E-Ticaret

G-Mail’den Yeni Entegrasyon Bilgileri

Dünya çapında en çok kullanılan e posta servislerinden biri olan Gmail gün geçtikçe yeni ve kullanışlı opsiyonlarla karşınıza çıkıyor. Birbirinden farklı ve ilgi çekici seçenekleri sunan Gmail Smart Compose özelliğiyle kullanıcıların cümlelerini tamamlamaya yardımcı olurken akıllı cevap verme özelliğini de kullanıcılarına sunmuştur. Bunlara ek olarak zaman içerisinde Gmail yeni entegrasyon bilgileri ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Atlassian, Dropbox, Egnyte ve Box gibi servislerle entegrasyon hazırlayan Gmail, bu entegrasyona dair ilk duyuruyu Temmuz ayında yapmıştır. Yapılan bu yeni entegrasyonla birlikte Box, Atlassian, Egnyte ve Dropbox gibi uygulamalar her zaman bir tık uzağınızda yer alacak.

Gmail Dropbox Entegrasyonu

Dropbox ve Gmail hesaplarını birbirine entegre etmek için iki seçenek bulunur. Bunlardan ilki Chrome uzantısı için Dropbox eklentisidir. Bu entegrasyon türünü sadece web tarayıcısı Chrome olduğunda kullanabilirsiniz. Bunun haricinde bir de Gmail eklentisi adı verilen bir entegrasyon şekli vardır ve bu eklentiyi herhangi bir tarayıcıda ya da platformda kullanabilirsiniz. Bu iki entegrasyon şekli tamamlandığında direkt olarak bir e postaya Dropbox hesabınızdan dosya ekleyebilirsiniz. Bunun haricinde Dropbox bağlantıları ile Gmail’de yer alan dosya eklentilerini hiçbir ara uygulamaya gerek kalmadan direkt Dropbox hesabınıza kayıt edebilirsiniz. Ekleme yaptığınız dosyalar için paylaşılan bağlantılar kullanıldığından dolayı bu dosyalar yer kaplamaz.

Gmail İçin Dropbox Nasıl Kurulur?

Gmail için Dropbox kurulumu Chrome uzantısı ve gmail eklentisi için farklılık gösterir. Gmail eklentisi için Dropbox kurarken ilk olarak gmail hesabınızda sağ kenar çubuğunda yer alan beyaz artı işaretine tıklayarak eklentileri al seçeneğini bulun. Burada gmail için Dropbox yazısını arayın ve bulduktan sonra seçerek yükleye tıklayın. Başarılı bir yükleme için komutları takip etmeniz önemlidir.

Computer gmail

Gmail Chrome uzantısı için Dropbox kurulumu yapacağınız zaman ise öncelikle Chrome web mağazasını ziyaret etmelisiniz. Daha sonra uygun seçeneği bulduğunuzda Chrome’a ekle seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer yükleme işlemini daha önceden yaptıysanız açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Chrome Web mağazasını inceleyebilirsiniz.

Gmail İçin Atlassian Cloud

Gmail için Atlassian Cloud ile gelen kutunuzu bir görev kontrolüne çevirebilirsiniz. Yapılan bu entegrasyon ile kullanıcılara önemli avantajlar sunulmuştur. Bu sayede e postayla ilgili problemler, aktarım bağlantıları ya da çekme istekleri ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için Gmail gelen kutunuzdan ayrılmanıza gerek yoktur. Böylece çekme isteklerinizi birleştirebilir, gelen kutunuzdan çıkmadan geçiş ve atama ilave edebilir ve yorumlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda mobil cihazınızla da uyum sağlayan bu uygulamayla Bitbucket ve Jira öğelerinizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu sistem üzerinden onları harekete geçirebilmeniz de mümkündür. Gmail uygulamasında tüm eklentilerin desteklenmesi tüm cihazlarınızda uygulamayı sorunsuzca çalıştırabilmenize yardımcı olur.

Gmail ve Egnyte

Gmail Egnyte entegrasyonu gelen kutunuzdan çıkmadan size e posta eklerini direkt olarak Egnyte Connect klasörlerinize kaydetme olanağı sağlar. Bu sadeye tüm içeriklerinizi tek bir yerde toplamanız mümkün olacaktır. Ortaya çıkan bu yenilikçi entegrasyon ile kaydedilen dosyalar otomatik olarak işaretlendiğinden dolayı kopya oluşumu söz konusu değildir. Bu sayede depolama alanından tasarruf edebileceğiniz gibi uygulama sizin için en yeni sürümleri de kontrol edecektir. Ortaya çıkan entegrasyonla birlikte en büyük dosyaları bile rahatça paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda güvenilir işbirliği yapmanızı da sağlayan Gmail Egnyte entegrasyonu paylaştığınız klasörleri iş ortaklarınız, satıcılarınız ya da iş arkadaşlarınızla erişilebilir kılar. Bu sistemi kullanabilmek için Gmail Gelen kutunuzdaki ayarlar menüsünü kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X