konusunda herhangi bir problem yaşayıp yaşamadığı konusunda özel olarak soru sorduğu bir çalışma yapmıştır. Yapılan bu çalışma sonrasında ise birçok müşteri sepet içerisinde eşyaları unuttuğunu söylemiş ve bu uyarıdan sonra alışveriş işlemini tamamlamıştır. Bu şekilde bir davranış sergilemek aynı zamanda müşteriler için başarılı bir geri dönüş anlamına gelir. Sadece sorunu çözmek için aramış olduğunuz bir müşteriye bile satış yapabilirsiniz.

Bu “beklenmedik” şekilde gelen siparişler, internet üzerinde satış yapan büyük perakendeciler için oldukça etkili bir durumdur.

4. Kişisel Bir Dokunuş Ekleyin

E-ticaretin en önemli avantajlarından bir tanesi de otomasyon faktörüdür. Siparişleri internet üzerinden alma işlemi inanılmaz derecede zaman ve para tasarrufu sağlamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda müşterilerle kişisel olarak bağlantı kurmak işletmeniz ile müşteriler arasında daha yakın bir ilişki kurar. Sevkiyat sırasında kişisel olarak eklemiş olduğunuz bir küçük not bile insanların internet sitenize karşı sempati seviyesini ciddi anlamda artıracaktır.

5. Sosyal Medyadan Yararlanın

Sosyal medya bağlantılarını e-ticaret sayfanız içerisine entegre etmek, satışları artırmak için en güçlü yollardan bir tanesidir. Son derece uygun fiyatlı olmasının yanı sıra  (Facebook, Twitter, Youtube gibi ücretsiz hizmetler) sosyal medya sayesinde müşterilerinize kolay bir şekilde erişme ve aynı zamanda daha geniş kitlelere seslenme açısından oldukça faydalıdır.

İnternet siteniz üzerinde bulunan yeni hizmetler, ürünler veya haberler ile ilgili olarak kullanıcılara sosyal medya üzerinden ileti göndermek oldukça kolaydır. Sosyal medya üzerinden yapmış olduğunuz özel indirimler, sizi sosyal medyada takip eden kişiler için kendilerini özel hissetmesine sebep olur ve böylece alışveriş için teşvik niteliği taşır.

Doğrudan satışın ötesinde sosyal medya üzerinden yapmış olduğunuz işlemler, sizi ve sitenizi sosyal medya üzerinde bulunmakta olan güvenilir bir kaynak olarak tanımlar. Dolaylı ve ya direkt olarak müşteriler ile beraber böyle bir ilişki kurarsanız az bir yatırım ile beraber oldukça karlı bir yapı inşa edebilir ve işletmenizi büyütebilirsiniz.

Günümüzde yer alan kalabalık e-ticaret pazarında kendi işinizi farklı bir boyuta taşımak ve satışlar için insanları teşvik etmek, karşınıza çıkan her fırsatı değerlendirmek hayati önem taşıyor. İşletmeniz hayata geçtikten sonra zengin özellikleri sayesinde kısa süre içerisinde geniş kitlelere hitap eden, yaratıcı yollar ile beraber kısa süre içerisinde size büyük bir geri dönüş sağlayacak işletmeleri inşa etmek çok kolay olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X