Dijital Pazarlama SEO

E-Ticaret Satışlarını Arttırmak için 6 Organik Yol

E-ticaret satışlarının arttırmanın elbette çok fazla yolu vardır. En öncelikli olan ise sistematik bir şekilde çalışmak ve uzun vadeli planları yürürlüğe sokmaktır. Pek çoğunuzun bildiği üzere de çeşitli reklam ve tanıtım yaparak kullanıcılara ulaşılabilir. Peki e-ticaret satışlarını arttırmanın organik yolları nelerdir? Sizler için 6 madde halinde sıraladık.

SEO Uyumlu İçeriklere Önem Verin

Birçok e-ticaret sitesi sahibi, SEO’ya önem vermeden yalnızca Pay Per Click (Tıklama Başı Maliyet) gibi işlemlere yöneliyor. Google’da üst sıralara çıkmak için belirli bütçeler ile reklam veren e ticaret sitesi sahipleri aslında çok önemli bir noktayı göz ardı ediyor. Paralı reklamlar, trafik çekmek için yararlı olsa da köklü bir çözüm bulmaktan uzaktır. Web sitenizdeki içerikleri SEO ile uyumlu hale getirmedikçe organik bir büyüme elde edemezseniz. Çünkü Google gibi dünyaca ünlü bir arama motoru paralı reklamları değil organik yükselişleri önemsemektedir.

Özgün İçerikler Üretin

Yerli ya da yabancı sitelerden kopya içerikler paylaşmak, arama motorları tarafından spam’e düşmenize neden olacaktır. Orijinal ve yaratıcı içerik üretmek e ticaret sitenize değer katacak ve daha çok kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Örneğin ürün tanıtım metinlerini, tedarikçi firmanın metinlerinden kopyala yapıştır yapmak yerine özgün bir metin oluşturun. Ve bu oluşturduğunuz metinler ile birlikte görseller, GIF’ler, videolar ve infografikler de kullanın.

Görsel Optimizasyonu Yapın

Ürünleriniz için ekleyeceğiniz fotoğrafların mutlaka yüksek kaliteli ve yüksek çözünürlüklü ve profesyonel olmasına dikkat edin. Çünkü kullanıcılar ürün ile ilgili tanıtım içeriğini okumadan önce görseli inceleyecektir. Bu durumda kötü ve profesyonel olmayan bir ürün görseli, müşteriyi kaybetmenize neden olabilir. Görseli, sisteme yüklerken mutlaka anahtar kelime ile görsel adı oluşturun.

Kullanıcı Yorumlarını Teşvik Edin

müsteri-yorumu

Ürünleri kullanan kişilerin yorumları her zaman oldukça değerlidir. Bu yüzden e-ticaret sitesinde ürünlerin altında mutlaka bir yorum bölümü bulunmalıdır. Ayrıca kullanıcılara soru sorarak, onların yorum yapmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ürün yorumu yapan müşterilerinize özel teklifler, indirimler ve promosyon ürünleri sunarak onları yorum yapmak için motive etmeniz de mümkündür.

Navigasyon Tasarımını Optimize Edin

navigasyon tasarımı

Kullanıcıların en çok zorlandıkları nokta genellikle bir e ticaret sitesinde alışveriş yaparken karmakarışık menüler arasında kaybolup gitmeleridir. Karışık menüler, karışık navigasyon tasarımı ve web sitesi tasarımı potansiyel müşterilerin kaçıp gitmesine neden olur unutmayın. Bu sebeple mutlaka kullanıcı deneyimi ekseninde kolay kullanılabilecek bir menü ve navigasyon tasarımı yapmalısınız.  Kobisi.com bu trendi yakalamış, en basit ve en anlaşılır tasarımı ile kullanıcılara ve ziyaretçilere net ve kolay bir deneyim sunmaktadır. Siz de e-ticaret sitenizin demo hesabınızı açarak kullanım kolaylığını test edebilirsiniz.

Landing Page Tasarımı

Müşterilerinize özel teklifler sunacağınızda, indirim, kampanya ve promosyonlardan haberdar edeceğinizde landing page tasarımı yapabilirsiniz. Böylece kullanıcılar e-ticaret sitenize ilk girdikleri anda açılan landing page sayesinde bu tür indirim ve kampanyalardan anında haberdar olabilecekler. Elbette kullanıcılara sunulan bu özel teklifler onları satın almaya yönlendirecektir.

Sizin eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum olarak bizimle paylaşınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X