Reklam Yönetimi

E-Ticarette Mobil Reklam Performansı Nasıl Arttırılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan e-ticaret ağı için en önemli dönüşüm alma kaynaklarının başında mobil reklam modeli gelir. Bu nedenle reklam yatırımlarına ekstra özen göstermenizde ve bütçe ayırmanızda yarar vardır. Kullanacağınız reklamların performansını yükseltmeli ve buna dair birtakım stratejiler hazırlamalısınız. Yapacağınız çalışmalar sayesinde sitenizin verimliliği ve site trafiği her zaman yüksek olacaktır.

Anlam olarak baktığınızda mobil reklamlar bilgisayarlar yerine akıllı telefon, tablet ve buna benzer cihazlardan görüntülenebilen reklamlar olarak ifade edilir. Bu reklamlar için genellikle Google Adwords, Twitter, Facebook ve İnstagram gibi platformlar kullanılır. Böylece vereceğiniz reklamların daha fazla kişiye ulaşma olasılığı artmaktadır.

Bkz. **Mobil Uyumlu Site Performansı Nasıl Arttırılır?

E-Ticarette Mobil Reklam Nasıl Verilir?

Web sitenize yönelik reklam vermek istediğinizde ilgili reklam mecrasına ait reklam yönetim panellerini kullanmanız gerekir. Reklamlarınızı İnstagram, Facebook ya da Adwords gibi platformlar üzerinden vereceğinizde ilk olarak reklam modelinizi seçmeli ve ardından reklamın hangi işletim sistemleri ve cihazlar üzerinden görünebileceğini belirlemelisiniz. Bu sayede yaptığınız hedeflemelerin daha hızlı şekilde amacına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

E-Ticarette Mobil Reklam Ücretleri Nedir?

Daha fazla kişiye ulaşmak, potansiyel müşterilerinizi keşfetmek, aylık ve yıllık gelir hedeflerinize ulaşmak, ziyaretçi trafiğini artırmak gibi amaçlarınız varsa mobil reklamlar, bunları gerçekleştirmek için faydalı olacaktır. Buna karşılık katlanmanız gereken maliyet sabit değildir. Yani reklamdan isteyeceğiniz özelliklere bağlı olarak farklılık gösterir.

Cihazlara yönelik yaptığınız hedeflemelere uygun şekilde reklam bütçesi belirleme seçeneğiniz vardır. Genellikle reklam platformlarında reklam içerikleri için bir alt limit mevcuttur. Burada önemli olan nokta ilgili reklam bütçesini doğru şekilde yönetebilmek ve bunu verimli şekilde kullanmaktır. Böylece bütçenizi zorlamadan vereceğiniz reklamı amacına ulaştırabilirsiniz.

Bkz. **Sık Yapılan Linkedin Reklam Hataları

E-Ticarette Mobil Reklam Performansını Artırmak için Neler Yapmalısınız?

Etkili mobil reklam performansı için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bunları uygulayarak çalışmalarınızı daha başarılı hale getirebilirsiniz.

Bkz. **5 Adımda Dönüşüm Garantili Reklam Fotoğrafları Hazırlama

1. Reklamlarınıza Çeşitlilik Katın

Farklı reklam modelleri kullanmanız her zaman daha fazla kişiye hitap etmenizi sağlayacaktır. Eğer bunun aksine tek tip reklamları tercih ederseniz bazı kitleleri göz ardı etmiş olursunuz. Bu durum beraberinde reklamların standartlaşmasını da getirir. Bunu önlemek ve verimliliği artırmak adına reklam modellerinizi çeşitlendirmenizde yarar vardır.

Çeşitlilik sağlamak adına reklamlarınızda hem görsel reklamları hem de videoları kullanın. Bunlara alternatif olarak zaman akışındaki reklamlar, hikaye akışlarındaki reklamlar, retargeting gibi farklı reklamları da tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra görselleri birbirine karıştırabilir ve reklamlarınızı grafiklerle zenginleştirebilirsiniz. Farklı platformlardaki reklam modellerini kullanarak da çalışmalar yapabilirsiniz.

Bkz. **SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

2. Hedef Kitlenizi Tanıyın

Reklamlarınızın etkili olabilmesi adına hedef kitlenizi iyi bilmelisiniz. Bu sayede içeriklerinizi onların ilgisini çekecek şekilde hazırlayabilirsiniz. Eğer insanların dikkatini toplayacak kampanyalar oluşturamazsanız reklamlarınızdan yüksek geri dönüşler alma olasılığınız azalacaktır.

3. Telefon Aramalarını İçeren Reklamlara Öncelik Verin

Müşterilerin sizi aramasını sağlayacak Adwords ve Facebook reklamlarına öncelik verebilirsiniz. Ürün ile ilgili bilgi almak isteyen müşteriler bu özellik sayesinde bilgi eksikliğini giderecektir. Bu amaçla iletişim numaranızı öne çıkaran şekilde reklam hazırlamanız kullanıcıları memnun edecektir.

Bkz. **Dijital Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenleri Biliyor musunuz?

4. Geri Dönüşüm Hedeflemesi Yapın

Hazırladığınız her bir reklam kampanyasında ne kadar geri dönüş hedeflediğinizi belirlemelisiniz. Reklamlarınızın amacı ve hedef kitlesi değişeceğinden geri dönüşler de buna bağlı olarak farklılık gösterecektir. Bu amaçla mobil uygulamaya yönlendirmek, ürün satışı yapmak, web site trafiği oluşturmak, telefon aramasına yönlendirmek, ürün tanıtımı yapmak gibi farklı amaçlar oluşturabilirsiniz. Bu sayede yapacağınız mobil reklam kampanyaları sizi hedeflerinize daha hızlı şekilde ulaştıracaktır. Bunun için profesyonel destek almanızda yarar vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X