E-Ticaret

İş Mailleri Trafiğini Azaltan Uygulama: SLACK!

Bir firma yönetirken veya e-ticaret işi yaparken her gün birçok departman ve farklı birimle iletişim halinde olunmaktadır. Bu iletişim çoğunlukla mail üzerinden sağlanmakta ve iş mailleri her gün alınan diğer birçok mailin üzerine eklenerek iş yükünü arttırmaktadır. Aynı zamanda bu yoğun mail trafiğinde acil ve önemli bazı konular gözden kaçabilmektedir. Sonuç olarak, yoğun trafikli fakat verimsiz bir iletişim ortamı ortaya çıkmaktadır. Bu durumun sürekli tekrar etmesi işlerinizin aksamasına veya kapasitenizin altında bir üretim – iş seviyesinde kalmanıza yol açabilir.

İşte tam da işinizin en önemli noktası olan iletişimi daha verimli hale getirmeniz mümkün. Gereksiz iş mailleri trafiğini azaltabilmeniz için size çok iyi bir uygulama önerimiz var: SLACK!

Nedir Bu Slack?

İş yerinde iletişim kanalı olarak çoğunlukla e-posta kullanılır. Fakat ofis içerisindeki günlük rutininde yapılan işlerden bahsetmek veya anlık iletişim gerektiren durumlarda mail ile haberleşmek verimsiz bir yöntemdir. Skype ve Google Hangouts gibi yazılımlar anlık iletişimi sağlamak için kullanılsa da, bu yazılımlarla ekip ve üye yönetimi yapılamamaktadır. Başka platformlara entegrasyon noktasında yetersiz kalmalarından dolayı istenilen sonuca ulaşılamamıştır. Daha kapsamlı ve yönetilebilir bir mecraya ihtiyaç duyulmaya devam edilmiştir. İşte Slack, bahsi geçen yazılımların sağlayamadığı kapsamlı yönetimi sunmakta ve başka platformlarla kolay entegrasyon edilebilmektedir. Bu özellikleri sayesinde günümüzde her gün binlerce firma ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve hızla yayılan Slack, kapsamlı bir takım içi iletişim ve etkileşim platformudur.

Slack Kullanım Mecraları

Slack birçok programlama dilini desteklemekte olup Android, iOS, web ve mobil cihazlarda uyumludur. Slack üzerinden ekip içi metin kod ve doküman paylaşımını dilerseniz bir kısa yol ataması yaparak otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Slack üzerinden gönderilerinizi @here komutu ile tüm üyelere gönderebileceğiniz gibi dilerseniz iletilerinizi farklı kanallara da ayırabilirsiniz. Böylece sadece ilgili departman, grup veya doğrudan tek bir üyeye (private channel – kişisel kanal) ulaşmasını da sağlayabilirsiniz. Ayrıca ilgili olmayan üyelerin iş trafiğini arttırmamış olursunuz.

Slack uygulamasının en güzel özelliklerinden birisi de masaüstünde kullandığınız aynı oturumu push bildirimlerini aktif ederek mobil cihazınızdan da takip edebilmenizdir.

Slack ile Entegre Edilen Platformlar Nelerdir?

Slack Google Drive, Skype, Google + Hangouts ve Dropbox gibi platformlarla uyumludur. Böylece tek bir yerden doküman kontrol ve yönetimini de kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ayrıca arama yapmak istediğinizde aradığınız kelime dökümanın sadece başlığında değil döküman içerisinde bir yerde geçse dahi Slack tarafından bulunabiliyor. Uygulama filtreleme yapılan içeriğin hangi kanaldan, kim tarafından ve ne zaman yapıldığı gibi birçok bilgiyi de tutuyor.

Slack Hatırlatma Özelliği

Slack üzerinden aldığınız mesajlara hatırlatma özelliği kurabiliyorsunuz. Yani önemli bir mesaj aldığınızda o anda dönemeyecekseniz daha sonra uygulamanın aldığınız iletiyi size hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.

Slack Ücretli Midir?

Slack hem ücretsiz hem de ücretli abonelik hizmeti vermektedir. İsterseniz en basit formattaki ücretsiz halini kullanabileceğiniz gibi dilerseniz de daha fazla özelliğinden yararlanabileceğiniz ücretli aboneliklerini kullanabilirsiniz. Servisin paket seçeneklerini ayrıntılı incelemek için aşağıya eklemiş olduğumuz linke tıklayarak uygulamanın sitesine gidebilirsiniz.

Hizmetleri inceleyebileceğiniz link : https://slack.com/pricing

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X