internette-elisi-ürünlerinin-satisi-nasil-yapilir
E-Ticaret

İnternette Elişi Ürünlerinin Satışı Nasıl Yapılır?

Çoğu insan elişi ürün satışlarından, verdiği emeğin karşılığını alamayacakları kadar az para kazanacağını düşünür. Çevrelerinin geniş olmaması bu düşüncelerinin oluşmasına sebep olan durumların başında kendini göstermektedir. Fakat internetin yaygınlaşması ve sosyal paylaşım platformlarında çevrimiçi geçirilen vaktin artması ile birlikte bu durum tam tersine döndü. Birçok farklı tasarıma sahip ve birbirinden farklı ürünlere yorulmadan bakmanın tek yolu e-ticaret siteleri oldu. Siz de elişi ürünlerinizin satışını internet üzerinden yapmak istiyorsanız izlemeniz gereken bazı yollar var.

Hobiniz İşiniz Olsun

Evde hobi olarak yapmaya başladığınız elişlerinizi kazanca çevirmek sizin elinizde. Aileniz ve dostlarınız tarafından beğeniliyor ve her yeni üretiminizde daha fazla ilgi görüyorsa, farklı insanlarla da paylaşma zamanı gelmiş demektir. İnternet üzerinden satışa sunmak da birçok insana ulaşmanın en kolay yolu olacaktır. Bu sayede hobi olarak üretimini gerçekleştirdiğiniz elişlerinizin değerlenmesini sağlayabilirsiniz. Tabi internette görücüye çıkarmadan önce yapmanız gereken birkaç şey olduğunu unutmamalısınız.

Ürünlerinizi Farklılaştırın

Evde birbirinden farklı elişi üretiyor olabilirsiniz. Bunların arasından satışa koymayı tercih etmeniz gereken ürünler etrafınızdaki insanlar tarafından en çok beğenilenler ve piyasada az bulunanlardır. İnternet üzerinden araştırmalar yaparak piyasada hangi ürünlerin fazla olduğunu ve hangi ürünlerin satışlarının az olduğunu incelemelisiniz. Sizin ürününüze yakın elişlerinin sunumlarına bakarak rakiplerinizin kapatmadığı boşlukları kapatmanız gerekir. Bu sayede insanların dikkatlerini çekerek başarılı olabilirsiniz. Alışveriş severlerin eline sizi seçmeleri için bir neden verin.

internette-elisi-ürünlerinin-satisi-nasil-yapilir

Satışa sunduğunuz ürünü farklılaştırarak ve özgün motifler ekleyerek müşterileriniz açısından tercih edilebilirliğinizi arttırabilirsiniz. Kendinize ait bir tasarımı ürünlerinize yerleştirebilir, ürünlerinizi kişiye özel tasarlayabilirsiniz. Bu sayede rakiplerinize karşı üstünlük sağlarsınız. Piyasada hemen ve sağlam bir yer edinebilirsiniz.

Fiyat Belirleyin

Ürünlerinize uygun fiyatlandırmayı yapabilmeniz için, piyasadaki diğer ürünleri de takip etmelisiniz. Kullanılan malzeme, emek, tahsilat, teslimat, defolu ürünlerde izlenen politika ve piyasada satacağınız ürünün alım satım değerini araştırmalısınız. Bu araştırmayı yaparken rakiplerinizden alışveriş yapmanız ve uyguladıkları yolları incelemeniz sizin için faydalı olacaktır.

Kendi ürünlerinizde en doğru fiyatlandırmayı yapmak için;

  • Ürününüzü oluşturmak için kullandığınız malzemelerin maliyetini
  • Ürününüzü oluştururken harcadığınız zamanı

(Bunun için dönemin asgari ücretinin saatinin baz alabilirsiniz.)

  • Paketleme giderleri
  • Kargo bedeli
  • Defolu ürünlerin maliyetlerini
  • Kâr marjınızı

Hesaplayarak satış fiyatınızı belirleyebilirsiniz.

Ürünleriniz İçin Uygun Görseller Oluşturun

İnsanlar bir şey alacakları zaman ona dokunmak ve ayrıntılı bir şekilde incelemek isterler. Ondan dolayı kullanacağınız görseller tatmin edici ve her ayrıntısını olabildiğince gösteren kaliteli fotoğraflardan oluşmalıdır. Çünkü sizin amacınız insanlarda sizden ürün almaları için bir neden oluşturup, onları ikna etmektir. Bu nedenle ürünleriniz için oluşturulacak görseller bilen biri tarafından profesyonel çalışmalar ile hazırlanmalıdır. Ürününüzü daha çekici kılmak ve nerede, nasıl duracağını müşterilerinizin daha net anlaması için arka planlarınızı da ona göre oluşturmanız gerekir. Örneğin; ev aksesuarı satıyorsanız bunu doğru yerde sergileyerek müşterilerinizin evinde nasıl duracağını hayal etmelerini sağlamalısınız.

İşinizin Markası Olsun

Kurduğunuz işin imajını ve temasını belirtmek için kendinize uygun bir isim bulmalısınız. Sizi temsil ettiğine inandığınız ve rakipleriniz arasından sıyrılabileceğiniz bir isim olmalı bu. Kesinlikle uzun bir isim seçerek akılda kalıcılığını zorlaştırmamalısınız. Yaptığınız işi isim içerisinde belirterek insanların ne sattığınız konusunda öncesinde bilgi sahibi olmasını sağlamalısınız. Son olarak da oluşturacağınız isime ait web sitesi alıp alamadığınızı kontrol etmelisiniz.

Hedef Kitlenizin Neler İstediğini Öğrenin

Sizin ürünleriniz ile benzer ürünlerin satıldığı sitelerdeki yorumları okuyun. Müşterilerin geri bildirimlerinden işinizde neler yapmanız ve yapmamanız gerektiğini öğrenerek piyasaya olabildiğince eksiksiz girin. Forum sitelerini ziyaret ederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

hedef-kitle

Şirketleşme ve Satış İşlemlerini Gerçekleştirin

İnternet üzerinden yapacağınız satışlar için ticari bir hesaba ihtiyacınız vardır. Birçok banka ile anlaşabilir ya da online ödeme sistemlerine kayıt olarak kanal oluşturabilirsiniz. Ancak ticari faaliyetler içerisinde olduğunuz için bunun bir de hukuk ve vergi boyutları var. Hukuki ve vergisel işlemlerinizi kontrol edecek, hata yapmanızı ve ceza yemenizi önleyecek, işlemlerinizi eksiksiz tamamlayacak bir muhasebeci ile anlaşmanız gerekiyor. Anlaştığınız muhasebeciye aylık ödemelerde bulunarak işlerinizi belli kurallar çerçevesinde doğruca gerçekleştirebilirsiniz.

Reklam Oluşturun

Ürünleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun insanlara ulaştıramadığınız sürece hiçbir önemi olmaz. Hedef kitlenizin ürünlerinizi ve oluşturduğunuz internet sitesini bulabilmeleri için yapmanız gereken bazı şeyler var. Sosyal medya hesaplarınız ve varsa blogunuz üzerinden işlerinizi duyurmalısınız. Ürünleriniz için uygun anahtar kelimeler kullanmalısınız. Bu sayede insanlar arama motorlarını kullanarak, anahtar kelimeler sayesinde size ulaşabilirler. Facebook ve Google’a bütçenizin el verdiği seviyede reklamlar verin. Bu reklamları verirken geri dönüş almak istiyorsanız hedef kitle analizi doğru yapmanız gerekiyor.

  •         “Ürünlerimi hangi yaş aralığına satabilirim?”
  •         “Ürünlerim hangi bölgelerdeki insanların dikkatini daha çok çeker?”

Bu sorular başlangıç için faydalıdır. Düşük bir bütçe ile reklamlarınızı vermeye başlayabilir. Kazancınız arttıkça daha çok insana ulaşmak için reklama ayırdığınız bütçeyi arttırabilirsiniz.

Devamlılığını ve İstikrarınızı Bırakmayın

Her şeyi tamamladıktan sonra anında geri dönüş alamayabilirsiniz. Başarılı olmak istiyorsanız bu gibi durumların sizi durdurmaması gerekiyor. Siz devamlılığınızı sağladığınız sürece daha çok kişiye ulaşarak potansiyel müşterilerinizi arttırabilirsiniz. Her geçen gün yaptığınız iş ile ilgili uzmanlığınız artacak ve eksiklerinizi kendiniz görmeye başlayacaksınız. Gelen müşterilerinize karşı verdiğiniz sözleri tutarak ve onlara güven aşılayarak başarılı bir iş hayatına sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X