E-Ticaret Ürün Birleştirme
E-Ticaret

E-Ticaret Sitesinde Satılmayan Ürünleri Eritme Yöntemleri

E ticaret sitelerinde genellikle çok satılan ve satılmayan ürün grupları bulunur. Stokları eritmek için farklı pazarlama yöntemleri kullanılabilir. Her e ticaret sitesi aslında prensip olarak stoklu olarak çalışmalıdır. Bu tür bir çalışma şekli sizi, rakiplerinizden üstün tutar. Bunun yanı sıra toptan aldığınız ürünleri daha düşük fiyata aldığınız için e-ticaret sitesi sahiplerine avantajlar sağlar.  Ayrıca sipariş geldiği anda hızlı teslimat yaparak müşterilerinizin güvenini kazanmanız da başka bir avantajdır. Başarılı bir stok yönetimi sayesinde tüm bu avantajları fırsata çevirebilirsiniz. E ticaret nasıl yapılır sorusunun cevaplarından birisi de başarılı stok yönetimidir. E ticaret hedeflerinize strateji geliştirerek ulaşabilirsiniz.

E-ticarette stok ertime yöntemleri

Stoklarınızda Eritmeniz Gereken Ürünleri Tespit Edin

Öncelikle deponuzda eritmeniz gereken ürünleri saptayarak işe başlayın. İlk önce ürün envanterinizi detaylı bir şekilde inceleyin. Bozulabilecek ürünler, sadece belirli bir sezonda satışı yapılabilen ürünler, yeni modeli çıktığı için satışı yapılmayan ürünler ve son bir ay içinde hiç satılmayan ürünler gibi kategorileri tespit edin. Bu tür ürünleri satmayı başardığınızda yerine yeni modelleri getirebilirsiniz. Stoktaki ürünleri eritmek hem nakit akışı sağlar hem de yeni ürünlere yer açılır. Böylece etkin bir biçimde stok yönetimi yapmış olursunuz.

Stok Fazlası Ürünleri İndirimli Satın

Aslında bu tür stok fazlası ürünleri eritmenin en kolay yolu indirim yaparak satışa çıkarmaktır. İlk önce maliyetinizin altına düşmeden ürünlerde indirim uygulayın. Hatta bir kampanya halinde reklam ve tanıtımını e-ticaret sitenizde yapabilirsiniz. Bir süre satışları gözlemleyin. Eğer hala satışlarda artış yoksa bu defa maliyetin altına inmeyi göze almalısınız. Böylece elinize nakit para geçecek hem de stokları eriterek alan yaratmış olacaksınız.

Stok eritme yöntemleri

Ürünleri Birleştirerek Bir Hediye Paketi Gibi Sunun

Birbiriyle bağlantılı olan ürünleri birleştirerek, normalde biraz daha düşük fiyata müşteriye sunmak onlar için cazip bir teklif olacaktır. Yapmanız gereken şey çok satılan bir ürünle az satılan bir ürünü birleştirerek ürünlerin cazibesini arttırmaktır. Örneğin; 30 TL değerindeki kalpli kolye çok satıyorsa ve 10 TL değerindeki anahtarlık az satıyorsa ikisini birleştirip 40 TL yerine 35 TL’ye satışa çıkarabilirsiniz.

Müşterilerinize Hediye Verip Jest Yapın

Eğer bu yöntemler ile hala stoklarınızı eritemediyseniz, sadık müşterilerinize jest yapma yoluna gidebilirsiniz. Emin olun kısa vadede zarar etmiş gibi görünseniz bile uzun vadede müşteri sadakati yaratarak daha çok kazanacaksınız. Çünkü müşterilere jest yaparak onlara bu satılmayan ürünleri hediye etmek kendilerinizi özel ve değerli hissetmelerini sağlayacaktır. Örneğin 100 TL ve üzeri alışveriş yapan müşterilere bu ürünlerden hediye edebilirsiniz ancak yine de tabi ki ürününüzün pahasına bağlı. Burda en iyi yöntem stok fazlası ürünler görünür olmasını istediğiniz ürünlerse onları bloggerlara hediye ederek, sizin hakkınızda yazı yazmalarını ve hatta instagram postu atlamarını sağlayabilirsiniz.

Kobisi size indirim kuponu tanımlama, belli bir sepet tutarı üstünde ücretsiz kargo, sınırsız slider alanı sağlayarak stok eritme kampanyaları döneminde kolaylık sağlar. Zaman kaybetmeden demo hesabınız ile online mağazanızı kurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X