E-Ticaret

E- Ticaret Sitesi Kurmanın Avantajları Nelerdir?

İnternet kullanımının insanlar arasında yaygın hale gelmesiyle birlikte ticaret dünyası da internette giderek daha fazla yer almaktadır. En basit tanımıyla ticari faaliyetlerin internet üzerinden yapılmasına verilen isim olarak bilinen e-ticaret hem alıcı hem de satıcı açısından çok sayıda avantaja sahiptir.

Alıcılar açısından baktığınızda herkes evden dilediği zamanda ve ekstra maliyetlere katlanmadan alışveriş yapabilme olanağını elde eder. Ürün çeşitliliğinin fazla olması ve ürünlerle ilgili kıyaslama imkanının bulunması da e-ticaretin en sevilen özellikleri arasındadır. Dileyen herkes aradığı ürünle ilgili gerçekçi ve ilk elden bilgilere rahatça ulaşabilir. Siz de e-ticaret sitesi kurarak insanların bu avantajları elde etmesini sağlayabilir ve kendi işinizi geliştirmeye olanak bulabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Satıcı için Avantajları

Fiziki mağazalar belli bir açılış ve kapanış saatlerine sahipken açacağınız e-ticaret sitesi ile ürünlerinizi, haftanın yedi günü yirmi dört saat boyunca müşterilerin ulaşabileceği şekilde satışa sunabilirsiniz.

Mağaza satışlarında ürünün görseli ve bilgileri müşterilerin akıllarında daha az kalırken e-ticaret platformlarında böyle bir durum söz konusu değildir. Yani satışa sunacağınız her bir ürün için farklı açılardan çekilmiş görsellere ve ürünle ilgili detaylı bilgilere yer verebilirsiniz. Bu ürünlerle ilgili stok yapmadan ürün satışı da yapabilirsiniz.

Mağaza satışlarında depo, elektrik, su, dükkan kirası, personel maaşları gibi hem sabit hem de çok sayıda değişken gideriniz söz konusuyken e-ticaret sitesi açtığınızda bu maliyetleriniz ortadan kalkar. Bunun yerine daha minimum düzeyde maliyetleriniz olur ve satış yapmak sizin için ekonomik hale gelir.

E-ticaret sitesi avantajları içerisinde en önemli olanlardan biri de ulaşılabilirliktir. Yani dünyanın neresinde olursa olsun çok sayıda insan sizin ürünlerinizi görüp satın alabilir. Hizmet ağı son derece geniş olan e-ticaret dünyası büyük bir kitleye hitap eder.

E-Ticaretin Faydaları Nelerdir?

Gelişen teknolojik imkanlar sayesinde günümüzde internet üzerinden online alışveriş yapan kişi sayısının on milyonun üzerinde olduğu ifade edilir. Göreceğiniz üzere e-ticaret sitesi kurduğunuzda ulaşabileceğiniz potansiyel müşterilerin sayısı milyonlar ile ölçülür. Bu sayı açtığınız fiziki bir mağazaya gelecek kişi sayısının kat kat üzerindedir.

Fiziksel mağazalar açısından baktığınızda orada satışa sunabileceğiniz ürün sayısı ve mekanınız sınırlıdır. Oysa e-ticaret sitesi için böyle bir durum söz konusu olmayıp aynı anda çok sayıda ürünü satışa hazır halde listeleyebilirsiniz. Bu ürünleri istediğiniz zamanlarda güncelleyebilir ve yenileyebilirsiniz. Dilerseniz satışlarınızı daha da arttırmak adına sitenizde gece saatlerinde yapılan alışverişler için kampanyalar düzenleyebilir ve daha fazla müşteri sayısına ulaşabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Kurmak ve Yararları

E-ticaret sitesi kurmak için önünüze çok fazla seçenek çıkacaktır. Ancak bunlar içerisinde sizin için daha faydalı olan, özel hazırlanan e-ticaret paketlerini satın almaktır. Kodlama ve buna benzer tüm teknik bilgileri öğrenmenize gerek kalmadan alacağınız paketler ile doğrudan internetten alışveriş dünyasında yerinizi alabilirsiniz. Böylece kurduğunuz site ile teknolojinin gelişmesini sizin için avantaja çevirebilirsiniz.

E-ticaret ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulmak istediğinizde Kobisi olarak her zaman sizlerin yanındayız. İleri seviyede güvenli ve kolay kullanım sunan e-ticaret paketleri eksiksiz kullanabileceğiniz tasarıma sahiptir. Dilerseniz bu paketlerimizi ücretsiz olarak sizlere sunulan test sürümü ile inceleyebilirsiniz. Sektörde uzun yıllardan bu yana edindiğimiz tecrübe ve teknik bilgi birikimi sayesinde işinde uzman ekibimizle birlikte sizlere aradığınız kalitede hizmeti sunuyoruz. Bu sayede hiç vakit kaybetmeden bize ulaşabilir ve Kobisi ile e-ticaret dünyasında yerinizi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X