Ücretsiz e-ticaret sitesi maliyetleri
E-Ticaret

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımlarının Görünmeyen Maliyetleri

Tıpkı normal bir mağaza açar gibi, ücretsiz bir e-ticaret yazılımı ile site açmanın kendi içinde görünmeyen bazı maliyetleri olduğunu unutmamalısınız.

Ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site kurmak ve sürdürmek, çevrimiçi alış-verişe başlamanın sadece başlangıcı. Birçok küçük işletme, ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site oluşturabildiği için bu siteyi sürdürmenin de ücretsiz olacağını varsayıyor. Ancak, bir çarşıda bulunan mağaza gibi, alış-veriş sepetiniz veya ödeme işlemleriniz bile işletmeniz için küçük maliyetlere sebep oluyor.

Tecrübeli bir geliştiricinin yardımı ile ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site oluşturuyorsanız, sizi ihtiyaçlarınıza göre en iyi seçeneklere yönlendirip tasarruf etmenizi sağlayabilir. Aksi takdirde, masraflarınızı aşağıdaki başlıkları dikkate alarak planlamalısınız.

Web Sitenizi Oluşturacağınız Platform

Ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site oluştururken, web sitenizi oluşturacak bir platform seçmek, vermeniz gereken en önemli kararlardan biridir. Siteniz zamanla büyüdükçe ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Bunu daha sonra değiştirmek, çok zaman alan bir işlemdir. WordPress ve Joomla gibi birçok platformdan ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Ancak, web hosting ve web geliştirme için ödeme yapmanız gerekebilir. Ücretli platformlar ise, bir defalık ya da aylık olarak ücret talep ediyor ancak size teknik bilginiz olmadan basit siteler kurmanıza olanak tanıyan web şablonları sunabiliyorlar.

Web Sitesi Teması

Temalar, içeriklerinizin veya ürünlerinizin nasıl gösterileceğine karar vermenizi sağlar. Bazı platformlar, web sitenizin tasarımı için ücretsiz ve kullanıcı deneyimi açısından defalarca test edilmiş tema seçmenize olanak tanır. Bazı temalar ücretsizken bazıları da ücretli olabiliyor.

Eklentiler ve Uygulamalar

Herkes kendi web sitesine fazladan özellik eklemek ister ve bunlar genellikle temel platform paketinizin içinde yer almaz. Bu özelliklerin bazıları ücretsiz olarak eklenebilir. Fakat, ne yazık ki çoğu ücretli olacaktır. Bir sürü ücretsiz eklentiyi internetten bulabilirsiniz. Bu yüzden, bir eklentiye ya da uygulamaya para ödemeden önce ücretsiz versiyonlarını araştırmalısınız. Bu eklentileri ufak rakamlarla yıllık veya aylık olarak satın alabilirsiniz. Maalesef, eklenti yüklemeye devam ederseniz, ödeyeceğiniz miktar artamaya devam edecektir.

web hosting ve özellikleri

Hosting

WordPress gibi ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site yapabileceğiniz bir platform seçtiğinizde, aynı zamanda bir hosting satın almanız gerekir. Hosting, ne kadar içeriğe sahip olacağınızı ve ne kadar trafik beklediğinizi düşünerek alınmalıdır. Yılda bir kere satın alınır. Ayrıca, birkaç yıllık paketler ile indirimli şekilde de alabilirsiniz. Aynı zamanda, fiziksel açıdan var olan mağazanız gibi, ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site kurarken de konumunuz(lokasyon) önemlidir. Kötü bir mahalleye mağazanızı açarsanız, normalden daha fazla güvenliğe ihtiyacınız olacaktır. Kötü haber şu ki, internette “iyi” bir mahalle yok, dünyanın her yerinden, her hangi bir hırsızla yan yana oturmanızdan hiçbir farkı yok bu durumun.

Güvenlik

Ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site açtınız ve artık ürün satmaya başladınız. E-ticaret sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekiyor. Bu, verilerinizin güvende olmasını ve müşterilerinizin daha rahat alış-veriş yapmasını sağlar. Sertifikaların, sertifika alan şirkete bağlı geniş bir fiyat yelpazesi olduğunu da unutmayın.

kredi kartı görseli

Kredi Kartı Süreci

Gerekli bankalara başvuru yaparak sanal pos alabilirsiniz. Her kredi kartı işleminde, ödenmesi gereken belirli bir ücret vardır. Ayrıca, işlem başına da küçük ücretler olabiliyor. Ücretsiz e-ticaret yazılımı için vermek zorunda olduğunuz bu komisyonlar, satış miktarına bağlı olarak, değişiklik gösterebiliyor.

Gördüğünüz gibi, ücretsiz e-ticaret yazılımı ile site kurmak için beklediğinizden daha fazla maliyet gerekiyor. Görmezden geldiğiniz her başlık, ne kadar geç farkederseniz, o kadar maliyetli olacaktır. Henüz bir e-ticaret siteniz yoksa öncelikle e-ticaret sitenizi oluşturmanızda fayda var. Hızlı bir şekilde, oldukça uygun fiyatlarla sitenizi oluşturmak ve sizin için öngörülmeyen ancak doğru teknoloji ile kurgulanmış bir altyapı sunan Kobisi için önceden öngörülmüş ve pakete dahil edilmiş maliyetlerden kurtulmak için Kobisi e-ticaret platformunu ve e-ticaret paketi fiyatlarını inceleyin. Sitenizi dakikalar içerisinde kurun.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X