instagram e-ticaret
E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri için Instagram Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Instagram, milyonlarca kullanıcının yer aldığı fotoğraf paylaşımı yapılan bir sosyal medya kanalıdır ve e ticaret yapmak hatta hedef kitlenize ulaşmak için çok uygundur. Instagram, başlı başına bir fenomen haline gelmiş durumdayken özellikle 18-40 yaş kitlesinin Facebook’tan buraya kaydığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle bu yaş aralığındaki gruba hitap etmek isteyen e ticaret siteleri, mutlaka Instagram’ı etkin bir biçimde kullanabilmelidir.

E ticaret yaparken, görselliğin ön planda olduğu bu mecra doğru stratejilerle size birçok müşteri kazandıracaktır. Çünkü insanlar görsel olan içerikleri, yazılı olan içeriklerden daha kolay ve hızlı algılarlar. Bu sebeple e ticaret sitesi sahipleri Instagram açıp, daha sonra Instagram giriş yaparak stratejiler geliştirmeye başlayabilir. Peki e ticaret sitenize nasıl daha çok müşteri çekersiniz?

Instagram Profiliniz İşinizi Temsil Etmelidir

Öncelikle, kullanıcıların işletmenizi tanımaları açısından profilinizi düzenlemekle işe başlayın. İşletmenizi temsil edecek olan bu Instagram hesabı herkese açık olmalıdır. Böylece herkes profilinize kolaylıkla ulaşabilir. Hakkınızda kısmında açıklayıcı ve eğlenceli bir şekilde hangi ürün ve hizmetleri sunduğunuzu anlatabilirsiniz. Hakkınızda kısmında mutlaka e ticaret sitenizin URL’sini paylaşın. Böylece potansiyel müşterilerinize bir açık adres vermiş olursunuz.

Hashtag Kullanımına Dikkat Edin

Hashtag yani etiket doğru ve yöntemli bir şekilde kullanıldığı zaman harika sonuçlar verir. Hashtag sizin Instagram takipçi sayınızı arttırır ve aynı zamanda daha çok kişiye ulaşmanıza olanak sağlar. Bu yüzden içeriklerinizi oluşturmadan önce sektörünüzle ilgili hashtag araştırması yapmalısınız. Instagram arama çubuğu kısmına sektörünüzle ilgili etiketleri girerek kaç kişinin bu etiketi kullandığını görebilirsiniz. Daha sonra en çok kullanılan hashtag’leri not alarak bunu tüm içeriklerinizin sonuna ekleyerek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Eğlenceli ve Etkileyici İçerikler Paylaşın

Kullanıcılara yüksek kaliteli ve yüksek çözünürlüklü, çarpıcı ve canlı renklere sahip görselleri gösterin. Bu tür görseller kullanıcıları olumlu anlamda etkileyecek ve dikkat çekecektir. Bunun yanı sıra eğlenceli, zeki ve kreatif içerikler kullanıcıların aklında kalmanızı sağlayacaktır. Farklılık yaratan işler her zaman hafızalara kazınır bunu unutmayın. Zaman zaman çalışma ortamınız ve işinizle ilgili görseller de paylaşarak, kullanıcıların size güven duymasını sağlayabilirsiniz. Bu tür görseller ayrıca kullanıcılar ile organik bağ kurmanıza yardımcı olur.

Çarpıcı Video İçerikler Üretin

Instagram, eğlenceli video içerikler sunmanıza olanak sağlıyor. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili 15-20 saniyelik keyifli bir video hazırlayarak müşterilerinizi ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Sunduğunuz ürünlerin nasıl kullanıldığını hızlı çekimde gösteren bir video emin olun kullanıcıları çok etkileyecektir.

Kullanıcılarla Etkileşim Kurun

Sosyal medya mecraları çift yönlü etkileşimin olduğu kanallardır. Bu yüzden takipçilerinizi mutlaka takip edin. Kullanıcıların sordukları soruları hemen yanıtlayın ve yorumlarına mutlaka kısa da olsa cevap verin. Kullanıcıların sordukları sorulara tatmin edici ve net açıklamalar getirin. Kullanıcılar ile etkileşimi kuvvetlendirerek aranızda bağ kurmanızı sağlayabilirsiniz.

Instagram Kategorisi Oluşturun

Henüz instagram satışı başlamış değil. Ürün görsellerinde farklılaştırma yaparak müşterilerinizin ve sitenizi ziyaret edenlerin dikkatlerini çekmek için menüde instagram’a yer vererek farklılık yaratabilirsiniz. Kobisi yakın zamanda instashop özelliğini de aktive edecek o zamana kadar siz mağazanızı açın ve satmaya başlayın. Ücretsiz demo hesabı ile online mağazanızı saniyeler içinde açabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X