yeni-yila-girmeden-kendinize-sormaniz-gereken-sorular
E-Ticaret

Yeni Yıla Girmeden Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Yılın yine o zamanı geldi. Top 10 listelerine, geri sayımlara ve yeni çözümler listelerine denk geldiğimiz günlerdeyiz. Aslında gelecek yıl yapmanız gerekenleri tanımlayacak bir liste yok, sadece bir şey dışında.

Sizi hedeflerinize yaklaştıracak şeyi her bir gün yapmaya ve tekrarlamaya söz verin.
Bu aslında çok basit. Hepimiz gün içerisinde bizleri günlük akıştan çıkaran kısa süreli sorunlarla karşılaşıyoruz ve onlara zaman harcıyoruz. Ve bunlarla uğraşırken televizyonda geri sayım listeleri ile karşılaşıyor ve “Aman Tanrım, yeni yıl geldi bile! 1 yıl nasıl da geçti? 2018 geldi mi?” diyoruz.

İşin aslı, yaşadığımız her güne sanki son günümüzmüş gibi bakmalı, onu bir hediye olarak görmeli ve hedeflerimize ulaşmak için her gün çaba göstermeliyiz. Geriye dönüp bakınca 12 ayınızı nasıl boşa harcadığınızı mı görmek isterseniz?
Bu düşünceler sadece felsefe ile ilgilenenlere yönelik değil. Bunlar aynı zamanda sizin çevrim içi işinize de hitap etmektedir ve vizyonunuzu daha hedef odaklı hale getirmektedir.

kendinize-sormaniz-gereken-sorular

Öncelikle Kendinize Sormanız Gereken Sorular;

  1. Bir yıl önce neredeydiniz?
  2. Şimdi neredesiniz?
  3. Geçtiğimiz yıl neler yapmayı başardınız?
  4. Neleri başaramadınız?
  5. Gelecek yıl neleri başarmak istiyorsunuz?

Geçtiğimiz 365 günü oturup düşünürken bunları sanki son 30 günde yapmanız gerekiyormuş gibi düşünün. Görebileceğiniz gibi sadece gelecek yıl üzerine düşünürken dikkatinizin dağılması oldukça kolay. Size yılınızı 12 aylık bloklar olarak planlamanızı öneririz.

Önünüzdeki ay için planlar yapmanız, sizin yapmadığınız işlerinize odaklanmanızı ve ona göre planlarınızı güncellenmenizi sağlayacaktır.
Kişisel ve profesyonel hayatınızda nerede olmak istediğinize dair 3 -6 – ve 12 aylık planlar yapın.
Her ay sadece en iyi satan ürünleri inceleyin. Sadece sizin mağazanızdaki ürünleri değil, benzer ürünleri de gözden geçirin. Bunu kontrol etmek için en iyi araçlardan biri amazon.com’dur. Benim önerim bunu haftalık olarak yapmanız. Eğer insanların neler satın aldığını gözlemlerseniz kendi ürünlerinizi ve pazarlama stratejilerinizi bu doğrultuda güncelleyebilirsiniz.
Her ay kaçırdığınız fırsatların da farkına varın ve bunu nasıl düzeltebileceğinizin planını yapın.
Bunların haricinde, her gün doya doya yaşamaya gayret edişiniz için, zamanınız ve emeğiniz için hepinizi takdir ediyoruz.
Mutlu Yıllar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X