Dijital Pazarlama

E-Ticaret Sitelerinde Trafik Nasıl Arttırılır?

E ticaret sitelerinde, kullanıcıların sitenizi ziyaret etme yoğunluğu ve sayısı önem taşımaktadır. Çünkü e ticaret sitelerinde trafik yani ziyaretçi sayısı arttırarak, daha fazla müşteri kazanabilirsiniz. Bunun için planlı ve programlı çalışmak, yöntemler ve stratejiler belirlemek gerekir.

E-ticaret siteleri, trafiği arttırmak için, içerik pazarlaması, SEO uyumlu içerik çalışması, reklam kampanyaları, kullanıcı deneyimine uygun web site tasarımı, site güvenliği gibi konular ile ilgilenmelidir. Gelin sizler için hazırladığımız e-ticaret sitelerinde trafik nasıl arttırılır başlıklı yazımıza göz atalım.

Doğru Hedef Kitlenin Oluşturduğu Site Trafiği Önemlidir

E ticaret sitelerinde, hedef kitleye hitap eden çalışmalar yapmak sitenize hedef kitlenizin akmasını sağlayacaktır. Bir sitenin doğru bir şekilde işlemesi hedef kitlenin site trafiğini arttırmasına bağlıdır. Hedef kitlenizin sitenizi ziyaret etmesi önemlidir. Yoksa kalabalık rakamlar bir şey ifade etmez. Örneğin tıraş makinesi ürünleri satıyorsanız ve web sitesine kadınlar giriyorsa doğru hedef kitleye ulaşamamışsınız demektir.

e-ticaret-siteleri-icin-reklam

Trafik Artışı İçin Reklam Çalışmaları Yapılmalıdır

E ticaret siteniz için reklam alarak site trafiğinde artış sağlayabilirsiniz. Reklam alabileceğiniz temel olarak dört kanal vardır. Google Adwords, e-posta pazarlama, facebook reklamları, sitenize benzeyen sayfalardan aldığınız reklamlar bu dört reklam kanalını oluşturur. Elbette sektörünüze göre instagram ya da snapchat gibi sosyal mecraları da kullanmanız mümkündür. Ürünlerinizin tanıtımını yapmak ve indirim ile kampanyalardan haberdar olmalarını sağlamak için e-bültenler hazırlayarak kullanıcılara gönderebilirsiniz. Facebook’ta ise doğru hedefleme yaparak yani hedef kitlenize özgü reklam içeriklerini belirli bir bütçe ile yayınlayabilirsiniz. En önemli reklam kanalı olan Google Adwords’de ise belirli bir bütçe belirleyerek rekabeti düşük ve yoğun anahtar kelimelere reklam vererek Google’da sürekli olarak görünebilirsiniz.

e-ticaret-icin-seo

E Ticaret Hedefleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu Yapılmalı

Dünyanın en iyi pazarlama ve reklam stratejisi artık Arama Motoru Optimizasyonu çalışmalarıdır. SEO uyumlu içerikler üretmek, arama motorları açısından saygınlığınızı ve öneminizi arttıracaktır. Bu noktada e ticaret sitenizdeki ürün tanıtımları ve blogunuzda paylaştığınız metin içeriklerinizde mutlaka SEO çalışması yapmalısınız. Konuyla ilgili arama motorlarında en çok aranan kelimeleri bulup içeriklerinizde kullanarak arama motorlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Bunun yanında link building ve teknik SEO ile de içeriğinizi desteklemelisiniz. Bu uzun süreçte Kobisi SEO paketlerinden yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X