Dijital Pazarlama

PLA Reklamları ile Markanızın Adını Duyurun

Son zamanlarda sıklıkla duyulan kavramlardan biri olan PLA reklamları, pek çok reklam çeşidi ve araçlarından daha etkili hale gelmiştir. Bu nedenle de her geçen gün bu kavram daha çok araştırılmakta, merak edilmekte ve öğrenilmeye çalışılmaktadır. Ancak genelde teknik yorumlara boğulmuş açıklamalarla karşılaşan kullanıcılar arzu ettikleri bilgiye ulaşamamaktadır. Bu yazımızda Google Reklamları olarak ifade edilebilecek bu kavramı anlaşılır bir dille aktarmaya çalışacağız.

PLA Reklam Nedir?

PLA reklamları kısaca “Google Ürün Listeleme” olarak tanımlanabilir. Herhangi bir ticari eşya; kitap kalem, telefon, buzdolabı, çocuk bezi vs. gibi, Google üzerinde aratıldığında ürün görseli ve fiyatını içerir bir listenin karşınıza çıktığını görebilirsiniz. İşte bu ürünler Google PLA Reklamları vasıtası ile kullanıcılara sunulmaktadır. Sanal alışverişin hızlanması ile birlikte en etkili reklam türü haline gelmiştir. Bu durumun ise iki temel sebebi bulunmaktadır;

  • Kullanıcılar ürünleri arama motoru çubuğuna yazdıklarında başkaca herhangi bir siteye yönlendirilmeden karşılarına doğrudan ürünün özellikleri ile çıkıyor olması.

PLA Reklam (Google Reklamı) Nasıl Verilir?

Bu araçla reklam verebilmek için öncelikle e-ticaret ile uğraşılıyor ve internet üzerinden herhangi bir site üzerinden ürün satışı yapılıyor olmalıdır. E-ticaret ile satılan ürünlerin tanıtımını yapmak adına PLA Reklamı vermek için de öncelikle Google Merchant Center’a girilerek ürün kaydı oluşturulmalıdır.

  • Google Merchant Center Nedir?

Google’ın ticaret merkezi olarak olarak adlandırılabilecek Google Merchant Center, tanıtımı yapılmak istenen ürünlerin yüklenerek tanıtım kontrollerinin yapıldığı bir alandır. Bu alana ürün verileri girildikten sonra reklam türü, süresi ve bütçesi gibi seçenekler belirlenerek ürünlere reklam verilebilir.

Tüm reklam araçları içerisinde en doğrudan reklam aracını Google Ürün Listeleme Reklamları oluşturmaktadır. Çünkü bu aramaları çoğunlukla gerçek alma amacı olan kullanıcılar yapmaktadır. Bu sayede reklamlar tabiri caizse nokta atışı ile hedefe varmaktadır. Ayrıca herhangi bir satış sitesine girme gereği duymadan ya da araştırmadan, doğrudan ürün tanıtımı kullanıcıların karşısına çıktığı için rakip firmaların önüne geçilmektedir.

PLA Reklam Verimini Arttırmak için Yapılması Gerekenler

E-ticaret sitelerine müşteri çekebilmenin ve satış yapabilmenin en etkili yolu olan bu sistemde istenilen başarıya ulaşabilmek ve verimliliği artırmak için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Google PLA Kuralları başlıca şu şekilde sıralanabilir:

  • Url tanıtılıp Merchant Center kaydı oluşturulduktan sonra ilk yapılması gereken ürün gruplanması olmalıdır. Aksi durumda tüm ürünler aynı listede çıkacağından reklam verimi oldukça düşecektir.
  • Her ürün için ayrı reklam bütçesi ayrılarak sürümü çok olan ürüne daha fazla imkân tanınmalıdır.
  • Google ürün optimizasyonu dikkatle yapılmalıdır. Bunun için de ürün adı belirlenirken kullanılacak kelimeler dikkatle seçilmeli, hangi özelliğin ürün adında belirtilmesi gerektiği titizlikle seçilmelidir. Bu sayede Google ürün ile en alakalı aramalarda listeleme yaparak hem verimliliği artıracak hem de reklam bütçesinin gereksiz gösterim ve tıklamalarla tükenmesinin önüne geçmiş olacaktır.
  • Her ürün için farklı anahtar kelimeler belirlenmeli, bu kelimeler seçilirken Google arama istatistiklerinden faydalanılmalıdır. Bu sayede kullanıcıların satılmak istenilen ürünü aratırken hangi ifadeler ile aradığı tespit edilip reklamlar bu alana yönlendirilmiş olacaktır.
  • Mutlak surette reklam verileri, kaybedilen değerler kontrol edilmelidir. Verilen reklamın verimi, satışa dönüşme oranı, doğru anahtar seçimi ve ürün optimizasyonu gibi pek çok konuda en doğru reklamı verebilmek için bu olmazsa olmaz bir şarttır.

Tüm bu kurallar dikkatlice okunup kurallara uyulduğunda, en verimli Google PLA reklamı vermek için her şey tamam demektir. Artık e-ticaret hacminin genişletilip kârlılığın katlanması için çok büyük bir adım atılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X