e-ticarette-bu-yilbasi-daha-fazla-kazanin
E-Ticaret

E-Ticaret’te Bu Yılbaşı Daha Fazla Kazanın

Yeni yıl, insanların içinde yeni umutların yeşerdiği zamanlardır. Yeni yılın yaklaşmasıyla insanlar sevdiklerini mutlu etmek ve onları şaşırtacak sürprizler yapmak ister. Birbirlerine olan sevgilerini somutlaştırarak kendilerinden bir parça bırakırlar. Bu durumda da insanların alışverişlerinde ciddi bir artış oluşturur.

2018’e sayılı günlerin kaldığı bu zamanlarda kitle iletişim araçlarında ürün tanıtım reklamlarının arttığını görürüz. Yılbaşı için özel olarak hazırlanmış reklam ve pazarlama stratejilerindeki bu artıştan geri kalmamak için e-ticaret sitelerinizde de hedef kitlenize yönelik adımlar atmanız gerekmektedir. Peki bu dönemde satışlarınızı arttırmak, yeni müşteriler kazanmak ve sitenize gelen insanların ürünlerinizi kolaylıkla inceleyebilmesi için neler yapmalısınız?

Mobil Uyumluluğunuzu Güncel Tutun

mobil-uyumluluk

Akıllı telefonlar, gelişen teknoloji ile hayatımıza giren en önemli cihazlardan biridir. İnternetten alışverişin geliştiği bu dönemde hiçbir şeyden geri kalmamak için e-ticaret sitenizin mobil cihazlara uyumluluğunu her zaman güncel tutmanız ve kullanıcıların rahat gezinebileceği şekilde tasarlamanız gerekmektedir. Her şeyi hızlı yaşamaya alışmış kullanıcılarınız olduğunu unutmamalısınız. Sosyal medya uygulamalarında reklamınızı görerek sitenize giren kullanıcılarınızı elinizde tutmak için sorunsuz ve hızlı e-ticaret sitesine sahip olmanız gerekir. Bu sayede yeni müşteriler kazanabilir ve uzaklaşmalarını önleyebilirsiniz.

Müşterilerinizin İlgisini Çekecek Kampanyalar Hazırlayın

Kampanyalar kuşkusuz yılın her döneminde satışlarda artışa yardımcı olan önemli unsurlardan biridir. İnsanların en çok alışveriş yaptığı özel günlerde kampanyalardan sağlanan geri dönüş gözle görülür bir artışla karşımıza çıkar. Yeni yılın yaklaşması ile etrafı saran yılbaşı havasını fırsata çevirerek ürünlerinizi rahatlıkla elinizden çıkarabilirsiniz. Yılbaşı havasını müşterilerinize en sıcak şekilde hissettirmek istiyorsanız verdiğiniz hizmetler ve satışa sunduğunuz ürünleriniz için cezbedici ve dikkat çekici kampanyalar hazırlamalısınız. E-ticaret sitenizden alışveriş yapmaları için ikna edici olmalısınız. Site içi reklamlarınıza da özen göstermeli, oluşturduğunuz indirimleri sitenizde görünür yere koymalısınız. İndirim kuponları ve promosyonlu ürünler hazırlayarak fazla ürün satışı yakalayabilirsiniz.

Yılbaşına Özel İçerikler Hazırlayın

yilbasina-özel-icerik

Her özel günde olduğu gibi yılbaşının da kendine özgü sembolleri vardır. Kırmızı ve beyaz renkleri, Noel Baba ve kar insanlara yeni yılı hatırlatan en gözde simgelerdir. Bunları site içerisinde kullandığınız zaman ziyaretçilerinizi kendinize kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Yeni yılın havasına girmelerini sağlayarak ziyaretçilerinizi rahatlatabilir ve oluşturduğunuz kampanyalara karşı meraklarını tetikleyebilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşteri konumunda olan ziyaretçileriniz zamanla gerçek müşterileriniz olacaktır.

Unutmamanız gereken bir nokta da yeni yıla özel hediye paketlerini elinizde yeterince bulundurmanız gerektiğidir. İnsanlar ürünün kalitesine dikkat ettikleri kadar paketleme işlemlerine de dikkat ederler. Sunumlarının güzel olmasını ve karşı tarafın da bunu beğenmesini isterler. Yılbaşında oluşacak yoğunluktan dolayı sıkıntıya düşmemek için elinizde birbirinden farklı hediye paketi bulundurmayı unutmayın.

Müşterilerinize Kampanyalarınızı Duyurmayı Unutmayın

Bir kampanya oluşturduğunuzda reklamını yeterince yapmazsanız belli sınırlar içerisinde kalırsınız. Zamanında sahip olduğunuz müşterilerinizi bile elinizden kaçırabilir ve yeni müşterilere sahip olamazsınız. Rekabetin kendini en çok gösterdiği özel günlerde, rakiplerinizin bir adım önünde olmak hedeflerinizin ilki olmalıdır. Bu hedefinizi yerine getirdiğinizde satışlarınızda olmasını istediğiniz artış gelmeye başlayacaktır. Televizyon ve radyo, sosyal medya araçları, oluşturduğunuz ilanlar ve e-mail pazarlama yolu ile reklamlarınızı hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz. Önemli olan nokta, ulaştırdığınız kişilerin kendisini özel hissettirebilmenizdir. Hedef kitlenizdeki insanları ne kadar özel hissettirirseniz o kadar başarılı olursunuz. Bu sayede eski müşterileriniz rakiplerinize yönelmelerini önleyebilir, yeni müşterileriniz için kapınızın açık olduğunu belli edebilirsiniz.

Oluşacak Yoğunluğa Ne Kadar Hazırsınız?

Müşterileriniz için reklamlar yaptınız, kampanyalar düzenlediniz ve sizden ürün almalarına ikna ettiniz. Sizde kalmalarını ve diğer günlerde de alışverişlerini sizin e-ticaret sitenizden gönül rahatlığı ile yapmalarını istiyorsunuz. Bunun için yeni yıla girerken oluşacak yoğunluk, her aşamada pratik ve hızlı olmanızı zorunlu kılıyor.  Yoğunluktan dolayı aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Aksaklıklarınızın müşterilerinize yansımayacak seviyede olmasına dikkat etmelisiniz. Kampanya ürünlerinizin stok miktarını genişletmeli ve siparişlerin hazırlanma aşamasını hızlı tutmalısınız. Müşterileriniz size ulaşmak istediğinde site içerisinde kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlamalı ve etkili geri dönüşlerde bulunmalısınız.

2017’nin son günlerinde oluşacak sipariş yoğunluğuna hazır olmanız gerekiyor. Ürünlerin çoğu hediye amaçlı olduğu için yanlış ürün gönderimleri müşterileriniz için kabul edilemez bir hata olacaktır. Müşteri memnuniyetini yakaladığınızda hedeflediğiniz nokta çok yakın olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X