E-Ticaret

2019 Yılında İnternette En Çok Satan Ürünler

Bildiğiniz üzere teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık insanlar kendi işlerini kurarak internet üzerinden ticaret yapmaktadırlar. Hatta bazıları internette en çok satan ürünleri araştırarak ürün yelpazelerini genişletmektedirler. 2019 yılında da internet üzerinden satılan birçok ürün yer almaktadır. Bu ürünler farklı kategorilere ayrılarak sınıflandırılmaktadır. Bu yazımızda, hem ürün alacaklar hem de ticarete önem veren kişiler için 2019 yılında internette en çok satan ürünler hakkında yaptığımız araştırmayı sunuyoruz.

Telefon Aksesuarları

Telefonlar hepinizin bildiği üzere hayatımıza yön vermektedir. Günlük yaşantımızda telefonlar artık elimizden düşmemeye başladı. 2019 yılında internet alışveriş platformları ve Google’da % 82 ile en çok arama yapılan kelimeler telefonlar ve telefon aksesuarlarıdır. Telefon kılıfları, şarj aletleri, telefon lensleri, kablosuz kulaklıklar internet üzerinde en çok aratılan ve satan ürünler arasında zirvede yer alıyor.

Kişisel Bakım Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın her yıl, ilk 5 içerisinde kendisine yer ediniyor. Çeşitli güzellik uzmanları ve kadınlar alacakları ürünleri internet üzerinden almayı daha yararlı ve uygun fiyatlı olarak görüyor. Yüz maskeleri, makyaj malzemeleri, el ve vücut kremleri 2019 yılında internet üzerinden en çok satışı yapılan kişisel bakım ürünleri arasında yer alıyor.

Evcil Hayvan Ürünleri

İnternet üzerinde 2017 yılının başlarında popüler hale gelmeye başlayan evcil hayvan ürünleri, popülaritesini arttırarak 2019 yılında en çok satılan ürünler arasında kendine yer buldu. 2019 yılında internet üzerinde evcil hayvan ürünlerinin satışının % 71 olduğu analizler ile birlikte açıklanmıştır. Evcil hayvan sahipleri, hayvanları için daha kaliteli mama, bakım ürünleri ve oyuncaklar için internetten alışverişi tercih ediyor. İnternet, sizlerin daha kaliteli ürünler ve cazip fiyatlar sunan firmalar ile buluşmanıza yardımcı oluyor.

Spor Ürünleri

7000’den fazla ürün ve 80’den fazla spor branşı bulunan bu grupta, hayal edebileceğiniz en geniş ürün yelpazesi yer alıyor. Fakat spor malzemeleri ile ilgili araç ve gereçleri yaşadığınız yerde bulamayabilirsiniz. Bu durumda dünyanın en önemli ve kaliteli spor ürünleri ile buluşma fırsatınız yine online alışveriş siteleri üzerinden oluyor. Dünyanın birçok ülkesinden daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı ürünleri elde etmek isteyen kişiler 2019 yılında bu kategoriye yoğun ilgi göstermektedirler. 300 milyondan fazla satışın gerçekleştiği spor giyim ve spor ürünleri ilerleyen yıllarda daha da üstlere çıkacak gibi görünüyor.

Sağlık Ürünleri

Sağlık ürünleri denildiği zaman geniş bir pencereden bakmak gerekiyor. Diyet, kilo alma/verme, cinsellik, cilt bakımı ürünleri vb. bu kategorinin en popüler ürün çeşitleri arasında yer alıyor. 2019 yılına gelindiğinde ise sağlık ürünleri kategorisi en büyük sıçrayışını yaşamış olarak görünüyor. Geçtiğimiz sene % 40’lık bir alışveriş oranı varken 2019 yılında % 68 olarak karşımıza çıkıyor.

Erkek ve Kadın Giyim

Sizlerin de bildiği gibi giyim kuşam konusunda kadın ve erkek, herkesin birçok ihtiyacı bulunuyor. Analizlere bakıldığında, internet üzerinde erkek/kadın giyim kategorisinde en çok alışveriş yapan ülkeler arasında 4. sırada yer aldığımız göze çarpıyor. Çanta, elbise, ayakkabı, kravat, ceket ve gömlek modelleri ise en çok alışveriş yapılan ürünlerin başında geliyor.

Bebek Ürünleri

2017 yılında yapılan alışverişlerde kadın müşterilerin % 32’lik kısmının bebek ürünlerine yöneldiği gözlemlenmiştir. 2018 de bu oran % 36’ya çıkarken 2019 yılında geride bıraktığımız kısa bir süre içerisinde % 43’lük bir orana yükselmeyi başarmıştır. Müşterilerin ilgi gösterdiği ürünler ise bebek koruma, banyo malzemeleri, oyuncaklar ve gelişim mamalarıdır.

Teknolojik Ürünler

İnternet üzerinde akıllı saatler, VR aksesuarları, Drone, bilgisayar, klavye, mouse, harddisk vb. ürünler de oldukça rağbet görmekte. Temelde her kesime hitap eden bu ürünler, genç nesil tarafından biraz daha fazla tercih ediliyor. Arama motorlarında geniş bir hacim tutan teknolojik ürünler, ihtiyaçlar doğrultusunda ya da keyifli vakit geçirmek için teknoloji ve internet alışverişi birleşiminin yadsınamayacağının göstergesi oluyor.

Diğer Ürünler

Araba aksesuarları, temizlik ürünleri, parti süsleri ve daha birçok ürün kategorisi de online alışveriş sektörü kitlesinde kendine yer ediniyor.
Not: Yüzdelik dilimde yapılan araştırmalar neticesinde genel bir bakış yaptığımızda, en çok tercih edilen ürün kategorilerini derledik. Sıralamaların 2019 yılında 6 aylık bir dilim zarfına göre şekillendiğini unutmayınız. Bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X